Ahojte, viem ze Kreta je veterna, ale na jednej strane fuka menej 😂 viete mi napisat ktora cast Krety je menej veterna? Pozeram letnu dovolenku. A chceli by sme ist s detmi. Avsak ja nemam rada vietor a kvoli detom nechcem velke vlny 😀
Dakujem
Heraklion je ta veterná časť, ale vraj je omnoho krajšia ako chania.. neviem sa osobne vyjadriť keďže som bola len v H
Server je veľmi veterny, juh skoro nekukne
@monillia Boli sme kúsok od Ierapetry, fúkalo statočne a aj vlny boli.To je juhovýchod tuším. Večer sa dalo sedieť len v mikine, prelom júl/august. Napr. V Chorvátsku sme ešte mikinu večer v rovnakom období nevytiahli a tiež chodíme len na ostrov.
na krete fuci vsade. jedno leto sme boli na severe a fucalo. pred 2 rokmi na juhu a fucalo rovnako. vlniska take, ze z 10 dni bolo 5 cervena vlajka a 2 oranzova. kreta je krasna, ale nie je to destinacia pre male deti a pre ludi, kt. vadi vietor. bezvetrie sme mali na korfu.a mini vetrik na rodose
Boli sme na severe, fukalo 9 dni z 10- tich. Keď sme šli na juh tak tam uplne iny svet - ine more - bezvetrie. Problem je, ze juh Krety je ovela menej dostupny turistom, slovenske cestovky ho takmer neponukaju. Ale ja urcite odporucam juh 🙂
@athom mozem vediet preco je moja otazka hlupa?
Na krete sme neboli (a teda ani nepojdeme), prislo mi normalne sa opytat ako to tam je s vetrom. Cize nie, moja otazka nie je vobec hlupa
Kazdopadne, aj ked bola otazka titulovana ako hlupa, mne pomohla. Dakujem za kazdu odpoved. Na Kretu nepojdeme
@athom len nemozem to riskovat s detmi 🤨 ze nam tam bude fucat a v mori si ani prst neomocime. Viem, ze je krasna. Preto sme tam chceli ist (boli sme na chalkidiki a velmi sa nam pacilo)… len kedze som o krete vsetko zistovala viem, ze je casto veterna. Ale chcela som realne skusenosti. Nevadi. Pockame kym deti trosku vyrastu a pojdeme tam neskor a budeme to brat skor ako poznavacku 🙂
Boli sme na Krete minulý aj predminulý rok s detmi, mladší má teraz 3 roky takže skoro s bábätkom a bolo super, cez obidve dovolenky fukalo možno 2-3 dni a cervena vlajka bola iba minulý rok dva dni. More bolo teplučke a to sme tam boli na prelome jun -jul.
my sme boli v Chanii a nezafúkalo ani raz, vlny minimálne, ale boli sme asi len 5 dní ako únik pred hnusným počasím tu... Jeden deň sme bookli, druhý odleteli. Všetko vo vlastnej réžii.