Ktorá časť Korfu je najlepšia?

dominik2795
31. máj 2023

Zdravim, uz mam letenky na korfu na jul na 5 dni ale nemam este ubytko. Tak zvazujem zatial sidari, tu ma odradza ci nebude plaz moc znecistena ale zas je tu dostatok vodnych sportov alebo marathias beach ale ta mi pride taka fadna a ani slapadla tam asi nie su… chcem si hlavne pozicat paddleboard niekde pripadne to slapadlo alebo vodny skuter. Idem s frajerkou sme mladi ale umierneni takze nejake aj kulturne vyzitie by sme uvitali. Kde by ste teda odporucili aby sme zakotvili? Vdaka

misana84
31. máj 2023

južny Agios Georgios...jedina piesocnata plaž na Korfu...krasna, velka, pozvolny vstup...za mna najkrajsia cast

truskawka
31. máj 2023

@misana84 ...presne tak...🏖😊

dominik2795
autor
31. máj 2023

@misana84 a zije to tam trocha?

zorkahorka
31. máj 2023

mz sme boli pred 13 rokmi v agios georgios v rezorte. je to v tichsej casti ostrova, teda aspon v septembri tam v tom case v tej dedine nezilo. rezort bol super. z dediny sa dalo busom dostat do hlavneho mesta. vtedy isiel len raz za den a raz za den sa vracal. nesiel presne na cas 🙂 ale oplatilo sa - kerkira je naaadherna.
plaz pri rezorte bola tiez super. z rezortu sme boli na vylete v achileone - sissinom zamku. neviem, ci sa tam da dostat busom... lodou sme boli na antipaxose a paxose - paxos je prekrasne mestecko, odporucam

domiklik
1. jún 2023

@dominik2795 no najkrajšie plaze sú na západnom pobreží, ale ak ste 2 mladí ľudia, ak si nechcete požičať auto na celý pobyt ťahala by som sa viac k hlavnému mestu, je tam fakt co vidieť, dobre sa najete, viac ruchu.... Ak budete mat celých 5 dní auto, čo vám odporúčam, je to super, lebo celý ostrov prejdeš z výhodu na západ asi za 20 minút... Ak chcete "party hard" stánok na stánku, tak Kavos, ale to už je iná káva...

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misana84
1. jún 2023

@dominik2795 su tam taverny,obchody, lekár nie je to rušne že opití Angličania ale autobusom sa dostanete do hlavného mesta ale ako hovoria baby naj je požičať si auto, 4kolku a spraviť si výlety… ale pláž je tam naj

zuzanaam
1. jún 2023

@misana84 no určite nie je jediná piesočnatá. Minulý rok sme pocestovali Korfu krížom krážom a napr. spomínané Sidari má jemnejší piesok. Boli sme na asi 14 plážach a každá bola iná, to sa mi na Korfu najviac páčilo. V Sidari bolo pekne, ale celkom vlny na paddleboard, v južnom agios Georgios detto. Jediné miesto kam by som už nešla je Kavos.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaam
2. jún 2023

@athom Sidari a bordel? Tam je síce kalná voda, ale tam sa rozpúšťal íl z útesov. Mnohí sa ním aj natierali. Kto by chcel šnorchlovať, ten by bol zo Sidari veľmi sklamaný, to je fakt. Ale inak sa nám tam celkom páčilo. Slovo bordel je výstižné pre Kavos. Tam bol ozaj bordel spôsobený ľuďmi a k tomu ako bonus zapáchajúca voda. Niečo také som inde na Korfu nevidela, našťastie. Pláže v Palaiokastrici by som nenazvala pieskovými, asi myslíš tú, na ktorú treba ísť ľoďkou a tiež v Porto Timoni. Tam sme sedeli skôr na skalách, sú maličké a večne preplnené. Inak obe miesta boli veľmi pekné, videli sme tam zatiaľ najkrajší podmorský svet, čo sa Korfu týka. Budem sa opakovať, prednosťou Korfu je rôznorodosť, som rada, že sme nesedeli na jednom mieste.

misana84
2. jún 2023

@athom

@zuzanaam My mame tiež prejdené veľa ostrovov a aj Korfu… a za mna je táto pláž na Korfu Top….voda nie je kalna ale čistá, tepla s pozvoľným vstupom a pokojne more

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misana84
3. jún 2023

@athom my sme tam boli a bolo tam krásne… podľa mna to bolo niečo zo sirehoho mora

cukroska
4. jún 2023

@dominik2795 my sme boli vlani na Korfu, bola to nádherná dovolenka. Piesočnatých pláži je tam veľa. Prešli sme autom takmer celý ostrov. Je tam čo pozerať, navštíviť. Veľký zážitok Paleikastritsa ,kanál lásky Sidari, najvyšší vrch Korfu Pantokrator, veľké vlny v Acharavi, určite stojí za navstivenie aj Achilleion letné sidlo Sissi,hrad Angelokastro a mnoho ďalších. Nám sa veľmi páčilo.

cukroska
4. jún 2023

@dominik2795
Samozrejme nesmiem zabudnúť na nádhernú Kerfiru.nádherné.