Kozmetika do lietadla

jesienka_zelena
23. apr 2023

Ahojte, zajtra prvýkrát letím lietadlom a balím si kozmetiku do príručnej batožiny (mám len príručnú). Viem že kozmetika môže byť len do 100ml v plastovom sáčku a nesmie presiahnuť 1 liter všetko dokopy. Ale nikde som nenašla koľko toho v Tom sáčku môžem mať. Nevyhodia mi dezodorant v spreji (50ml), makeup v sklenej flašticke, špiralu, žiletku jednorazovú? Čo som si zisťovala tak to je skoro na každom letisku inak.
Ďakujem za radu

simsalabim
23. apr 2023

@jesienka_zelena deo sprej nam vyhodili.

didush27
23. apr 2023

@jesienka_zelena dezodorant v spreji vyhodili aj mne, gulička ok

syslik81
23. apr 2023

ziaden stlaceny plyn - deo , lak na vlasy etc .. zvysok mozes mat kolko chces kusov len aby to bolo vo flastickach a do litra .. noze zapalovace a podobne tiez vyhadzuju .. v sacku mas len kremy ,tekutiny ..

sissy27
23. apr 2023

@jesienka_zelena vsade jasne uvadzaju max 10x100ml. Mozes mat aj deo sprej aj ziletku.
@simsalabim
@didush27
@syslik81 nikdy to nikto neriesil - deo, lak na vlasy, suchy sampon, cokolvek. A to mam teda nalietane naozaj dost kade-tade. Ale na tie max 100ml balenia si potrpia skoro vsade (aj ked uz mi presla aj flasa slivky ako nic 😂). Dokonca uz su povolene aj noziky / noznice s cepelou do 6cm tusim.

janai1
23. apr 2023

na 3 rôznych letiskách mi ani raz nevyhodili lak na vlasy a dezodorant 😂 až kým som to nečítala tu mi to ani nenapadlo riešiť

jesienka_zelena
autor
23. apr 2023

@syslik81 a čo napríklad vzorky šampónov ktoré majú asi 8ml? Tie môžu byť?

jesienka_zelena
autor
23. apr 2023

@syslik81 a make Up v sklenej flaštičke môže byť?

syslik81
23. apr 2023

sampony tiez do sacka a mozu byt ajkondicioner etc..makeup tiez .. je jedno v akom obale ale ten obal nesmie presahovat 100ml .. vsetko pod moze byt .. aj zubna pasta musi do saka

sisa_s
23. apr 2023

@jesienka_zelena max.10 produktov a kazdy z nich musi byt do 100 ml 🙂 aj ked bude napr.200ml parfem do tretiny plny, vyhodia ti 🙂 malicke balenia vies kupit v dm, ak potrebujes krem, sprej deo malicky atd

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
23. apr 2023

@sissy27 no mna v Londyne zastavili a prezerali kvoli papierovej vreckovke vo vrecku 🙈 Inokedy mi otvorili ten maly kufrik kvoli tuhemu deodorantu - ze pod skenerom vyzeral ako tekuty 🤣 A tiez ma zastavili kvoli balzamu na pery v kabelke, kvoli fenu a kvoli onion chutney 🙈 Vsetko v Londyne … a deodorant nam vyhodili v Atenach. Asi zalezi od letiska, mna v Londyne zastavia vzdy, nikdy neviem, co im zas bude vadit.

sense
23. apr 2023

Mne pred par rokmi vo Viedni vyhodili ziletku a dokonca aj "cvakatko" na nechty

mondolina
23. apr 2023

@syslik81
zapaľovač môžeš mať

bities
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacusik69
23. apr 2023

v prirucnej mozes mat max. liter tekutin, v priesvitnom uzatvaracom vrecku, max. velkost balenia (cislo uvedene na obale, nie aktualny objem) 100 ml. Takychto 100 ml mozes mat 10 ks, alebo 20x50 ml, alebo rozne kombinacie, aby si nepresiahla 100 ml na kus alebo 1000 ml celkovo…

Tekutiny su vsetky tekute, gelove, kremove veci, aerosoly a spreje, dokonca aj med, dzem, pasteka, bryndza, tvaroh… nie je to kozmetika, ale do tekutin sa to rata…

Mozes mat aj sprej do 100 ml, aj lak na vlasy do 100 ml, aj jednorazove holiace strojceky, aj pilnik ci noznicky alebo pinzetu s dlzkou cepele do 6 cm, aj zapalovac alebo zapalky 1 ks/os., “na tele” (vo vrecku)

Som zamestnanec letiska… na mojom blogu najdes clanok so vsetkym potrebnym

titla
23. apr 2023

@jesienka_zelena Vo Viedni na letisku som nikdy problem s kozmetikou nemala. Ani v Bruseli a lak na vlasy nosim v prirucnej batozine stale. Jedine problemy som zalila v Londyne a to s tovarom, ktory som kupila priamo na letisku...

jesienka_zelena
autor
23. apr 2023

@kacusik69 ďakujem za odpoveď ...a čo je na Tom pravdy že ak nie je na flašticke napísané koľko má obsah tak ju vyhodia? Kúpila som si cestovnú sadu flašticiek do 100ml ale ani jedna to na sebe nemá uvedené že aj toľko má. Nechajú mi ich?

mondolina
23. apr 2023

@jesienka_zelena
pravdaže,

kacusik69
23. apr 2023

@jesienka_zelena zvycajne nechaju… aktualne napr. v BA sa uz tekutiny ani nevyberaju, na rozpoznanie obsahu a velkosti su nove rontgeny a zariadenia… UK je samostatna kapitola 🙂 tam som sa stretla so vselicim

sissy27
23. apr 2023

@simsalabim mne ked uplne bez problemov pustili sedmicku slivky tak bol megaproblem obycajna nabijacka na telefon 😂😂😂 podotykam flasa bola normalne na vrchu, spod nej vytahovali tu nabijacku 😂 a dokonca moslimska krajina.

kacusik69
23. apr 2023

@sissy27 obmedzenia ake pozname u nas, su bezne najma (ale nie len) v ramci EU, USA atd., vela krajin, aj moslimskych, tekutiny neriesia, preto je normalne a bezne ze vam to moze prejst ci uz v Turecku, Tunisku…