Korfu alebo Pesaro v Taliansku

rony7
8. júl 2024

Ahojte, zvažujem nad dovolenkou buď Korfu/Agios Georgios juh/Labranda Sandy Beach Rezort alebo Taliansko/Palmová riviéra/Pesaro/Baia Flaminia - boli ste prosím niekto v týchto miestach? Ak áno aké máte skúsenosti? Hľadáme niečo kde by bolo pekné pokiaľ možno teplé more, pozvoľný vstup do mora a hlavne čo najmenšie vlny keďže by sme išli so 4 ročným dieťaťom. Uvítala by som aj nejaké detské atrakcie v okolí, resp.aspoň aj detský bazén ak by bolo bujné more. Taktiež by som uvítala aby to tam aspoň aj trocha žilo, kde sa dá aj na pekne poprechádzat pri palmach, kde sú rôzne reštiky, obchodíky a tak.. ďakujem vopred za info 🙂

alenka58
9. júl 2024

korfu má výhodu krátky let cca1 hod. a do hotela cca 45 min., je to veľký areál bola som pred 3 rokmi, vhodný pre deti, na korfu sa dobre cestuje autobusom ak budete chcieť pochodiť aj s dieťaťom, sú klimatizované a v tom čase boli lacné, neviem ako pôjdete na Palmovú riviéru ak autobusom tak cesta je dosť dlhá, ale je to pekná časť Itally taktiež všetko pre deti, ľudí je tu viac ako v Grécku, skús si aj recenzie pozrieť

rony7
autor
9. júl 2024

@alenka58 no práve tam by sme išli autom a to je dosť na dlho, nechce sa mi toľko cestovať. A na tom Korfu ste boli presne na tomto mieste? Je tam teda čo robiť v tom rezorte, nie je tam nuda však? Nejaké posedenia večerné pri živej hudbe a tak býva či ani nie? Dá sa tam ísť aj niekde mimo rezort, myslím tak že či je tam čo robiť, ak by sme si chceli ísť večer niekam sadnúť alebo tak..

anjelok
9. júl 2024

@rony7 korfu v podstate splna co pises, az na to teple more. Je sice krasne, ale chladnejsie, moj sa tam v tom veku moc nechcel kupat, radsej bazen. Tych je tam viac, aj smykacky.
A let trva urcite viac ako 1 hodinu, je to nieco malo pod 2 hodiny.

rony7
autor
9. júl 2024

@anjelok fuha a ja som zatiaľ čítala len samé ohlasy že teplé more a že aj krátky transfer letiska že tak 45 minút

rony7
autor
9. júl 2024

@anjelok ešte ma napadla prípadne Kalabria - tam ste neboli náhodou? Ale zas tam mám obavy že by sa poriadne nedalo nikam ísť čo sa týka prechádzok, aspoň tak mi bolo povedané v agentúre že to je skôr na samote v horách..

anjelok
9. júl 2024

@rony7 teple more je v Turecku alebo na Cypre. V Kalabrii sme neboli prave z dovodov, ktore pises.

marca12
9. júl 2024

Na palmovej riviere je teple more,je tam krasne. Len ta dlha cesta. Dalo by sa este spravit si zastavku na jednu noc niekde na severe Talianska. A na dalsi den docestovat

rony7
autor
9. júl 2024

@anjelok hej, preto si vravím že nad ňou nebudem radšej ani rozmýšľať..a to isté by bolo asi aj Sardínia však? Ten Cyprus tiež nad nim ním rozmýšľam, kde tam ste boli a aké to tam je? Alebo ešte Zakyntos mi odporučili v cestovke, že keď chceme aj prechádzky a tak aby to tam troška žilo..