Ahojte, v roku 2021 som mala operaciu panvy kde mi museli vložiť šruby. Chystáme sa na dovolenku lietadlom,budem potrebovať potvrdenie od lekára ? Neviete kde nájdem nejaký vzor aby bol aj v Anglickom jazyku ? Alebo aké máte skúsenosti či to vážne potrebujem ? Ďakujem za všetky rady.
asi to budes potrebovat, tvoj lekar by ti to mohol dat v anglictine, alebo si to daj uradne prelozit. mozes sa informovat aj na danom letisku.
@moly552017 pozri stranku leteckej spolocnosti cez ktoru letis. Ja mam titan, nepipam, ale otec mal kolenne klby zmes kovov a tomu som davala potvrdzovat tlacivo z ich stranky. Pri bezoecnostnej kontrole pipal, ukazala som papiere, zobrali ho do kabinky mimo / aj ked jaxyk nevedel ziaden / ale ze sa tam len vyzliekol, ukazal jazvy, rucnym skenerom mu presli nohavice - ktore logicky uz nepipali - a pustili ho k nam. Zdrzal sa tak 5-10 minut asi.
@kaktusik007 rovnako by na security postupovali aj bez papierov od lekara ;)
@guudy je to mozne 🤷🏼♀️
@kaktusik007 s leteckou spolocnostou to nema nic, ale a letiskom a bezpec. kontrolou…
Autorka - potvrdenie je vhodne mat (niektori dr davaju karticku taku), ale v dnesnej dobe su “zosrobovani ludia” 🙃 bezna vec, staci aj slovne oznamit, spravia potom prislusnu kontrolu
Podla mna je to uplne zbytocne. Ked pipas, musia ti spravit prehliadku tak ci tak. Niektore letiska maju celotelove skenery. Tam aj rovno vidia, kde maju prehmatat cloveka. Netreba papier ani na lieky, vratane fraxiparinu alebo inzulin. Vsetko je dnes uz bezna zalezitost a na letisku sa denne premelu tisicky ludi, ktorych musia skontrolovat na security z nejakeho dovodu.
poloz otazku v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/group/8892/ je tam aj niekto kto pracuje na letisku a odpovie Ti. ja som mala minuly rok skrutky, dr hovoril, ze nebudem potrebovat ziaden papier, mala som foto v mobile, ze keby nahodou ale teda museli sme dovolenku nakoniec kvoli kovidu zrusit a potom v oktobri mi ich vybrali, takze tento rok som nemala ziaden kov uz v sebe.