Kontrola covid pasov na letiskách

19. júl 2022

Tie, ktoré pravidelne lietate z veľkých letísk, kde je veľa ľudí (Frankfurt, Paríž, Viedeň, Londýn) tak ako je to s covid pasmi? Treba ich, kontrolujú ich ? Ktorá dávka postačí?
Nezaujímajú ma teraz dovolenkove lety z Bratislavy.

pukina
19. júl 2022

nekontroluju nic co sa covidu tyka, letela som z viedne do londyna a spat asi 3 tyzdne dozadu

abbey1
19. júl 2022

Máš v tom riadny chaos. Vždy sa musíš riadiť krajinou, do ktorej cestuješ, alebo cez ktorú transitujes. Ak tá krajina má povinnosť Covid očkovania alebo testu, tak ho budú na letisku kontrolovať. Samotnému letisku môže byť tvoj status ukradnutý. Riadia sa nariadeniami danej krajiny. Tieto pravidlá daných krajín si zisti na stránke ministerstva vnútra.

pato88
19. júl 2022

Suhlasim s @abbey1, ale podla mojich informacii a skusenosti nikde nekontroluju uz nic v ramci Europy ani vakciny, ani testy.

sissy27
19. júl 2022

na letisku kontrolujú len to, čo vyžaduje tvoja cieľová destinácia. Samotné letiská majú momentálne také opatrenia, ako zastávky mhd - teda žiadne.

melanta
19. júl 2022

Áno, presne ako píše @abbey1 bez ohľadu na to, z akého letiska letíš, kontrolujú to, či spĺňaš podmienky pre vstup do konečnej destinácie. Ak konečná destinácia opatrenia nemá, nekontrolujú. A ak má, kontrolujú také očkovanie či testy, aké má daná krajina. Čiže riaď sa opatreniami krajiny, do ktorej letíš. Napríklad naša skúsenosť za posledné 2 mesiace: 2x priamy let z Viedne do New Yorku, kde je potrebné očkovanie, raz nám covid pass kontrolovali obom, raz iba mužovi, mne nie.