Kompenzácia za meškanie letu

niky_55
22. júl 2024

Ahojte , v sobotu 20.7. ráno o 7:15 nám mal ísť let do Viedne z Puly ale meškal a išli sme až 21.7. 00:40 tak nejak. Išli sme cez Ryanair , 2 dospeli a 2 deti (1r,3r) takže na hlavu celý deň keďže sme tam čakali… dala som si formulár pre kompenzáciu ale neviem ako ďalej , nechcelo ma to pustiť..prikladám aj foto.. je aj nejaký email na takéto veci ako to riešiť ? Ďakujem.

crazy_cat_lady
22. júl 2024

no ako pisu v upozorneni, oze im trvat 24-96 hodin, kym zistia, preco bol let zmeskany/presunuty/odlozeny atd, kedze este nepreslo tych 96 hodin, skusila by som to az po tejto dobe..

petamich
22. júl 2024

ako pise @crazy_cat_lady, este nemaju tento let "nahodeny v systeme"

niky_55
autor
22. júl 2024

@petamich aha tak dobre , ďakujem za upresnenie🙂

slavomira236
22. júl 2024

@niky_55 to muselo byt hrozne tolko tam cakat s detmi..my sme mali meskanie len 3hodiny jun a mala som dost..po ceste autobus vlak autobus este meskanie letu . Este ze sme isli tam pri navrate domov by to bolo horsie

gabriellka
22. júl 2024

@niky_55 daj potom aj info či niečo vykompenzovali. Zaujíma ma to

sissy27
22. júl 2024

@gabriellka
@niky_55 záleží na dôvodoch meškania, ak to bola "vyššia moc" (napr. počasie), tak nárok na kompenzáciu nie je.

niky_55
autor
22. júl 2024

@sissy27 no bola búrka v tom čase kedy malo prísť ale tak to trvalo asi tak 2 hodky .. niečo sme sa dopočuli na letisku že z núdzových dôvodoch musel pristáť na inom letisku a potom ze počasie no ale aj tak nechapem, všetky lietadla v pohode išli len naše.. s deťmi to bolo na prášky celý deň :D ale nejak sme to zvládli, takže už len za to by som očakávala kompenzáciu :D a keďže dcérka je bezlepkova a bezlaktozova a bol tam jeden obchod na celom letisku takže nič pre ňu nebolo a dali jej len ovocie a zeleninu a z toho sa ma najesť akože no.. aj na to sme sa sťažovali manažérke a išli potom dcérke kúpiť do obchodu výživy , ovocie a keksiky .. aj tak z toho sa tiež nejedla takže :D

sissy27
22. júl 2024

@niky_55 tak kompenzacie maju svoje pravidla a ak je to nieco, co nie je chyba leteckej spolocnosti a nedokaze to ovplynit, tak narok proste nie je. A pocasie - no vies, tam sa neberie do uvahy, co ty vidis, ale ake su podmienky o par km vyssie v letovej vyske. Nie je to take jednoduche ako ked pan ilko v tv povie, ze bude polooblacno 😃
A teda ze tvoja dcera je bezlepkova, tak to uz fakt nie je problem ani leteckej spolocnosti, ani letiska…

niky_55
autor
22. júl 2024

@sissy27 no ale je to problém , keďže to že mešká let majú zabezpečiť jedlo pre ľudí .. čo ano zabezpečili. Čo asi každý má brať na celý deň na letisko jedlo pre dieťa ? Také dieťa potrebuje normálne sa stravovať a nie ovocie a zeleninu na celý deň .. ja som mala so sebou niečo ale to žiaľ nestačilo na tých 20 hodín čo sme tam boli. Stazovali sme sa aj na letisku žeby mohli rozšíriť obchod a dať tam niečo aj pre deti nakoľko žiadne kapsicky, chrumky, keksiky alebo plienky aj trebárs nič tam pre deti nemali a myslím si ze je to dolezite ak sa niečo takéto stane , mne je to jedno čo ja budem jesť aj jednu bagetu za deň ale moje deti nebudú trpieť bez jedla.

julia_romeo
22. júl 2024

chod na stranku ryanairu a rovno poziadaj o kompenzaciu. Ak ti vypise, ze vyssia moc, alebo cislo letu nebude v zozname tak to proste nepojde..

niky_55
autor
22. júl 2024

@julia_romeo uz mi to išlo, poslala som formular tak uvidime 🙂

sissy27
22. júl 2024

@niky_55 uhm dobre, pre deti 0-12m, pre deti 1-3 roky, pre deti 3-12, celiatikov, diabetikov, bezlakto, 126 dalsich intolerancii a alergii, vege, vegan, raw, paleo… vynechala som nieco? Okrem toho letisko nema nic s tym, co ponukaju jednotlive prevadzky, to je cisto vec podnikatela. A podnikatel bude ponukat to, co sa mu oplati.
Ak narok na kompenzaciu bude, tak ju dostanete, ak nie tak nie 🤷‍♀️

niky_55
autor
22. júl 2024

@sissy27 stačilo by ak by tam mali trebars aj hranolky s kecupom alebo zemiaky, ryžu, kukuričné chrumky ovocie atď co normalne letiska ponukaju nie su to ziadne raw, bio, bezlepkove veci. Sama manazerka povedala ze ano mohli by rozsirit sortiment. Väčšinou cestujú rodiny s detmi a myslim si že väčšina by to ocenila na tom letisku. Co sa tyka tej kompenzácie aj ked dana spoločnosť odpise ze nemas narok, mozeme sa odvolať a riešiť to dalej.. Lebo nie každá spoločnosť ti chce zaplatiť

sissy27
22. júl 2024

@niky_55 pozri si to napr cez refundio alebo claimcloud a budes vediet

sovica
22. júl 2024

@niky_55 Tu je ďalšia diskusia ohľadom kompenzácie za meškanie letu. Napíš kočkám, ktorým vrátili peniaze (je ich tam dosť), nech Ti poradia, čo napísať... Držím palce🍀
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/kompenzacia-za-meskanie-letu/

niky_55
autor
23. júl 2024

@gabriellka ahoj, tak dávam info ano schválili nám 1000€ 🙂