Koľko peňazí si beriete na dovolenku?

24. máj 2024

Ahojte každý platí kartou jasne ale koľko si beriete hotovosť na dovolenku ďakujem za normálnu odpoveď

minenkak
24. máj 2024

Podľa toho kde ideme a čo všetko máme zaplatené

simca06022011
24. máj 2024

malo, to co mam v penazenke na sos situaciu, kedze chodime atuom, tak 100EUR max. Na mieste podla situacie, cien atd, vyberiem hotovost kolko treba a ked bude malo, vyberiem zase :D nechcem pri sebe alebo na izbe drzat viac penazi.. zbytocne.

tenerifka
24. máj 2024

Nie kazdy plati kartou. V ramci EU je to ok, ale platit kartou v cudzej mene moze byt naozaj velmi nevyhodne. Ja uz som poucena, ako som v Singapure prvy vecer nemohla najst restiku, kde akceptuju platby kartou, vsetko cash, a my sme nemali kde zamenit. A potom, ked sme uz jednu nasli, tak prekvapko, tie poplatky co si stiahla banka.
Takze ja beriem tolko, kolko mi treba na jedlo+pitie mimo toho, co uz mam zaplatene dopredu v hoteli, a k tomu plus na vylety a nejaky necakany vydavok. Zamieñam priamo na mieste, dopredu si najdem cez internet miesto, ktore ma dobre recenzie

mamina7070
24. máj 2024

podla toho kam ideme a co planujem kupovat ci sme v rezorte s all incl alebo cestujeme po krajine

zuzanka.zuzu
24. máj 2024

50e alebo 100usd v malých bankovkách. sme traja

vevesh
24. máj 2024

Zelezna rezerva - tolko, aby bolo na cestu domov+ jedlo. A vzdy mame pri sebe €+$. Nie vzdy a vsade funguje karta. Vela restauracii chce cash (a nie je to len elektrinou, ale poplatkami bank, ze uprednostnuju hotovostnu platbu pred bezhotovostnou, takze s tymto ratame vzdy)

autor
24. máj 2024

@vevesh koľko je ta rezerva?

vevesh
24. máj 2024

Tak zalezi, kde sme a kolko stoji cca. Najlacnejsia doprava domov. Napriklad grecko, taliansko pre 6 ludi cca. 1500e. Mimo eu je to okolo 2000e plus.

zmrzlinka2021
24. máj 2024

Do 100 eur. Minule som zamiešala za inú menu a všetko mám doma, nehovoriac o kope dolárov.

autor
24. máj 2024

@vevesh ideme na kanarske ostrovy letenka bola 400e tak 200e asi iba domov ideme 2ja tak 400e teda cesta vybral som 500 a teraz neviem bude to dosť teda?

tenerifka
24. máj 2024

Kanarske ostrovy su v EU, tu nebudes mat s kartou problem.

tenerifka
24. máj 2024

A teda netusim, ako by si v hotovosti platil za nepredvidatelnu cestu domov, ved vsetko sa plati online. Ale je fajn mat viac ako 1 kartu, pre strycka prihodu

autor
24. máj 2024

@tenerifka karty mam 2. Len som si zvykol nosiť hotovosť bezne 300e preto sa pýtam lebo je to iba o 200e viac.. samozrejme budem všetko platiť cez kartu len vieš za opýtanie nič nedám... ale zrejme to je iba moja porucha 😀

liz_lemon
24. máj 2024

@tenerifka slovenske banky maju popl. za platbu v inej mene ako EUR 2% z platenej sumy, takze poplatok sa odvija od sumy, ktoru platis

tenerifka
24. máj 2024

Kludne vezmi hotovost, aj viac, a nechas v izbe v trezore. Kartu mozes stratit, moze sa ti zablokovat....ak budes tak kludnejsi, tak niet o com, ved 500 eur v dnesnej dobe nie je vela

liz_lemon
24. máj 2024

@tenerifka napr. SLSP ma na popl. v inej mene ako EUR aj strop 5 EUR

tenerifka
24. máj 2024

@liz_lemon u nas je to viac, kazdopadne uz viem, ako riesit. Ked ale kupujem letenky cez nejaku letecku spolocnost z banana republic, inu moznost nemam a pekne cvakam

maranco
24. máj 2024

@liz_lemon poplatok za platbu v inej mene majú len tieto banky
SLSP 2,00 % z transakcie, max. 5,00 € za transakciu
365banka 3 % z transakcie, max. 3 €
ale keď by som chcel platiť v cudzej mene tak zoberiem kartu Revolut, kde mám výhodnejší kurz ako od SK bánk.

autor
24. máj 2024

@tenerifka no keď budu v trezore načo som ich vyberal... máš pravdu urobím tak aby som bol spokojný ďakujem

negymama
24. máj 2024

ved vies aj vybrat v bankomate. my sme boli na krete a tam sme normalne vybrali z bankomatu peniaze /chceli hotovost za vylet lodou/ plus na nejake suveniry, aj ked aj to sa da casto kupit kartou/. vyber nebol nejako extra predrazeneny, miestni nam poradili, ktory bankomat mame pouzit, mozno 3 eur bol poplatok, mozno ani to nie. a samozrejme min. dve karty a uschovane u dvoch osob.
takye hotovost sme mali minimalne. mozno 100 eur z domu.

mircalla
24. máj 2024

Ja vzdy beriem aj cash, zavisi co to all inclusive alebo apartman, obycajne beriem 300-700 eur

zobaka
24. máj 2024

cca 400 e plus si vezmem aj kartu, dve osoby, EU

mclissa
24. máj 2024

Nikdy neberiem cash. Vsade platim kartou. Kde sa neda, vyberiem v krajine kolko potrebujem.

viera27
24. máj 2024

Ne osim cash,vyberiem ak je to potrebne. Ale tak zase nosim vzdy viacero typov kariet (debetne Visa aj Maestro a kreditku). Uz som zazila v 2018 vypadok Visa 🤣. A neviem z akeho dovodu napr. v azii sa mi v niektorych prevadzkach nasimi bankami vydanymi Visa nepodarilo zaplatit, Maestro fungovalo ako hodinky.

yanni
24. máj 2024

@mclissa aj my tak. Este nebola krajina, kde sa nedalo z bankomatu vybrat hotovost. Hotovost mam najviac tak 50 E. Inak v zahranici platime vzdy s Visa.

tilly
24. máj 2024

Skoro nikdy nemám cash. Len to, čo bežne aj doma v peňaženke. Ale napr v USA som mala len cash, lebo som dostala doláre a bolo to celé také zvláštne zas platiť hotovosťou, vyberať peniaze. Doma ani peňaženku nepotvaram, platím mobilom všetko.