Ahojte každý platí kartou jasne ale koľko si beriete hotovosť na dovolenku ďakujem za normálnu odpoveď
malo, to co mam v penazenke na sos situaciu, kedze chodime atuom, tak 100EUR max. Na mieste podla situacie, cien atd, vyberiem hotovost kolko treba a ked bude malo, vyberiem zase :D nechcem pri sebe alebo na izbe drzat viac penazi.. zbytocne.
Nie kazdy plati kartou. V ramci EU je to ok, ale platit kartou v cudzej mene moze byt naozaj velmi nevyhodne. Ja uz som poucena, ako som v Singapure prvy vecer nemohla najst restiku, kde akceptuju platby kartou, vsetko cash, a my sme nemali kde zamenit. A potom, ked sme uz jednu nasli, tak prekvapko, tie poplatky co si stiahla banka.
Takze ja beriem tolko, kolko mi treba na jedlo+pitie mimo toho, co uz mam zaplatene dopredu v hoteli, a k tomu plus na vylety a nejaky necakany vydavok. Zamieñam priamo na mieste, dopredu si najdem cez internet miesto, ktore ma dobre recenzie
podla toho kam ideme a co planujem kupovat ci sme v rezorte s all incl alebo cestujeme po krajine
50e alebo 100usd v malých bankovkách. sme traja
Zelezna rezerva - tolko, aby bolo na cestu domov+ jedlo. A vzdy mame pri sebe €+$. Nie vzdy a vsade funguje karta. Vela restauracii chce cash (a nie je to len elektrinou, ale poplatkami bank, ze uprednostnuju hotovostnu platbu pred bezhotovostnou, takze s tymto ratame vzdy)
@vevesh koľko je ta rezerva?
Tak zalezi, kde sme a kolko stoji cca. Najlacnejsia doprava domov. Napriklad grecko, taliansko pre 6 ludi cca. 1500e. Mimo eu je to okolo 2000e plus.
Do 100 eur. Minule som zamiešala za inú menu a všetko mám doma, nehovoriac o kope dolárov.
@vevesh ideme na kanarske ostrovy letenka bola 400e tak 200e asi iba domov ideme 2ja tak 400e teda cesta vybral som 500 a teraz neviem bude to dosť teda?
Kanarske ostrovy su v EU, tu nebudes mat s kartou problem.
A teda netusim, ako by si v hotovosti platil za nepredvidatelnu cestu domov, ved vsetko sa plati online. Ale je fajn mat viac ako 1 kartu, pre strycka prihodu
@tenerifka karty mam 2. Len som si zvykol nosiť hotovosť bezne 300e preto sa pýtam lebo je to iba o 200e viac.. samozrejme budem všetko platiť cez kartu len vieš za opýtanie nič nedám... ale zrejme to je iba moja porucha 😀
Kludne vezmi hotovost, aj viac, a nechas v izbe v trezore. Kartu mozes stratit, moze sa ti zablokovat....ak budes tak kludnejsi, tak niet o com, ved 500 eur v dnesnej dobe nie je vela
@tenerifka no keď budu v trezore načo som ich vyberal... máš pravdu urobím tak aby som bol spokojný ďakujem
ved vies aj vybrat v bankomate. my sme boli na krete a tam sme normalne vybrali z bankomatu peniaze /chceli hotovost za vylet lodou/ plus na nejake suveniry, aj ked aj to sa da casto kupit kartou/. vyber nebol nejako extra predrazeneny, miestni nam poradili, ktory bankomat mame pouzit, mozno 3 eur bol poplatok, mozno ani to nie. a samozrejme min. dve karty a uschovane u dvoch osob.
takye hotovost sme mali minimalne. mozno 100 eur z domu.
Ja vzdy beriem aj cash, zavisi co to all inclusive alebo apartman, obycajne beriem 300-700 eur
cca 400 e plus si vezmem aj kartu, dve osoby, EU
Nikdy neberiem cash. Vsade platim kartou. Kde sa neda, vyberiem v krajine kolko potrebujem.
Ne osim cash,vyberiem ak je to potrebne. Ale tak zase nosim vzdy viacero typov kariet (debetne Visa aj Maestro a kreditku). Uz som zazila v 2018 vypadok Visa 🤣. A neviem z akeho dovodu napr. v azii sa mi v niektorych prevadzkach nasimi bankami vydanymi Visa nepodarilo zaplatit, Maestro fungovalo ako hodinky.
Skoro nikdy nemám cash. Len to, čo bežne aj doma v peňaženke. Ale napr v USA som mala len cash, lebo som dostala doláre a bolo to celé také zvláštne zas platiť hotovosťou, vyberať peniaze. Doma ani peňaženku nepotvaram, platím mobilom všetko.
Podľa toho kde ideme a čo všetko máme zaplatené