Chcem si preniest peniaze zo sporiaceho konta na normalne aby som k nim mala dosah na dovolenke a neviem kolko.
Ideme dvaja na Kanarske na tyzden - ubytko mame bez stravy+ zaplatene auto. Budeme si urcite varit ranajky minimalne ale radi miname na dobre jedlo / vino takze tam sa nechceme obmedzovat.
Kolko zvyknete minut na dovolenke len ako take "vreckove"?
Podľa mňa to je veľmi individuálne. U nás to je čo dovolenka, to iné náklady, teda iná potreba vreckového.
Ja na dovolenke vsade kde sa da platim kreditkou, po dovolenke splatim minute, hotovost si viem kedykolvek vybrat na mieste, ak sa minie to co som si vzala.
Raňajky 25e pár deň
obed cca 50e pár deň
večera/drinky cca 70e pár deň.
Pomedzi to si vždy kúpim nejakú prkotinu/ zmrzlinu, ešte cca tých 200 eur mimo jedla na "haraburdy a maličkosti" minieme na danom výjazde za ten týždeň, približne tých 1200 padne za týždeň výjazdu keď je hotel bez jedla.
Ja si priebežne podľa potreby presúvam zo sporiaceho, priamo cez aplikáciu banky v mobile.
Mám neobmedzený počet prevodov na sporiacom, tak na bežnom účte nedržím veľa.
My chodíme vždy na all inclusive dobolenky, cize nemusime riesit kde si co kupime a navarime… Ale urcite kupujeme suveniry domov a oblecenie. Avsak to max do 200 e
Asi nepomôžem, ale na dovolenke výdavky nepočítame. To je sem zmrzka - tam zmrzka, suvenír, decká hračky, náramky, maškrty,... 🤣
Ak sa neobmedzujes v dobrom jedle, minies asi tolko, kolko ti pise
@laurita285.
@laurita285 ranajky urcite nie 25 na den, tam su aj lepsie sunky za lepsiu cenu;)restiky rataj drahsie, tak do 1500 by som si vyclenila
Ceny tu na Kanarskych su ovela nizsie ako na Sk, aj v restikach a aj v obchodoch (teda porovnavam zapad Sk, nie lazy ani vychod).
A k tym rañajkam, ak ich budes robit v apartmane, tak chlieb, vajicka, sunka olivovy olej, rajciny, syr, ovocie.... Tych 25 eur mas na 3-4 dni
Tak na Kanárskych to máš jedno. Mimo EU nosíme do 1000€ cash, všetci aj deti to mame rozdelené po peňaženkách. A plus samozrejme karty. Výlety sa kupujú vždy cash. Naposledy sme len jeden vylet platili pre troch cez 400€ v hotovosti v cestovke. Míňanie tak okolo 600 - 1000 €, aj keď mame all inclusive.
Keď sme na Tenerife, minieme denne na stravu a občerstvenie dvaja 150-200 eur. Podľa toho, či si urobíme raňajky doma alebo sa ideme naraňajkovať von a podľa toho, či si na obed/večeru dáme niečo na pláži alebo ideme na steak. Ak sme dlhšie ako týždeň alebo ak sú tu deti, tak zvyknem aj variť na obed. Plus samozrejme počítaj vstupy na miesta, kam sa chcete ísť pozrieť.
Velaaaaaa.... 🙄😵💫🤣
Ale, tak je to dovolenka, sidce viackrat za rok, ale, co uz
@darkswan ja som písala aké máme my, chodíme sa najesť vždy von, nechcem šunku s maslom :D
ja vôbec netuším, míňame na každú svetovú stranu😂
minulý rok sme dali za 14dňovú dovolenku v chorvátsku 2100e (2dos. a 2deti)
cakum prásk všetko kompletne (benzín,známky diaľničné,ubytovanie-poistenie,výlety po chorvátsku, jedlo s pitím, kde tu somarina)
@carrot_apple tak to ste mali super lacnu dovolenku, ked 14dni za 2100e.
Ja keď som bola na dovolenke tak za týždeň tá 1000 padla určite vždy to bolo aj viacej dopriala som si hlave nádherne výlety
@laurita285 tak je rozdiel sunka s maslom a real ranajky si spravit, tiez nejeme sunku s maslom a chlebom🤣
A ked von tak treba ratat tak 40, lebo za 25 das fakt len sunku s maslom a kavu;) ak to mas budget pre par
@maranco no jasne takto to mam aj ja ale tieto su z investicneho sporiaceho a tam kus trva dokym sa mi pripisu na ucet.
takze cca 1000-1500 na dvoch tak som aj ratala. Uvidim ako to bude naozaj lebo vacsinou sme chodili na take budget city tripy tak som zvedava kolko dokazem minut ked sa nebudem az tak krotit haha
@ivana11155 ale pre mňa to nebola dovolenka, lebo som musela nakupovať jedlo, variť pre deti,
už tak nepôjdem, radšej budem doma a nasporím na rezort kde ma bude černoško ovievať a budem iba jesť a piť drinky a deti okolo, najedené, napité, zabavené do VEČERA 😂
Veľmi veľa , bez stravy rátaj minimálne tisícku na týždeň. Ja dokážem aj pri all inclusive minút toľko, lebo chodíme jest aj mimo rezort, výlety, suveníry, drinky v meste , záleží na co budes míňať, ale aspoň tisícku plus nejakú rezervu rátaj
Ja a dcera 8 dní Albánsko all inclusive a minula s
om ešte 400e popri tom
Výlety, na ne oplieskame vždy najväčšiu čiastku, ďalšia vec je strava, či sa uskromnite, alebo si doprajete. My sme na Korčuli 2 dosp.2 deti platili cca 200 za obed morské plody pre 4, grilovaná zelenina, deti este palacinky a zmrzlinové poháre, my víno. Tenerife ma lacnejšie potraviny ale restiky sú tiež drahé.
Tych 1000 eur určite by som brala