Kedy je najlepšie obdobie navštíviť Island?
A je tu niekto, kto tam bol sám?
Ď
@martinmmartin dakujem. Maš osobnú skúsenosť?
Podla mna zalezi s akym cielom tam ides, my sme isli na poznavaci roadtrip v juli a bolo to super, ale napriklad na pozorovanie polarnej ziary sa tam chodi skor v zimnych mesiacoch (to sme neboli).
@lelelienka najideálnejšie by bolo- vswtko
V novembri bolo fajn😉.
My sme boli asi v polke novembra.bolo to brutaal.za den sme sa vedeli dostat od snehovej burky az do jari,ked sme zhadzovali bundy.ked fukalo,pocitovo minus 20,ked zafukalo skoro nas sfuklo autom z cesty, ale bol to moj top zazitok aj destinacia.rada na to spominam a uz teraz sa tesim,ked deti podrastu ze tam pojdeme.s detmi isto ale v lete,zimu by som neriskovala..nebat sa prenajat aj ubytka na samote,je to zazitok,kazde malo vlastnu kadu alebo virivku takze polarna ziara a my sme v horucej vode lezali.termin zavisi aj od toho aki ste zdatni soferi a ci mate radi adrenalin,v zime uzatvaraju priebezne cesty podla stavu vozovky,treba si sledovat a ak nemate prenajate 4x4 na niektore miesta sa ani nedostanete.v lete je to kludnejsie s pocasim,je aj viac svetla (v novembri vychadza okolo 10 a zapada o 16) takze viac mozete prejst,my sme uz po tme nechceli riskovat, ale zas ratam aj viac ludi a drahsie.
Bola som v máji s cestovkou, neskutočne nadherný ostrov.
Pár mesiacov sme tam žili, kvôli mužovej práci. Nádherný ostrov. Na poznávanie je asi naj neskoršia jar a leto. Ale ak chceš polárnu žiaru a zažiť skutočný Island, tak je ideálna zima. Na druhej strane, ako je písané aj vyššie, zima ti vie byť brutálna. Kľudne sa môže stať, že zmeškáš lietadlo, pretože sa týždeň či dlhšie nedostaneš z nejakého miesta kvôli snehu. Ale určite je to úžasné miesto a odporúčam.
za mna by bol najlepsie polovica az koniec maja ... zacina sezona a ceny si este ako tak ok ... sama som nebola lebo prenajom samotneho auta, nafta a potom ubytko by ma zrujnovalo ale boli sme dokopy 5 aj so mnou a planovala som to sama ...
@zeldia s akou cestovkou ste šli?
@purple_wolf a ako to asi je cenovo? A na koľko dni?
bolo to 9 dni (sobota-sobota) isli sme okolo ostrova a aj s letenkami jedlom ubytovanim to vyslo na cca 1800 ale da sa to aj za podstatne menej cca 1000 ak sa zaplni auto ... ja som isla neskor s trocha rozmaznanymi ludmi ... auto aj s poistkou rataj min 800-1000 eur (ber vacsiu poistku), nafta/benzin do 500 eur, ubytovanie som zobrala cez booking na noc to bolo 50-80 eur/osoba, jedlo bolo individualne ale nerataj s tym ze su tam restauracie na kazdom rohu a ze budu otvorene a ked najdes potraviny kup si jedlo (sandvice maju dobre, nejaky polotovar ktory si vies zaliat vriacou vodou konvica je vsade a pod), potom je individualne kde chces ist a co chces zažiť a rataj aj s tym ze ak tu bude v tom maji tu bude uz cez 25 stupnov ale tam okolo 0 alebo 5 stupnov nech ti hovoria teplomery cokolvek a je treba teple a nepremokave oblecenie (idealne vratvit tensie oblecenie) do silneho vetra lebo vietor ti dážď moze pretlaci cez odev
@purple_wolf super dakujem. Mám predstavu aspoň
Podla toho co cakas a v akon si ty osobne outdoorovom stave. Od Juna do septembra je tam cely svet, inak nikto ale pocasie ze by psa nevyhnal