Kedy chodíte na dovolenky so školopovinnými deťmi?

mon1806
3. aug 2023

Baby kedy chodite na dovolenky s detmi co su skolopovimne ?

lusilla
3. aug 2023

Cez prázdniny, keď chodili do škôlky tak väčšinou v septembri, ale boli sme aj na prelome júna a júla. No po období korony kedy z opačnej strany (zo strany školy) nebol absolútny problém prerušiť vyučovanie a nechať deti týždeň-dva len tak som si povedala že ani ja nebudem mať problém deti zobrať hocikedy počas roka. Naši sú alergici čiže dôvod hladať nemusím, len som nechcela aby vynechávali, avšak môj pohlad sa zmenil.

kabinka11
3. aug 2023

@mon1806 Cez prázdniny. Staršia dcéra chodí na ťažkú strednú školu, určite by nevymeskavala kvôli dovolenke. Ale keby som mala vybrať termín mimo prázdnin tak posledný júnový týždeň, keď už majú uzatvorené známky. Ja v tomto deti nepodporujem, vymeskavaju ozaj v nevyhnutnom prípade.

simsalabim
3. aug 2023

Chodili sme vzdy cez prazdniny, inak by sme tie 2 mesisce nevykryli. Vynimkou boli obcas kratke vikendovky+1 den.

abbey1
3. aug 2023

Chodili sme bežne i počas školského roka.

patka06
3. aug 2023

Jedine cez prázdniny

lucik194
3. aug 2023

prazdniny aj skolsky rok

vsak do 5 dni vies dat ako rodic ospravedlnenku

nikha2809
3. aug 2023

Dcéra bola teraz prváčka, toľko bola chorá a mala vymeškane, že by som si inokedy ako cez prázdniny ani nedovolila ísť

lavender94
3. aug 2023

Nemôžem ešte povedať ako rodič, ale mňa rodičia bežne zobrali na 10 dňovu dovolenku počas školského roka. Veď ten posledný týždeň sa už nič nerobí, známky sú uzatvorené, takže s tým nemal nikto problém a môj prospech to nijak neovplyvnilo. Ak moje dieťa nebude nejaké problémové, tiež mám v pláne brávat na dovolenky jún/september, pretože sú tie dovolenky podľa mňa lepšie. Menej ľudí, nižšia cena.

martinka13
3. aug 2023

Cez prázdniny aj školský rok.

seahorse27
3. aug 2023

Na letne dovolenky chodime normalne cez prazdniny. Pocas skolskeho roka chodime obcas (1-2x za skolsky rok) niekde na predlzeny vikend, ale to vymeskaju max 2 dni - stvrtok, piatok.

lucylaw
3. aug 2023

Cez prázdniny, mám čo robiť vykryť mu 9 týždňov letných prázdnin, nie ešte aby som si mala míňať dovolenku počas školského roka..Keď chodil do škôlky, išli sme v júni, najmä kvôli cene, ale teraz proste už mimo leta nechodíme, jednak kvôli vykrytiu letných prázdnin a aj kvôli tomu, aby nevynechával zbytočne zo školy..Napr. tento školský rok bol tak často chorý, že som rada, že mu nedali robiť komisionálky, keby som ho len tak vzala ešte aj na dovolenku počas školského roka, tak to už by tam pomaly ani nebol 🙈

taminka1986
3. aug 2023

@mon1806 hocikedy ked potrebujeme vypadnut a aj cez skol.rok,mozem jej ospravedlnit 5dni tak to vzdy nejak sklbime s vikendami,sviatkami.

h2
3. aug 2023

Vždy len cez prázdniny.

masinka
3. aug 2023

Kym boli baby na ZS, chodili sme v juni na dva tyzdne, ucitelkam sme to oznamili s dostatocnym predstihom aby mali dost znamok ak aj vymeskali nejaku pisomku. Vzdy sme dali ziadost riaditelke a nikdy s tym nebol problem. Skrblit si dovolenku na prazdniny bolo v mojom byvalom teame aj tak zbytocne, vsetci chceli dovolenku v juli/auguste, hlavne bezdetni sa rovnostou a spravodlivostou ohanali najviac, tak ak som dostala v lete 2 tyzdne volna , mohla som byt rada. Odkedy su na gympli, tak uz chodime len cez prazdniny.

aaadkaaa
3. aug 2023

Teraz ideme prvy raz v septembri, lebo konecne nemusim byt v septembri v praci😀 dceru riaditelka uvolnila bez problemov

zuzubb007
3. aug 2023

Cez prazdniny, ja pre toto chodenie cez skolsky rok nemam pochopenie, a nikdy by som tak nesla

ak_tak0202
3. aug 2023

Letnú dovolenku riešime výhradne v lete, nemám však problém ospravedlniť syna (bude štvrták), ak si napr. chceme predĺžiť o deň či dva veľkonočné či jesenné prázdniny, prípadne nejaký predĺžený víkend. S triednou (a zároveň riaditeľkou) sa bavím otvorene, neschovávam sa za nejakú synovu nevoľnosť, ale zas naše dovolenky nie sú založené na tom, že sa vyvalíme na pláži. Naše dovolenky sú poznávačky, výlety, múzeá, cestovanie miestnou dopravou, nakupovanie v miestnych obchodoch (angličtina v praxi)... Takže pred učiteľkou nemám problém obhájiť, že syn strávil 1 vyučovací deň okrem iného v múzeu vo Viedni, či pobehal po Londýne (príklad). Na druhej strane syn má výborné výsledky v škole, reprezentuje školu vo viacerých predmetoch nielen na školských úrovniach, pár vymeškaných hodín sa nijako nepodpisuje na jeho študijných výsledkoch. Naopak, na hodine angličtiny pri simulovaných scénkach sa nemá problém vykecať 😁.

kaktusik007
4. aug 2023

nechodime pravidelne na dovolenky, nemam na to. Ale jednu velku som kvoli cene dala v polovici septembra - akurat riaditelke ziadost a od nej schvalena s dovetkom ze kazdy rok to tak byt nemoze ;). Potom jun asi 3 x - to mal starsi syn sustredenie tyzdnove v IT a bola moznost ist s nim aj pre nas vzdy, ale to bolo na skole ospravedlnovane aj mladsiemu ako reprezentacia, cize ziadna absencia ;) teraz ideme o par dni, a ak sa starsi dostane na tu istu strednu kde je mladsi --- natvrdo budem riesit dovolenku / poznavacky aj cez maturitny tyzden ;)

luccija
4. aug 2023

@mon1806 vždy cez prázdniny, ale raz sme boli prvý septembrový týždeň.Kamaratky chodia koniec júna pred vysvedčením.Ved záleží od veku detí, školy základná, stredná...