Ahoj kde mi dajú potvrdenie že sme s manželom v bezpodielovom vlastnictve? Potrebujem to dokladovať k uplatneniu nároku na rekreačný príspevok.Ďakujeeeeeem
Ahoj je to zo zákona už som to hľadala ....a ani čestné prehlásenie nemôže byť 😒....a áno volovina a parádna 🤗😁🤗
Ale o rozdeleni BSM musis mat bud rozsudok, alebo od notara dohodu. To nejde len tak,ze si rozdelime majetok
@alicalilica skus tam: https://www.modrykonik.sk/group/1900/
Potvrdením by malo byt sobášny list. Od tohto dátumu všetko čo ste si kúpili vy tak je to v BSM. Či byt či auto či saláma🙂 Ak nemáte predmanželskú zmluvu.
@diablikovci Náš právny poriadok tzv. predmanželskú zmluvu nepozná.
@alicalilica “je to zo zákona už som to hľadala” - Z akého zákona?
@alicalilica no daj ten zákon, tiež som zvedavá. Nechcú skôr zdokladovať, že spolu byvate?
@alicalilica do tvojho BSM nikoho nic nie je a ziadny zakon nepodmienuje uplatnenie si naroku na prispevok na rekreaciu nejakym potvrdenim o BSM. Pravdepodobne si nieco nepochopila...skus sa spytat mzdarky este raz. Btw o tom, ze mate s manzelom BSM ti ani nema kto vydat potvrdenie.
Sobasny list. Ten jasne deklaruje, ze ste manzelia 🙂 moj zamestnavatel teda toto vobec neriesil...stacilo, ze mi na fakturu napisali, ze sa pobytu zucastnil rodinny prislusnik a hotovo...
@vinkel môžem vedieť aké?
https://podpora.financnasprava.sk/601211-Príspe... na tejto stránke som našla že môžu odomňa takýto doklad žiadať vycucla som aj konkrétny príklad " Príklad č. 12 - Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov a úhrada rekreácie
Ak rekreácia bola uhradená z účtu manžela (manželky) zamestnanca, ktorý má dispozičné právo k účtu, považuje sa takáto úhrada za hodnoverný účtovný doklad u zamestnávateľa ?
Odpoveď
Prioritne úhrada oprávnených výdavkov na rekreáciu má byť zaplatená z účtu zamestnanca. Jediný prípad, kedy možno akceptovať úhradu z iného účtu je v prípade manželov, ktorí majú bezpodielové spoluvlastníctvo manželov. Spôsob preukazovania tejto skutočnosti si určuje zamestnávateľ."
Ten ich priklad je sice pekný, ale musia sa držať zákona a v ňom sa nič také nepíše
@alicalilica ani zamestnavatel nemoze ist nad ramec zakona a vyzadovat od teba potvrdenie, ktore ti de facto nema kto vystavit.
@alicalilica u nas mals kolegyna rovnaky problem. Presne - platila pobyt z uctu manzela. Vyriesilo sa to cestnym prehlasenim, ze su s manzelom v BSM ( sobasny list uz na personalnom bol evidovany)
@alicalilica tak taku volovinu som este nepocula. Si tie firmy vymyslaju take veci ze mam dost. Spytaj sa mzdarky ktory zakon jej to prikazuje a z akej institucie si to praje. Asi by som dala cestne prehlasenie ze sme