Dcéra vždy túžila vidieť more a keď sa dostala do nemocnice tak som jej vravievala, nech poslúcha lekárov a sestričky, nech sa rýchlo uzdraví a potom pôjdeme k moru a spolu si pozrieme západ slnka.
Teraz nastal čas splniť jej toto prianie. Mám v pláne dovolenku v Chorvátsku, ďalej by som sa bála ísť. Miesto skadiaľ by sme v prípade potreby vedeli prísť rýchlo domov.
Kde v Chorvátsku sa vám najviac páčil západ slnka?
Asi by som hladala tak, aby slnko zapadalo nad morom.
Tiez neviem poradit lokalitu, ale si skvela mama!
Mne sa v HR paci vsade (mozno okrem nejakych velmi skritizovamych lokalit), len tam nechodte v sezone (najma prelom jul/august a prve 3 tyzdne augusta nie).
V Chorvatsku zapada slnko vsade do mora, my sme boli v Pakostane a tam zapadalo slnko medzi ostrovy, bolo to nadherne
Krk -Baška slnko do mora nezapadá.. toto hneď vylúč 😂
Umag
@mamickalisticka zas ale Krk Malinska ano… Krk je inak podla mna aj tak fajn co sa tyka vzdialenosti… clovek tam nemusi ist cely den…
@mane01 foto by potešilo
@mane01 super, vďaka za tip, boli sme v Baške, ja som bola spoko, len ten západ slnka bol akoby opačnou stranou za horu, čiže to sa mi nepáčilo, nerobí to taký vibe 😄. Krk je super blízko, cca tých 10,5h s prestavkami zo stredného Slovenska.
Kdesi v albume by som nasla, ale v elektronickej podobe ho nemam.
Ak chces zapad slnka priamo do mora, tak odporucam slovinsko piran - bola som tam minuly rok, byvala som na konci toho cipu a doslova vsade naokolo bolo more... splna to aj tvoju dalsiu podmienku, nie je to daleko od svk. Len teda nie je to chorvatsko... pokial nejdete priamo, ze sa chcete aj kupat, tak velmi odporucam...
@minenkak ♥️ ďakujem
@guiseppinka keď už pôjdeme v lete k moru chceme sa kúpať
Aha, normalne v lete chcete ist. Tak este mozno taliansko vy sa dalo - tam nemas ten pocit ako pri jazere ako v hr. Drzim prsty
@guiseppinka ja mám dovolenku iba keď je celozavodna v práci
@guiseppinka no zas to ma aj svoje vyhody (clenite pobrezie s ostrovmi a polostrovmi) - nemas furt vlny, mozes si zaplavat na dlhe vzdialenosti, preplavat na nejaky ostrovcek, zajazdit windsurfing ako "neskuseny jazerny suchozemec", ist na lodky, vodne slapacie bicykle atd. A vyhlad na vychod ci zapad slnka vacsinou mas. Ved na mape (a google maps) si mozes kuknut, ako to kde vyzera a ako je to orientovane k svetovym stranam a otvorenemu moru.
Zadar, krasny zapad slnka priamo v meste pri morskom organe.
No, prosim, aka pekna tema a konstruktivne reakcie MKacov 👍👏.
Súhlasím so Zadarom,tam je dokonca aj podľa nejakého zahraničného rebríčka najkrajší západ slnka v Chorvátsku, ale nám sa veľmi páčilo aj na ostrove Čiovo pri Trogire.
Ešte taká otázka má napadla. Kdesi som počula, že vo veľkých mestách sú služby drahšie. Ľudia v mojom okolí považujú Chorvátsko na drahé. Aj keď som na túto dovolenku už nejaký ten čas šetrila, ešte stále treba splácať čo sme si požičali kvôli liečbe.
Asi ma tu ženy ukameňuju,ale áno, Chorvátsko je naozaj drahé, zvlášť od čias covidu a plus ceny išli hore aj od minulého roka, keď prešli na euro.
Preto my už radšej chodíme na all inclusive dovolenky letecky. Lebo keď si zrátaš benzín, diaľničné poplatky,ubytko,jedlo, pitie,snacky alebo zmrzlinu atď...,tak za tú cenu máte už aj inú dovolenku.
Umag
@jaja20 poznám svoje finančné možnosti All inclusive dovolenka nie je pre nás, dcére musím osobitne pripravovať jedlo
Pri all inclusive máte možnosť vyberať si z rôznych jedál,sú tam napísané zloženia, alergény, majú aj vegan corner,niektoré jedlá sú robené diétne = fit corner.
Akú jej treba stravu?
Lebo keď si to celkovo zrátaš, naozaj sa oplatí viac takýto hotel.
Na dovolenke sa má oddychovať a relaxovať, mať zážitky s rodinou,a nie zabíjať čas varením.
@jaja20 každý si svoju dovolenku predstavuje inak a práve preto je to dovolenka - že si ju každý zariadi tak ako chce..
Čo sa týka cien, chodíme vždy do miest lebo milujem mesta.. vôbec tam nie je drahšie ako v Bratislave.. áno, možno niekomu z nejakej malej dedinky to príde drahsie ale ak niekto žije v meste tak to je v hr úplne porovnateľné..
To je krásne, že jej chceš splniť čo si jej sľúbila ❤️❤️❤️🫶🏻 ale neporadím ti prepáč 😏v chorvatsku som ešte nebola