Kde nájdem vzor na povolenie od druhého rodiča na vycestovanie?

liubov
7. júl 2014

Poradte, prosim, kde najdem vzor na povolenie od druhého rodiča na to aby mohlo dieťa vycestovať na dovolenku do zahranicia..?

michaela138
7. júl 2014

na to nepotrebujes ziadny specialny vzor, do hlavicky tvoje udaje, potom meno adresa otca, VEC: Žiadosť o vydanie súhlasu na vycestovanie a potom uz len dvomi vetami poziadaš otca o udelenie suhlasu, kde, na ako dlho, za akym ucelom. A nejaká "milá formulka" Pevne verím, že mojej žiadosti vyhoveješ, keďže je to v prospech maloletého dieťaťa, ktoré bude mať možnosť spoznať novú krajinu, more a nazbierať krásne zážitky... a bla bla bla.

mawka
7. júl 2014

a naco ho potrebujes vobec? nevyzaduju to. mne dal ex ustny suhlas, bavili sme sa o tom cez sms aj pred nasimi, cize svedkovia boli, deti mam v star. ja, ziadny papier sme nepotrebovali a to som si este overovala na ambasade, kedze ja ine priezvisko, deti ine a moj priatel ine a skutocne ma nikto neriesil. nech ti da suhlas do sms alebo pred svedkom a vybavene.
ine je, ked chces ist s dietatmo trvale zit do zahranicia, tam to ries sudnou cestou radsej. mne ex na toto suhlas dat nechce, dovolenka no problem, zit v zahranici to je problem, tak idem na sud a sud rozhodne v moj prospech, som si ista, nevidim dovod, preco by nemal, ex vidi deti aj tak raz za 5 tyzdnov a tak ci tak by sme raz za ten mesiac chodili na slovensko za nasimi a deti za nim, prazdninovali by s nim a nechcem ist tak daleko, takze aj castejsie. chlapi su jesitni, ze to az pravda nie je.

katarinamarkova
7. júl 2014

podla mna je to skutocne divne, ale dnes moze tvoje dieta, ked ma vlastny pas, co uz vlastne musi mat, cestovat prakticky vsade a s kymkolvek, netreba na to ziadny suhlas rodica ci rodicov, ak cestuje napr. s tetou na dovolenku - z vlastnej skusenosti. treba si ale zistit na ambasade danej krajiny, nie vsade platia rovnake pravidla 🙂