Kde kupujete lacné letenky?

24. feb 2024

Ahojte , kde prosím kupujete lacné letenky. Pozerám ze by sme vybehli Paríž alebo Londin ...no ceny sú neskutočne vysoké... co pozerám pre 2 osoby + 1 dieťa (2r) ...tak spiatočné 700-800e...
Všade počúvam že lacné letenky za 20-50e ...ale ja to neviem nájsť.

jenn7
24. feb 2024

Cena letenky sa odvija od sezony, dna v tyzdni, prazdnin atd. Nejaka tajomna stranka kde su lacne letenky neexistuje. Pozeraj na skyscanner a kombinuj dni, zabudni ze teraz kupis lacnu letenku napr.na velku noc hocikde. Su prazdniny, vsetko je brutal drahe. Ak ste flexibilny a mozete ist aj cez tyzden, najst dobru cenu nebude problem. Ak mozete len cez vikend tak drzim palce.

muchotrafka298
24. feb 2024

Takych tych skutocne lacnych atraktivnych leteniek nie je vela. cena zavisi od destinacie, rocneho obdobia, letoveho casu (lety skoro rano alebo neskoro v noci su lacnejsie), dna kedy sa leti. V case akychkolvek prazdnin su letenky ovela drahsie, tak isto ubytovanie. Lacna letenka vie byt niekedy aj "trik", ze kupis letenku za 50 EUR osoba a na ubytovani tam minies tisice. Lebo su aj take destinacie. Neexistuje ziadna stranka alebo aplikacia, kde by boli ultralacne letenky. Aj ked niektori na tomto zarabaju, ze si nechavaju platit za to, ze Ti povedia, ze kup si letenku mimo sezony.

U lowcostov ako je Wizzair alebo Ryanair doplacas za prirucnu batozinu a nie malo, tak isto za miesto na sedenie. V cene je iba mala prirucna batozina, ktoru davas pod sedadlo pred sebou. Staci Ti to? Ak nie, tak si dokupujes prirucnu, ktora stoji od 25 EUR vyssie za 1 let pre 1 osobu, napriklad. Vies si to kupit u Ryanair v baliku, ze mas vacsiu prirucnu, priority, skorsi check-in, sedadlo. Ale nie kazdy toto vyuziva. Cize ten, kto chce ist ultra lacno, musi sa zmestit do tej tasky pod sedadlo.

Teraz som videla na april z BA lacne letenky do Milana, Kaunasu, Sofie, Dalamanu. Spiatocne boli kludne do 40 EUR v zaklade. Bol tam aj Londyn, ale nie tak lacno.

jenn7
24. feb 2024

A Londyn ma vseobecne lacne letenky, to kde si nasla ta 800 €?

queen_mary
24. feb 2024

@jenn7 ak si pripocita kufre na kazdeho tak to moze tak vyjst.

autorka tie letenky uz nie su take lacne, ako byvali (teraz som sama hladala spanielsko londyn a teda nic ze do 100e traja).

Do londyna napr z ba lieta wizzair ako jedna z najlacnejsich. Kupte si kedtak prirucnu len pte jedneho a zvysni to pack&go (najlacnejsie).

Ale londyn pocitaj ze je mega drahe ubytko v ramci sirsieho centra.

Skus sledovat akcie na tour de svet na facebooku, on dava celkom v pohode.

jenn7
24. feb 2024

@queen_mary jasne, s batozinou sa cena navysi, ale ja viem ci potrebuju kufre ci si vystacia na 3 dni s ruksakom?

muchotrafka298
24. feb 2024

@jenn7 to je cena leteniek s British Airways pravdepodobne, ked som pozrela termin na Velku noc (stvrtok-pondelok) z Viedne na Heathrow len s prirucnou batozinou tak cena bola 820 GBP. Pre 2 dospele osoby + dieta 2 roky, ako pisala autorka. Tak moze ist aj takto, ked chce.

jaja1979
24. feb 2024

My kupujeme priamo cez Ryanair alebo Wizzair, ale v dostatocom predstihu. Kupovali sme v novembri na terajšie jarné prázdniny. Momentálne sedíeme na letisku, boli sme na tri noci v Lisabone. Cena spiatočnej letenky bola 94€. Batožinu neplatíme, stačia nám ruksaky, čo si berieme priamo na palubu, miesto si tiež nevyberáme, generuje sa náhodne, ale je zadarmo. Sice každý sedíme inde, ale máme už poubertakov a nemusia sedieť pri nás, tak to neriešim. Zohnať sa dá, ale musíš dostatočne včas plánovať a ísť mimo hlavnú sezónu.

abbey1
24. feb 2024

Paríž a Londýn sú klasické destinácie, kde viac než 25eur za letenku nedám. Bežne ich kupujem na stránkach leteckých spoločností Ryanair a Wizzair.

akinom0077
25. feb 2024

Ceny leteniek vzrastli uz to nie je to co byvalo...zaroven v zaklade ceny uz nie je nic len vak na chrbat do ktoreho je nerealne sa pobalit hoci aj na vikend hlavne v zime sa to neda. No a kupujem vyhradne priamo cez spolocnost napr Ryanair Wizzair Easyjet Austrianairlines a pod NIKDY nie cez sprostredkovatela