Ahojte.
Chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti so stornom zájazdu kupovaného online. Kupovaný 7.1. a odstúpenie od zmluvy 9.1.
Či platí zákon o zájazdoch §21 odsek 5 Pri zmluve uzatvorenej mimo predajného miesta je cestujúci oprávnený odstúpiť od zmluvy o zájazde aj bez uvedenia dôvodu a bez povinnosti zaplatiť odstupné v lehote 14 dní odo dňa uzatvorenia zmluvy o zájazde; ustanovenie odseku 4 sa použije primerane. Oprávnenie cestujúceho podľa prvej vety sa nevzťahuje na zájazdy, ktorých cena je znížená z dôvodu ich poskytnutia v krátkom čase po uzatvorení zmluvy o zájazde a vylúčenia práva cestujúceho odstúpiť od zmluvy o zájazde podľa prvej vety.
Nakoľko pani z cestovky tvrdí že to neplatí .
Nakoľko som odstúpila skôr ako bola 1 splátka a ešte aj vo VOP maju že lehota 60 dní tak sa platí 50 e na osobu a toto je 150 dní .ten zájazd predaju do júna 1000 krat a nevzniknú im straty žiadne podľa mňa .
@karolina2121 ja som nezaplatila zatiaľ nič . Veď to boli 2 dni. Čakám aj ja ešte na SOI čo odpíše že ako ďalej postupovať nakoľko aj vo VOP maju len 60 dní pred odchodom 50 € a toto je ešte pol roka . Ty to máš horsie že si už zaplatila. Celé je to divné . V iných CK to nie je problém aj zmeniť zájazd . Mne povedali že sme už vraj nahlásení v tom hoteli čo je tiež sprostosť keďže podľa mňa kým nezaplatim zálohu má nikde nebudú nahlasovať. A to nie je problém zrušiť . Akože myslela som si že je to fakt cestovka na úrovni ale hold zdanie niekedy klame.
@sabinka1310 my ideme s hydro tiez sme davali zalohu 20 percent. Pani hovorila ze do konca marca mozme bezdovodne stornovat ale uz nam nevratia poistenie . Este som takto nesla first minute . Ja s dvoma detmi nejak radsej am lastinutky pri detoch nevie clovek co bude o pol . roka.
@sabinka1310 ako môžeš mať kúpené, keď si nič neplatila? Nejako mi to nejde dokopy... To sa dá?? Ešte ma zaujima, že čo sa stalo, keď dva dni po "kúpe" chcete rušiť?
Objednali ste si k zájazdu aj poistenie ? To sa pri storne nedá vrátiť nakoľko sa poistenie uzatvára pri kúpe zájazdu.
Systém funguje on line . Nič nerobia ľudia. Čiže keď si zájazd kúpite automaticky Vaše údaje odídu ( destinácia, ubytovanie , letecká spoločnosť , poisťovňa v prípade kúpi poistenia).
Vždy si najprv prečítajte za akých podmienok si zájazd kupujete . Je dosť divne ,ze po 2 dňoch už zájazd nechcete.
CK sa kryjú. Pred ľuďmi, ktorý si kúpia viac zájazdov cez rôzne CK a potom rušia ale nik netuší, že daná CK ma sankcie ( letecká spoločnosť, ubytovanie, ... ).
Kým niečo kúpim si predsa premyslím ci to chcem ci nechcem a ci vôbec môžem ísť.
@slavomira236 preto je dobré poistenie Plus kde sa vrátiť všetko okrem poistenia ( 100% bez KCP ) a Hydrotour ma na Last minute dosť vysoké ceny tu je lepší first minute.
@dadaaa87 mali sme aj poistenie a tam je tiež čakacia doba 10 dní u poisťovni to som riešila priamo s poisťovňou. A údaje som diktovala telefonicky takže to zadavala pracovníčka CK .
A to prečo nemôžeme ísť je naša súkromná informácia. To nebudem písať že čo sa stalo . Je to osobná vec.
A myslím si že aj tých 30-45 dní pred zájazdom by bol nejaký zadrhel keď teraz sa nedá čo zájazd predaju ešte 1000 krát a potom sa dá nie ? Určite by si niečo našli ale nesplnili ste taku podmienku bla bla a nevrátili by nič len toľko podľa ich VOP.
@elief no akože objednané to bolo . A prečo to chceme zrušiť sú čisto len naše osobné dôvody. Hold niekedy sa stane za sa veci zmenia z jedného dňa na druhý a ty to nijak neovplyvniš. Dneska je tak a zajtra inak
@sabinka1310 ja som stornovala minulý rok 30 dní pred a nebol tam žiadny zadrhel. Bez poplatku zrusili
@sabinka1310 ja som cez nich riešila storno 30 dní pred odletom tiež a dostala som všetky peniaze späť v priebehu cca tyzdna .Treba si len dobre čítať podmienky kúpi.
Ak ste to ale riešili cez telefón tam je chyba pracovníka zájazd sa nikdy nepotvrdi pokiaľ ho neuhradite.
@dadaaa87 ďakujem to som si aj myslela len som si nebola istá .
Uvidíme že ako to dopadne nakoniec .
@sabinka1310 tak to nerus teraz ale az v tom rozmedzi ako tu baby pisu
@sabinka1310 toto presne teraz riešim. Platila si zálohu? Ja som platila zatiaľ zálohu 430 eur. A tiež mi povedali ze na osobu 50 eur storno poplatok. No počkám ci niekto niečo napise