Ahojte, planujem ist s 10 rocnym synom do Benatok na karneval - autobusom na 1 den. Mate prosim skusenosti, boli ste? Nejake tipy, na co si dat pozor a co urcite nevynechat? Dakujem za kazdu radu!
@yoxinka dakujem, syn to da, toho sa nebojim, cestujeme casto cestu do talianska autobusom zvladol uz aj minuly rok a celu ju prespal🙂 zaujimaju ma skor rady a tipy...
Ja Ti toto vyslovene nedoporucujem. Lebo ty ides autobusom celu noc, nasledne Ta tam vyhodia z autobusu, nevyspata a unavena chodis cely den po Benatkach a vecer sadas do autobusu a ides naspat. V case toho karnelavu su tam skutocne velke davy ludi, takze mozno sa budes len proste pohybovat v dave, ziadne prehliadky nicoho. Pokial vies v autobuse spat, tvoja vyhoda. Ked ale natrafis na takych pred tebou, co budu mat sklopene sedadlo na drzaka a ty tam budes pricviknuta 10 hodin tak dovidenia. Lebo nie kazdy je ohladuplny a mne sa napriklad kedysi davno stalo, ze dotycny predo mnou spravil presne toto a pani za mnou mi nedovolila sklopit sedadlo. Cize som tam sedela zacviknuta dlhe hodiny, lebo sa inac nedalo, ked som nechcela spat na zemi. Toto bolo 20 rokov dozadu a teraz su ludia 1000 x horsi.
Neblazni ze autobusom, v case karnevalu mas letenky za 100 e pre obidvoch v piatok tam v sobotu naspat. Teda mna by do busu za tuto sumu nikto nedostal. Nuz a co vidiet? V case karnevalu budes rada ak vobec nieco uvidis😅. Urcite nevynechat plavbu po Canal Grande, Dogenpalast, Murano&Burano.
Počas karnevalu sú Benátky tak natrieskané, že sa v podstate všade len presúvaš v dave. Ja neviem, mne celý ten nápad príde odveci, ale tak je to na tebe. My chodíme do Talianska cez jarné prázdniny. Minulý rok sme boli na juhu, teraz ideme Miláno/Benátky. Bude citeľne menej ľudí ako cez karneval alebo v lete a je to taká pohodička. Na 1deň by som sa tam netrepala a už vôbec nie busom.
autobus by som prezila, ale preplnene benatky s dietatom 10r, pocas karnevalu nie... neda sa tam pohnut podla mna. Plne restiky, kaviarne, plne "atrakcie" a vsetko...
@jenn7 to je dobry napad, pozriem veru radsej letenky
Boli sme a bolo to super! Urcite odporucam ist a zazit. Maly chce ist aj ns bud.rok:)
A šli ste nakoniec busom, či ste leteli?
@yoxinka nakoniec autobusom, celu cestu sme prespali, takze uplne v pohode. Cestovalo kopec deti.
Ja som bola na karnevale v Benátkach autobusom a vtedy som si povedala, že NIKDY viac autobusom nepôjdem takú diaľku. Mám 11 ročného syna a ten by nedal ani cestu ani motanie sa po Benátkach keď tam plánuješ ísť iba na otočku/jeden deň. My sme boli vysokoškoláci, tak partia a sranda a všetko, tak sme to dali. Ale s unaveným deckom to bude, podľa môjho názoru, utrpenie.