Caute, vedeli by ste mi poradit nejake recenzie ohladne Kapverdov? Pocula som, že su tam velke vlny, ze sa neda kupat, ak, tak kde presne ste boli, da sa tam chodit po okoli? Znama vravela, ze tam bola dost pustatina, ze nebolo moc kam sa pozriet.
Co sa tyka Kuby, mate skusenost s dovolenkou, ked ste solo platili letenky a solo ubytko + strava? Cez co ste hladali, prip. viete dat daky napad, s cim mate dobru skusenost? Chceli by sme vyskusat daku exotiku, ale za dobru cenu.
Dakujem, privitam nazory, aj foto potesia! 🙂 🙂
dakujem, a vlny boli velke? toto presne uvazujem, ze ci sa tam da niekam aj chodit, lebo my ideme traja dospeli. na nete sme nasli ze tma maju aj pohoria, ale neviem ako daleko
my sme boli na ostrove SAL, v hoteli Oasis Salinas Sea, hotel krásny, čistý, jedlo super, pláž pekná, čistá, oceán užasný, boli sme na prelome august/september, bolo teplo, vlny vačšie ale také akurát na vybláznenie, pre dospelého nič nebezpečné, pre deti už horšie.... no a to by bolo asi všetko 😀 nič na pozeranie podľa mňa, za tie peniaze som si to predstavovala inak, žiadna zeleň, pustatina, ak chcete výletovať volila by som destináciu kde sa dá aj niečo vidieť, lebo toto je dovolenka že ľahnúť si, opekať sa, zaplávať si, najesť sa 😀
@cicka33 ako boli sme na výlete, tam bol nejaký ten kopec ale to sme išli len okolo neho... to je pre takých čo idu na svadobnu cestu a chcu sa venovať jeden druhemu 😀 my sme akční, tak sme sa aj nudili 😀
@z1984 áno jasné, každému pasuje niečo iné, hovorím na oddych super, ked už človek chce aj niečo prebádať tak radšej inú destináciu zvoliť 🙂
@vyhuelka my ideme ako traja dospeli...
https://www.google.sk/search?q=kapverdy+hory&so...
tu napr. to vyzera inak, len otazka , ze odkial tieto foto su
@z1984 to je iný ostrov. Ostrov SAL je suchý. Toto su reálne fotky pred 2 týždnami
@catherinah ja ta nepresvedčiam . Ja sombtam bola viem ze tam neni zelen 😄
@z1984 som zle označila 🙂
@catherinah jasne, dakujem za nazory, ved o to mi ide, ze chcem vediet ake su tam moznosti.
@cicka33 rezort je krásny, oddýchneš si, more čisté, ale výlety nič moc. Je to malý ostrov.
ved prave.. boli sme uz viac menej rozhodnuti, ale to jeto ze traja dospeli, no aby sme tam neboli zacucani na plazi a niet kde kam... tak neviem ci to boa vista neni potom zaujimavejsie, lebo podla foto to vyzera iba na vylet z hotela na plaz a spat 🙂 a to je na africky ostrov skoda...
Co sa tyka Kuby. Idealne je kupit si dovolenku s all in, priletis, odvezu, dovezu, uvaria. Na druhej strane nic z Kuby neuvidis a lezat na plazi moze clovek aj blizsie ako na Kube.
Solo letenka a ubytko. Priletis, zhanas taxi (30 cuc/eur z letiska Kavana-centrum), zohnat ubytko je trosku loteria, obchody s potravinami prazdne. Strava formou ranajok v case (ubytko), ceny v restauraciach pre turistov su ako v USA, ci Europe, hlavne jedlo 8-20 cuc/eur, koktejly 3-4 cuc/eur. Idealne je mesiac pred priletom si rezervovat auto, dohadovat si busy/taxi ked je tam clovek na tyzden, dva, stoji energiu a vela casu. Kubu treba dohodnut ubytko mesiac vopred, auto vopred a naplanovat si redukcnu dietu. 🙂
Ale da sa precestovat Kubu a na urcite casti pobytu si buknut hotel (zahranicny vlastnik) s all inclusive na 2-3 noci cez booking. Nebukovat miestne hotely (kubanska cestovka), kvalita sa lisi od hotela k hotelu. Jeden sa da, druhy bude hrozny.
@cicka33 Na Kube je pekne, ale rovnako pekne je na dalsich karibskych ostrovoch - Dominika. Kuba ma 3-4 letoviska, rezorty - Varadero, Cayo Coco,... a su umiestnene mimo centra Kuby. Varadero je polostrov, ides do 4,5* hotela s all in, cely den si na plazi s bielym pieskom, v mori, v bazene, jes a pijes. Max. si urobis jeden den vylet do Havany, delfiny. Najblizsie mestecko Varadero je asi 15 km, ide tam turisticky bus za 5 cuc one way, (pripadne ak mas odvahu, si pozicias bike v hoteli a hodinovy vylet v 35-37 stupnoch) a zdochol tam pes. Cayo Coco su ostrovy spojene nasypom s cestou s Kubou a do nejakeho mesta je zase daleko.
Kuba ma caro salsy a skanzenu starych aut, socializmu, precestovat ju krizom krazom bud po vlastnej osi, alebo sa nestaras, priplatis si a vsade odvezie cestovka. Inak staci ist lezat na plazi do Grecka na all in, ... a ste tam za 2 hodiny.
@cicka33 boli sme Royal Horizons boa vista. Super bolo umna zatial najlepší hotel čo sa tyka služieb jedla pitia predstaveni vyletov zabava. Okolo nic nieje len pustatina kusok je nejaka dedina ale prislo mi tam ist nebezpecne. Predajcovia otravni. Na plazi si nedovoli ist knam personal ich vyhadzoval . Mali stanky dalej. Ale kartago robil pekne vylety. Boli sme aj na stvorkolkach jedine ze sa mi nepacilo ze nas vlačili po školach a školkach a vsade nachystane kasičky na peniaze. Nechcem vyzerat ze som bezcitna aj som prispela ale uz mi to prislo ze aj deti to nudi ked sa kazdy na ne pozera a foti. Odfotila som sa aj ja raz ale ked idete asi treti krat tak mi to prislo take divne.odporucala by som kapverdy tak jul august . My sme boli v juni a vecer bolo chladno. Cez den bolo teplo sem tm zamracene.