Kanárske ostrovy verzus Egypt

kaddy
22. sep 2024

Dá sa na Kanárskych ostrovoch akebo v Egypte v Januáry kúpať či je moc studené more?

martinka13
22. sep 2024

Podľa toho, akú teplotu vody požaduješ. Ja by som sa nekúpala....

gejb
22. sep 2024

@kaddy na kanarskych jedine v bazéne...

kiki68
22. sep 2024

@kaddy egypt sa da kupat, kanare nie

jaja20
22. sep 2024

@kaddy Ani Egypt nič moc a ešte k tomu sa tam aj veľmi skoro stmieva.

maca1984
22. sep 2024

Egypt- ako kto, a ako kedy.
Minuloročný december a tohtoročný január boli mimoriadne teplé, ľudia sa kúpali.
To však neznamená že tak bude aj v januári 2025, a že tebe tá teplota mora/vody v bazéne bude stačiť.

kiki68
22. sep 2024

@jaja20 Egypt nic moc, ale bola som v Decembri a stale pohoda, mimo nocnych ponorov to bola pohoda. Ako ten Egypt bol teplejsi celkovo ako Kanare v Marci/ Aprili. A hlavne ten Egypt je Cervene more, cize to nema take chladne prudy ako ten ocean. Ako obidve sa daju vyriesit 3mm neoprenom. A tiez Kanare maju strasny vietor ( Proste ostrovy ), to som v Egypte zazila len raz a to bolo na nejakom mole medzi ponormi.

jaja20
22. sep 2024

@kiki68 Nemyslím, že autorka má záujem potápať sa v neopréne,pochopila som ju, že hľadá klasickú dovolenku. Každopádne,ak si vyberie ten Egypt,tak určite nech hľadá hotel s vyhrievanými bazénmi.

kiki68
22. sep 2024

@jaja20 tak to skor ten Neopren short a s tym ist normalne sa kupat a snorchlovat. Za mna je to super skrz ich koraly tam. Ved pod tym ma clovek Bikini. Ja som sa kupala normalne v plavkach, Neopren som vyuzivala hlavne pri kupani okolo tych koralov, lebo tie strajchance sa dlho hoja. Januar je podla mna najhorsi na obidve destinacie.

danica2711
22. sep 2024

na Kanárskych ostrovoch sa v mori moc neokúpeš, to je Atlantik. Ale každý lepší hotel má bazén a ak si mám vybrať dovolenku, tak jednoznačne moje milované Kanáre. Chodíme tam skoro každý rok vo februári a je tam úžasne

zuzubb007
22. sep 2024

Za mňa ani jedno Kanárske bude zima a v Egypte nič moc tiež 20 stupňov vonku je pre mňa zima

danica2711
22. sep 2024

@zuzubb007 na Kanárskych býva vo februári okolo 28°C, no nech je v januári o také 3 menej, stále pohoda

zuzubb007
22. sep 2024

@danica2711 to si kde vzala keď si vygooglis tak píše na február 18-21 stupňov to je zima, bola ségra vo februári a nekupala sa, že voda ľadová, akože pre ľadové medvede v pohode 😂

gejb
22. sep 2024

@danica2711 možno teplota vzduchu, ked sa zadari...este v máji je voda ľadová.

danica2711
22. sep 2024

@zuzubb007
@gejb
dievčatá, v prvej reakcii som napísala, že v Atlantiku sa bohvieako kúpať nedá, radšej v bazéne. Čiže je jasné, že ďalej hovorím o počasí, o teplote vzduchu. A informácie mám z vlastnej skúsenosti, chodíme tam v zime pravidelne

kaddy
autor
24. sep 2024

Ďakujem za odpovede asi pôjdeme teda na tie Kanárske ostrovy ale radšej v lete 😉 ešte jedna otázka tam je veľa ostrovov, ktorý z nich by ste doporučili?

kaddy
autor
2. okt 2024

@danica2711 A v lete v Auguste je to ok ?Nie je až taká studená voda?A kde by ste doporučila kde sú krásne pláže priamo Grand Canarii?

danica2711
2. okt 2024

@kaddy ja som tam v lete nebola, ale syn bol koncom júla a bol veľmi spokojný, od Atlantiku fúka taký príjemný vetrík, nie je tam taká príšerná horúčava ako by sa mohlo zdať podľa ročného obdobia a zemepisnej polohy. Voda v mori je asi aj v lete dosť studená, predsa len je to Atlantik. Pláže sa mi na Gran Canaria páčili v Playa Inglés, Puerto Rico, Puerto Mogán (ale určite aj inde, všade som nebola, my sa radi vyvaľujeme aj pri hotelových bazénoch), ale nečakaj také "klasické" pláže, tam je väčšinou taký tmavší piesok, nakoľko sú to sopečné ostrovy

jaja20
2. okt 2024

@kaddy Na Fuerteventure sú krásne pláže,pozri napríklad Playa de Jandia alebo Morro Jable.