Kam v okolí Splitu?

mija_ja
7. jún 2016

Ahojte, ideme do Splitu vlakom, ale kam otial? Mate nejake tipy na miesto, kam by sa dalo lahko dostat autobusom a kde je nejaky dobry pristup k vode. Idem s babičkou a s malym, tak bude treba nejake drobne kamienky a pozvolny vstup do vody 🙂 Samozrejme dobra cena za ubytovanie poteši 🙂 Ďakujeem

tweetinka.co
7. jún 2016

@mija_ja neboli sme, netusim. Zaujala ma tema. Odkual chodi bus do splitu? Dakujem

mija_ja
autor
7. jún 2016

Bus do splitu? My ideme do splitu vlakom, len potom neviem kam všade sa da otialk dsotat autobusom do akych mestečiek . Idealne keby niekto poradil aj konkretne ubytovanie 🙂

mrskova
7. jún 2016

@mija_ja Minuli rok sme boli v Kasteli Kambelovac, je to cca 8 minut autom od Splitu.. teda je to niekolko casti v takej zatoke, Kastel novy, stary, kambelovac.. atd je ich asi sedem a konci ti Trogirom.. cez vsetky tieto dedinky chodi autobus , take ich MHDcko, dost casto, aj v noci, cize nie je problem s dopravou.Skus pozriet na googli Kastely http://www.kastela-travel.com/slov/beach.php ..Aj Trogir je krasny.

mrskova
7. jún 2016

cize nasadnes v splite a vystupis , kde potrebujes 🙂

mija_ja
autor
7. jún 2016

@mrskova Dakujem krasne, idem pozriet 🙂

mija_ja
autor
7. jún 2016

@mrskova a prosim ta tie zastavky autobusu su aj pri vlakovej stanici? . ešte sme tam neboli vlakom , ideme prvy krat 🙂

mrskova
7. jún 2016

@mija_ja tak toto som si nevsimla. :( , ale myslim, ze staci ked sa opytas, nam tam stale ludia poradili

mrskova
7. jún 2016

@mija_ja este tu je jedna skupina https://www.modrykonik.sk/group/7218/detail/ skus sa popytat aj tam 🙂 , zienky poradia, popozeras fotky atd

slavka1307
7. jún 2016

A odkiaľ idete vlakom ? Ide to priamo do Splitu ? Ďakujem.

mija_ja
autor
7. jún 2016

Slavka ano Bratislava -Split. cesta trva 18hodin. Nam sa to oplati , netrufam si na taku daleku cestu autom a vlaky mame zdarma.

slavka1307
7. jún 2016

@mija_ja Ďakujem. No tak to sa oplatí, keď je to zdarma 🙂 No, škoda. Snáď niekedy nabudúce. Krásnu dovolenku.

mija_ja
autor
7. jún 2016

@mrskova Ďakujem pekne, už som tam, uvidime čo mi odpišu 🙂

slavka1307
7. jún 2016

@mija_ja Pozerala som cez www.cp.sk a tam mi priamo vlak z BA do Splitu nenašlo.
Ja som bola pred 7 rokmi na Makarskej a na výlet sme išli do Splitu. Tam sme boli chvíľu na pláži a potom sme išli na loďke kdesi - už si nepamätám kde. Na takú čistinku s hotelom nás vyviezli. Tá cesta loďkou bola krásna.

mija_ja
autor
7. jún 2016

Ide len v sobotu tušim o niečo po 13stej a okolo 8mej rano je v Splite

mija_ja
autor
7. jún 2016

@slavka1307 Ďakujem slavka, uvidime čo sa podari 🙂

katrinka8
7. jún 2016

@mija_ja - my sme boli v Omiši, to je kúsok nižšie od Splitu, ale nie moc. Tam je piesková pláž (má aj modrú vlajku), ideálne pre deti. Nám sa páčilo, jednak pekné mesto - historické centrum, ale aj to, že sa tam dá niečo robiť aj vtedy, keď sa nedá kúpať - je tam Dinopark, Lunapark, dá sa tam splavovať rieka Cetina... Pláž riadne široká, piesková, pomerne dlhá - žiadne kamienky, netreba ani topánky do vody, ale pritom tam nie je také močarisko, či ako to nazvať, že záliv s kalnou vodou, ako som čítala niekoľko opisov chorvátskych pieskových pláží. sú tam však aj menšie, okruhliakové pláže. Na tejto hlavnej sú prezliekárne, ale aj požičovne vodných bicyklov a iné možnosti zábavy, bary atď. Dobré trhy na ovocie a zeleninu každý deň, predávajú aj domáci olivový olej, syry atď. V meste sa dá zohnať ozaj všetko, čo potrebuješ, netreba nič nosiť.

mija_ja
autor
7. jún 2016

Jéj to vyzerá super, a kde ste boli ubytovaní? čirou nahodou sa kontakt nenajde? 🙂

blondkvetinka
7. jún 2016

@tweetinka.co chodí pravidelná linka až zo žiliny,cez trenčín,bratislava,split,sibenik,omši,makarska🙂

tweetinka.co
7. jún 2016

@blondkvetinka Dakujem. (povodne som myslela vlak, pomylila som sa). Dam si vyhladat.. a celkom zaujimavy tip na vyletik (teda mna osobne Chorvatsko laka skor ako poznavacka, vylety ako dovolenka 😎 😎 😎 ) tak dakujeeem.

moni73
7. jún 2016

My sme boli medzi splitom a omišom v podstrane. Malička dedinka, pekná. Na výlete v omiši super. Split-podstrana sme išli taxíkom, do Splitu sme doleteli.

katrinka8
7. jún 2016

@mija_ja - no, ubytko sme mali super veľké, čo sa týka rozlohy (boli sme 2 rodiny, vtedy sme mali len dcérku 2-ročnú plus kamoška s mužom a dcérkou tiež rovnako starou) a mali sme každý svoju izbu plus tam bola ešte 1 izba navyše (spálne), jedna obývačka, ktorú sme používali ako herňu pre baby, jedáleň, kuchyňa, kúpelňa so záchodom a jeden záchod ešte samostatný plus balkón. Ale bolo to dosť ďaleko od pláže, resp. dosť v kopci (viď tá fotka, z balkóna fotená). Nám to vtedy nevadilo, do kočíkov sme naložili, čo sme chceli, ale nabehali sme doslova 1000 jarných kilometrov, aj sme schudli 😀 Na pláž sme za cca 10-15 minút prišli. Už by som sa na to nedala napr. s 2 deťmi, hoci tam bolo ozaj fajn, aj domáci veľmi príjemní... Kontakt by som možno ešte našla na tú babu, čo nám to vybavovala (ona je Slovenka, má muža Chorváta, cez zimu sú tu, v lete tam - v Omiši, a ona takto sprostredkúva ubytko) - ale isto to neviem, či mám telefón jej ešte, lebo sú to už 4 roky.