Viete mi poradiť, kam s deťmi na Liptove? Majmladšia má 5 rokov. Okrem jaskýň a kúpalísk. Prijala by som tipy na nejakú pohodovú turistiku a pod. 🙂
možno salaš krajinka, super sa napapáte a detičky sa aj zahrajú.... 🙂
Kvačianska dolina je super...
V Kvačianskej doline sme boli minulý rok, zatiaľ je to moja srdcovka 🙂 O tom salaši Krajinka som niečo čitala, tam možu deti byť aj pri zvieratkach? A ešte by ma celkom zaujimal Chopok, aka lanovka tam ide, či je to vpohode aj pre 5 - ročnu. S mojou fobiou z vyšok.... neviem - neviem.....
lanovka na Chopok je super. My sme tam boli vlani so 4rocnym synatorom.dole sme zoslapali peso. zvladol.
pri Ruzomberku Hrabovo- tarzánia, aquazorbing, lanovka na malinô brdo..krásne
pred týždňom sme sa vrátili z LM..chodte sa mrknúť na tento salaš za dedinou Smrečany, je to tam pekné a vonku sa decká super zahrajú http://www.salas-ziar.sk/
Na stránke nie je taká dobrá fotogaléria, v skutočnosti je tam kráásne, decká sa môžu povoziť aj na koníkoch..
hrabovo,demenovske jaskyne v Jasnej, Besenova, Tatralandia ....
Archeoskanzen Havránok, chalani sa tam vybláznili, je to nad Liptovskou Marou - krásne výhľady, v prírode, strávili sme tam celé dopoludnie. 🙂
A jeden celý deň sme venovali turistike v Tatrách - nie je to až tak ďaleko z Liptova - išli sme na Skalnaté pleso lanovkou a naspäť po Tatranskej magistrále, bola som už v 8. mesiaci a v pohode.
@janapavlu
pešia turistika pre malé deti : na Hrebienok, na Popradské pleso, na Predné Solisko, na chatu Zamkovského-smer Skalnaté pleso, Kvačianska dolina - na konci sú Oblazy-mlyn, kozy, potok s nízkou hladinou a už ma viac nenapadá...
ZOO Kontakt pri Tatralandii. vstupne 3eura, deti sa mozu zvieratiek dotknut - klokancek, emu, sliepocky, zajace... v cene jazda na ponikovi alebo oslikovi
No, vidim, že tyždeň nám stačiť nebude 😉
@janapavlu http://www.booking.com/hotel/sk/penzion-horec.s....... krasny je cely Liptovsky Jan -odporucam penzion Horec- pre deti na kupanie pristup aj pre neubytovanych .....super pozri fotky a vedla je hned aj obecne kupalisko a super je aj pri Liptovskej Mare - http://www.booking.com/hotel/sk/penzion-villa-b... takisto vtup aj pre neubytovanych a detsky raj pre deti🙂
Tak, už sme po dovolenke. podarilo sa nam absolvovať asi tak polovicu z toho, čo sme si naplanovali 🙂 Odporučame lanovku na Chopok, potom je tam Tarzania - lanova draha pre veľkých aj malých, bobová dráha v Pavčinej Lehote je super. ZOO Kontakt v LM pri Tatralandii, krásna bola túra do Žiarskej doliny na Žiarsku chatu, zastavili sme sa aj po ceste v Medvedej štôlni, páčilo sa nám, dole sme to zjazdili na kolobežkách, paráda. Keď som to zvládla ja, zvládne to každý 😉 Kúpanie v Bešeňovej, odporúčam kúpiť vstupenku aj do vnútra, tam sú rodinné atrakcie, vlnový bazén, tobogány, zelený je pre rodiča s dieťaťom, červený rýchly, len pre veľkých 😉 . Demänovské jaskyne, krásne je v Jánskej doline, na konci je Štanišovská jaskyňa, deťom sa páčila viac ako Demänovské, dostali čelovku s baterkou, ozajstná jaskynná atmosféra. A je tam krásne okolie. Havránok pri Liptovskej Mare, krásny výhľad, zaujímavý pohľad do histórie, hlavne pre deti, čo sa učia v škole. A ešte sme boli v Kolibe u dobrého pastiera v Ružomberku, krásna koliba, s potokom, s veľkou lúkou, vhodná aj na piknikovanie.
hladam peknu kaviaren/hotel na liptove - 30-te roky, alebo aspon nieco vintage/retro/stylove... poradte pls. vopre ďakujem
ja tiez prave googlim kde sa vybrat so 4r. na liptove, zatial ma zaujal zoo kontakt, babyland villa betula, havranok, salas krajinka, este by som uvitala nejake motokary, jazdenie na ponikoch a tak...lanovky budeme mat tusim este zavrete a tiez ta medvedia stola je myslim zavreta ale to asi nebude pre tak male deti.
skuste detske kralovstvo na Liptove akcia bude 9. maja
http://www.sikovnamamina.sk/detske-kralovstvo-prinesie-liptovu-najvacsiu-zabavnu-halu-pre-deti/
@janapavlu Ahoj.. môžem sa opýtať,tá kontakt ZOO tam sa dá stráviť čas len so zvieratkami,alebo je tam aj dáka možnosť napríklad piknik,preliezky ? plánujem trasu kde sa zastavíme,a neviem či na jedlo sa budeme presúvať 😀 😀 a na stránke nie sú foto okolia.. 🙂 🙂 ďakujem
https://www.modrykonik.sk/blog/slunce3/album/ak...
Tu mam v albume fotodokumentaciu kde sme vsade boli na liptove a nudit sa nebolo kedy 😂
@martina642ahoj, to je len cisto ZOO. Taka malicka, provizorna. To tam maju len pocas dovolenkovej sezony. Nie je tam nic, len zvieratka. Ale urcite odporucam. Bol to jeden z najkrajsich zazitkov na dovolenke.
Salas krajinka a salas u dobreho pastiera su top, uzasne jedlo, ceny a hlavne vyblaznenie pre deti. Pri salasi u dobreho pastiera je Obrovo super atrakcie, sice maly areal ale stoji za to. Naopak cakala som nieco viac od salas Ziar ale to ma maximalne sklamalo.
Ahojte....region Liptov patri k mojim oblubenym miestam. Bolo tu spominane Zookontakt, Babyland, Havranok, atd. Osobne by som este odporucila Podzmenie pod vezami, Stanisovsku jaskynu, Medvediu stolnu, Vodne mlyny oblazy alebo napr. bobovu drahu, kde maju tento rok otvarat nejaku detsku fun zonu (www.ziarce.sk). Jasne, ze je tych atrakcii na Liptove velmi vela, preto si je najlepsie pozriet nejaku stranku venovanu Liptovu, kde si mozete naplanovat rozne vylety napr. na www.spoznajliptov.sk
V prípade zlého počasia alebo nedostaku iných aktivít odporúčam skvelú adrenalínovú zábavu. Lietanie v Hurricane Factory Tatralandia. Počas prázdnin je zľava pre deti od 5 do 12 rokov.
http://www.hurricanefactory.com/tatralandia/sk/...
@maminalucka555 tak ale sú to dve minúty lietania??? Strašne málo za tie peniaze okolo 50e
Ja určite v týchto daždivých dňoch odporúčam novozrekonštruované Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva. Boli sme tam s deťmi 5, 7, a 10 ročnými a nechceli odtiaĺ odísť. Aj pre dospelých veľká zábava. Je tam čo pozerať, čitať skúšať aj celý deň. A cena je tiež super 🙂
A co ked je skarede pocasie? 🙂
Hrad Likava, Kvacianska dolina s mlynmi, my sme sli aj Prosiecku dolinu - je krasna, ale to bol maly v nosici, sú tam rebriky, pre 5 rocnu asi dost narocne, Čutkovska dolina - v Kolibe u dobreho pastiera sa daju kupit listky na vozenie na voze tahanom konikmi - tusim to trva okolo 20 minut a cena je symbolicka. Malino Brdo - Vlkolinec - to je uplne pohodove, a na Malino Brdo sa mozete vyviest lanovkou. Nam sa velmi pacila aj Stanisovska jaskyna, nie je tam elektrika, len baterky dostanes, takze je to trocha ine ako klasicke jaskyne, predtym som o nej nevedela. My sme boli na Liptove pred dvoma tyzdnami a velmi sa nam pacilo...