Kam s deťmi cez prázdniny?

2. jún 2023

Pomaly aktuálna téma, určite veľa rodín rozmýšľa kam s deťmi cez prázdniny.Mam 14r a 4r chlapcov.Starsi už môže byť aj sám doma.Dali sme ho na týždeň do tábora,chcel ísť.No aj taký tábor na týždeň stojí 350 eur.Strasne veľa.Mensi bude v škôlke prvé dva júlové týždne.Manzel bude mať dva týždne dovolenku.Ja dva týždne,no aj tak tam ostalo ešte 3tyzdnov čo vobec neviem kam s deťmi.Samych ich nechcem nechať doma,aj keď starší by postrážil,no človek nikdy nevie čo sa môže stať.Svokrovci su starší ľudia.Moji rodičia ešte pracujú,keď budú mať dovolenku chcú si oddýchnuť,porobiť niečo okolo domu.A nie strážiť vnucikov.Ako riešite letné prázdniny vy?Píšte také čo nemáte k dispozícii starých rodičov, ďakujem

amelia1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oskorusa
2. jún 2023

Spojiť sa s kamarátmi, čo majú rovnaký problém a navzájom si povarovať deti, pripadne mladší do letnej škôlky a starší sám doma, potom jedine už tábory - skúsiť požiadať zamestnávateľa o príspevky na letné aktivity pre deti, alebo opatrovateľka by ešte mohlo byť riešenie

martul
2. jún 2023

Dcéra 12 ročná strážila 4 ročného brata. Škôlka nebola vôbec otvorená, zamknutí boli, jedlo pitie mali nachystané a mali pri sebe telefón. Zvládli to ukážkovo. Syn má 14 to už je dosť veľký na to aby postrážil.

janage
2. jún 2023

Škôlka v lete je vo väčších mestách tak, že môžeš dat dieťa do náhradnej škôlky. Plus máš rôzne tzv.denne tábory pre detičky vo veku skolkarov. Väčšinou to robia MC.
Ďalšia možnosť dohodnúť sa s rodičmi najkamaratov a prestriedat sa v programe a strazeni. Jeden týždeň u vás, ďalší u nich,.
Ak sa dá zobrať vždy po pol dní dovolenky a posunúť začiatok práce na skorsiu hodinu. Teda do práce odchádzaš na 6.00 a okolo obeda už si doma, idete do parku, lesa, kúpalisko. Detičky si ráno pospia dlhšie a 2,3 hodky zvládnu samé doma. Je to ale náročnejšie na rodiča a nie každý má flexibilnú prácu či v lete hluchsie obdobie, že sa dá ten pol deň.

janage
2. jún 2023

Plus ty poznáš deti, ak by zvládli v pohode, pár dní by mohol vykryť starší a postrazit mladšieho.
Ďalšia možnosť dať mladšieho do súkromnej škôlky len na jeden mesiac, v tom prípade by to cenovo malo byt na týždeň lacnejšie ako denný tábor.
Apokial babky nemajú zdravotné problémy požiadať jednu o stráženie na 3 dní, druhú na 2 dní. To by mohli krátkodobo zvládnuť.

januska12323
2. jún 2023

Týždeň jednej babke, týždeň druhej, tretí kamoška, ktorej zase ty postrážiš keď si doma. Alebo bude dozerať starší.

slavkadi
2. jún 2023

u nás starší školák do denného tábora na 2 týždne (denný vyjde lacnejšie, 150e na týždeň), škôlkárka mesiac do letnej škôlky (zavretú majú v lete len mesiac, druhý mesiac fungujú), a druhý mesiac máme s mužom dovolenku, ja 3 týždne, muž 3 týždne a z toho jeden týždeň máme prienikový na spoločnú dovolenku.

autor
2. jún 2023

U nás není náhradná škôlka to funguje len v meste v dedinách nie.Kamaratky ich deti strážia starý rodičia takže nemám s kým sa vymieňať v strážení.

andrejka2424
2. jún 2023

Cez centrum voľného času je dosť lacný denný tábor, za tú cenu čo spomínaš je tábor Fantázia na Starej Myjave na 10 dní. Tam ide syn prvý krát, ale dobré ohlasy som naň počula. Inak chodí cez Bombovo, Wachumbu. Tento rok 3 tábory. Veru, sú to riadne pálky.

janage
2. jún 2023

Tak ciperna dôchodkyňa v obci. Super jej stovecku za týždeň, jeden týždeň postrazi brat a jeden babky 3plus2dni. Ak máte v okolí súkromnú škôlku či materské centrum opýtaj sa aj tam. Pripadne ak mate flexibilnú prác.dobu. jeden by odchádzal skoro ráno a druhý neskôr.

autor
2. jún 2023

@andrejka2424 Vo Fantázii starší už bol párkrát,ho to bavilo no už chcel zmenu a do iného tábora.Mensieho ešte nevezmú až od 6 rokov môže.
@janage Bohužiaľ s pracovnou dobou sa nemôžme hýbať.

andrejka2424
2. jún 2023

Keď bol asi prvák syn, tak som si dala inzerát na fb stránku mesta, že hľadám pani, slečnu na stráženie počas prázdnin. Bolo to fajn a nebola drahá.

salamistka
2. jún 2023

Dcéra zvykla byť deň-dva u mojej kamarátky, pár dní u našej tety, deň-dva u mňa v práci, zopár dní u mojej sestry, inak potom ja dovolenka 2 týždne (môj muž v lete nemáva voľno, len v zime), moji rodičia týždeň dovolenka a dosť času bola dcéra doma aj sama, do táborov nechodievala...

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz