Ahojte baby, chcem sa opýtať či je podľa vás nevhodné ísť na pobyt s manželom bez nášho 6m dieťatka. Len piatok-nedela, potrebujeme obaja už trochu oddych a aj sebe sa venovať, moja mama alebo aj svokra sú ochotné malého postrážiť. Prosím poraďte že či by ste takto išli bez výčitiek alebo radšej ešte nie. Jasne že nám bude chýbať veľmi, je len na um, papanie nieje problém. Ďakujem
Ako pise kocka vyssie, pri takychto napadoch je najlepsia verzia - zobrat babku zo sebou... babka v inej miestnosti, ale dojde postrazit (alebo jej dieta odnesies), ked vy pojdete na masaz, ked vy pojdete na romanticku veceru, ked vy date nejaky vylet... dieta nema pojem o case, dva dni mu bude dlho...
Ak doverujes ľuďom ktorí by to dieťa strážili, tak kľudne chod. Oddýchnete si a aj posilňuje Vás vzťah
Nie. Moje deti boli 1x bezomna keď mali 3r Otázka je, čo je za tým pobytom. Ak máš pocit, že to ako manželia veľmi potrebujete, tak ja osobne by som šla. Radšej 1 víkend bez rodičov ako rok s nešťastnými rodičmi.
Ja by som určite neišla. Od malého som bola na víkend preč prvý raz keď mal 3,5 roka a mrle ma žrali. Ja som sa proste na to skôr necitila a malý reval aj keď bol bez nás pol dňa u babky. No a 6 mesacne bábo, to v žiadnom prípade by som nechala nikomu, jedine že by som musela ísť do nemocnice. Ale každá sme iná, urob ako to cítiš, keď si s tým v pohode tak choďte.
my sme boli tak - zenil sa muzov brat a moj muz bol svedok - svadba na druhom konci republiky.starsie dievcata sme vzali a o syna - 6 m sa starali moji rodicia...vsetko bolo v pohode
jasne ze by som isla, ak ste s tym s manzelom ok, chodte... :D Urcite vam to neublizi, drobcovi tiez nie. Treba sa venovat aj sebe.
Ak je dieťa na starých rodičov zvyknuté, ze ho už dakedy strážili aj celý deň, tak by som išla. Osobne by som, ale skôr zvolila celodenný výlet bez dieťaťa.
Nie. Takéto bábätko je ešte maličké a má sa dojčiť u mamicky.
Áno išla by som, aj ja som bola. Prvý krát spal malý nedobrovoľne (mali sme zdravotne problémy s priateľom) mimo domu keď mal 4m, všetci vrátane jeho boli spokojný a odvtedy 1 víkend do mesiaca nespí doma 🙂 babky nadšené, malý nadšený a mama spokojná oddýchnutá 😉 pravda je, že najprv boli pár krát u nás na noc aby si to vyskúšali, ale potom už malý chodil normálne k k nim. Malý mal 13m boli sme na Mallorce na pár dni, teraz ako bude mať 16m ideme na Maltu a idem s kludnym vedomím že je o neho najlepšie postarané, nič mu nechýba a užije si to u babinky aj on ❤️
Veru nie, vezmite babky so sebou.
Ja osobne by som nešla, práve kvôli tým výčitkám a tomu, že by som na bábo neustále myslela a pobyt by tým pádom nesplnil svoj účel. Navyše, ak keby ste vy s manželom s tým boli OK, stať sa môže všeličo (a podľa zákona schválnosti sa aj stane), hoci aj len to, že dieťa bude za Tebou veľmi plakať, až tak, že to bude nad sily starých rodičov a budete musieť pobyt predčasne ukončiť.
Ja by som išla bez výčitiek.. Na svoju mamu aj svokru sa viem na 100% spoľahnúť.. Moja mama ma 51 roko takže čiperna ešte je.. Vychovala 3 vlastne deti.. Kedysi 2 opatrovala a teraz ma 6 vnúčat takže vôbec by som sa nebala
ja by som nesla, jednak som to vtedy tak necitila, jednak bol starsi syn velmi uplakane babatko a v noci takmer vobec nespal. ani cez den. mladsi syn prespal od narodenia takmer cele noci, ale tiez som to tak nejako necitila. to vsak neznamena, ze je mantra spravnej matky "neist". ak to tak s manzelom citite a mate ochotne babky a ak vies, ze nestravis cely ten vikend od nervozity na telefone, urcite chodte. prospeje to vsetkym. a hlavne vam ako partnerom, na co sa v mnohych vztahoch po narodeni dietatka zabuda 🙂
Jasne, isla by som. Bez vycitiek. Ziadne babky so sebou. Len ty a muz 🎊🍾😊
ak si s tym v pohode ty aj babatko, bez problemov by som sla... ale ak by som mala brat babku so sebou, tak radsej ostanem doma
Išla by som ale rataj s výčitkami. Ja svojej mame som nechala. Plne jej dôverujem a deti boli ok. Babky milujú ale vždy som mala blbý pocit. Ale popravde dnes majú 9 a 5 rokov a keď nespia doma stále mám blbý pocit.
Keď si matkou tak to máš asi na celý život.
Kľudne chod. Nič sa mu nestane. A predsa, ak by bol problém, zdvihnú telefón a vy ste zachvilu doma. Nechala by som mu v postieľke moje pyžamo (nosené, neoprate) v noci môže ta povonat. Ja som robila v ie učiteľku a tam ,,( aj inde vo svete) je md iba pol roka a deti normálne nastupujú do jasiel. To len na Slovensku sme take "kvocky".
Ak chcete, v pohode choďte. V mojom okolí tak viacero rodičov bolo a deti sú ok. Ja patrím k tým, čo išli od dieťaťa ledva do obchodu. Ale ani nám nemá kto strážiť.
Nikdy...ja som dojcila, takze to nebolo realne. V takom veku sme sli len na vikend prec a potom sa maly doma citil ako v cudzom.
Ked je na Um, nauceny na cumel a vies ze to zvladne bez teba, tak chod.
U nas do 2r nerealne a pri prvom ani tuzba, pri 3 uz oddych by bol dobry.
My sme boli ked mal 3m ale brali sme ho zo sebou. Nevedela by som ho nechat svokre,mame ci niekomu inemu. A uzili sme si to aj tak. Moj nazor je ze “labzovat” sami sme mohli pred detmi alebo potom neskor ked budu vacsie. Toto obdobie sa uz nikdy opakovat nebude
Ak nekojis, ak ho ma kto strážiť, ak je na tu osobu zvyknuté, kde je problém??? Určite choďte si oddýchnuť, píšeš ze to obaja potrebujete, tak si to doprajte.
Mne by to popravde ani nenapadlo pri takom malom bábätku 😳
Kľudne choď, keď máš istotu v mame alebo v svokre. Nie je to 2 týždňový novorodenec, ale polročné dieťa. Neubudne z neho a ani z rodičov.
Ak niekomu 100% veríte, choďte, Dieťaťu sa nič nestane, starí rodičia si ho užijú a vy si tiež užijete🙂
Ak veríš svojim rodičom a svokre na 100 % , že sa vedia postarať, tak prečo nie ? Aj Vám patrí oddych .. okrem toho ja som chodila ešte posledný ročník diaľkovo do školy keď sa malý narodil a keď mal cca pol roka musela som na par dni kvôli škole a skúškam vycestovať cez celé Slovensko od neho. Vtedy sa staral manžel. A malemu to vôbec neuškodilo. Maju spolu lepší vzťah keď sa venoval od malička. Idete ďaleko na pobyt ? Keby niečo či by ste sa vedeli dostaviť domov
ak je dieta zvyknute na osobu, ktorej ho chcete nechat, tak preco nie 🙂 nejdete prec na rok a zasluzis si oddych a aj manzel si zasluzi byt so svojou manzelkou (my sme mali prvych 6-mesiacov velmi narocnych), ja osobne by som asi na dve noci nesla ale tak ja kojim a maly este nikde takto nebol, babky strazia iba cez den, ked kocikuju a tak
Nesla by som. dieta je este malicke. v tomto veku som sla ledva do obchodu 🙂 alebo zoberte babku so sebou