Ahojte,
kam sa chystáte na zimnú dovolenku? Ja som pozerala Kapverdy a Omán chceme sa ísť vyhriať do tepla, sme 2 dospelí a 2 deti a môžem povedať že dovolenky išli riadne hore oproti min. rokom, 6500 E za týždeň sa mi zdá extrémne veľa cez cestovku. Pozerala som aj booking, tak tam vychádzali Kapverdy bez leteniek 5000, čiže ani vyskladať zvlášť rezort a zvlášť letenky sa v tomto prípade neoplatí.
Poradíte nejaké typy?
Hľadať niečo lacnejšie? Nemusí to hneď byť Afrika alebo Orlando
@gelifil 😂nevedela som že pred položením otázky mám najprv zvážiť celkovú náladu obyvateľstva a výšku inflácie, to ber ako vtip.. Ja sa nebojím cestovať ak máš na mysli vojnu na Ukrajine a vojnu ktorá prebieha desaťročia v Izraeli..skôr mi ide o to, že som nešetrila 6 tis pre to aby som ich minula za týždeň.. možno som z lacného kraja, ale som ochotná zaplatiť max 4 tis. Ak sa nedá, viem ich po
užiť na iné veci ako sú cestovanie a zážitky a prežijem to že budem v zime doma, no problém 🙂
@stellarstar hladala som, ale napríklad Egypt a Kanáre v zime pre mna nie su, 20 stupnov pre mna nie je lákavých, to je pre mna chladno.
tak vianoce su top sezona v tychto exotickych lokalitach takze lacne to nebude 6000€ pre styroch je este ok cena
skus pozriet zanzibar napr ale teda mimo vianoc alebo maldivy
pripadne azia thajsko
A chces ísť len na týžden ? Lebo ak áno , veľmi ďaleko sa ti podľa mňa neoplatí ísť. Ja som bola napríklad raz cez Vianoce a Nový Rok v Mexiku (Tulum) a keď si spomeniem na ten 12 hodinový let , plus kým si zvykneš , že je tu je deň a tam je noc , musíš sa preorientovať na ich čas. No neviem, či by som šla na týžden. Ja som bola 3 týždne a bolo to tak akurát podľa mňa. Ale čo sa týka ceny, neviem ako je to tam teraz, ja som bola pred 7 rokmi a len za letenku tam a späť som zaplatila spolu 1000 e. Ale zas tam je všetko dosť lacné
@lenuska9999 Išla by som aj na viac dní, cez sviatky máme 2 a pol týždňa volno. Hej taký dlhý let s deťmi si neviem predstaviť, dosť to skráti dovolenku, preto som pozerala niečo do 6 hodín.
tak ako ti napisali, pozri termin mimo Silvestra, lebo vtedy to byva najdrahsie.
Hotel v tychto exotickych destinaciach nehladaj cez Booking, ale cez nemecke agentury, zaklikni len hotel bez letenky (da sa objednat to iste aj cez slovenske agentury, ak nie ste zbehli v jazykoch). Cez Booking sa oplatia apartmany, city hotely, a vacsinou lacnejsie ubytovanie, rezorty cez CK a agentury.
Podla mña je uz ale dost neskoro, ved zostavaju 2 mesiace, vtedy uz zvyknu byt letenky drahe, a pre vas ako pises je velmi dolezita cena, preto sa pozri aj na tie dovolenky, ktore ponukaju slovenske CK "akoze" s odletom z Ba (ale letis najprv do Prahy), ten let nejako date (uz ked si v lietadle, pojes, pospis, deti detto....zahraju sa a zanedlho ste tam). POnukaju viac exotickych destinacii, ja osobne by som napr.nesla do Omanu ani na Kapverdy, su omnoho krajsie miesta za rovnaku/podobnu cenu
Bohuzial cez Vianoce (resp tak medzi 20.12. a 6.1.) je to najdrajsie nech pojdes kamkolvek. Letenky aj ubytko. Riesili sme nieco podobne, nakoniec sme sa dohodli na dvoch dovolenkach -zaciatok decembra a koniec januara a vyjde nas to rovnako ako jedna na prelome dec/jan a budeme dlhsie. Ale chapem ze s detmi je to tazke koli terminu kde maju prazdniny :/ nebolo by pre vas riesenim ist tiez dvakrat, teda cez dusicky (co uz asi nestihas vybavit) a cez jarne prazdniny?
My ideme do Bahrajnu,ale tyzden pred vianocami,vyjde to 1200e na osobu. Netusim ako tam bude,dufam ze teplo 😅
Už dosť neskoro pozeráš vianočnú dovolenku. najdrahší termín a kupuješ to pomerne neskoro, ceny sú teda vysoké.
Ved to mas super cenu za styroch. Nevahaj, lacnejsie to uz mat nebudes. My uz roky dozadu sme vyvalili 4 litre za oman 2 dospeli a 1 mini dieta. 7 dni aj s cestou. Takze ber kym to nebude este drahsie.
Ďakujem pekne za príspevky. Áno mate pravdu, riešim to dosť neskoro a vybrala som najdrahší termín, no len so skolopovinnymi deťmi je to ťažko.
@tenerifka vedela by si dat link na nejaké nemecké agentúry?
Pozerala som u nás inviu exotika z BA, vyšlo mi najlacnejší Dubaj za 6,5 na týždeň.
Ja osobne by som na tvojom mieste pozrela či etihad alebo qatar airways nemá lacné letenky na seychelly napríklad, v dubaji by som to nenazvala teplom určite 😀 omán aj kapverdy sú podľa mňa škaredé
Zanzibar skus mojadovolenka.eu my sme cez nich boli ;)
Neckermann, TUI, FTI, Drrtour, Meiersweltreisen.....na Sk poznam Settour.sk (oni predavaju tie nemecke agentury a cestovky za povodne ceny, bez prirazky), mozes naklikat len hotel, alebo komplet dovolenku trebars s odletom z Viedne (a mozno aj z Ba, to si nie som ista)
len ako som pisala, je to na exotiku najlukrativnejsi termin v roku, a uz je to velmi blizko, ceny budu asi vsade vysoke.
Ja by som na tvojom mieste pozrela Zanzibar,cenovo asi z exotiky najvyhodnejsie, pohodova plazova AI dovolenka, hotely 4* a viac su ciste a na velmi dobrej urovni, treba dobre cestovne poistenie a vziat si so sebou zakladne lieky, lebo ked som tam bola ja, nebola tam nemocnica, len nejaki sukromni lekari, ale tusim tam stavali kliniku. Pocasie ale neviem ako v decmbri, je to juzna pologula a vtedy maju leto a moze viac prsat
@laurita285 uplne s tebou suhlasim, v Dubaji bude zima
Moja svagrinna idu teraz na kubu, sice to nie su vianoce, ale pozri, i tam bude teplo cez zimu
My ideme Thajsko,boli sme Mexiko tam mas pokoj,lebo All inclusive,ale tiez min 10 noci lebo tie dlhe lety,jet leg,sa neoplatí na kratsie tak daleko.
@tenerifka ďakujem pekne za rady. Jasne chápem, aj som chcela skôr nieco pozriet ale ani neviem ako sa to suchlo.
@jovka a koľko vás vychádza na osobu?
@gelifil tak podme si všetci rezat zily lebo je inflácia.
Thajsko 1800 13 noci s raňajkami,mexiko bolo od 1700 AI podla hotela😊
My ked sme pozerali Thajsko na 2 mesiace (samostatne letenky, ubytko cez Airbnb), tak sme odhadom mali sumu aj s vreckovym 2 dospeli a 2 deti kolo 6 tisic. Ale to v pripade, ze by sme to rezervocali prelom august september. Teraz ratame, ze ak by sme tam sli cez cestovku napr. vo februari na 3 tyzdne, tak nas to vyjde tolko
@gabriela1692 alebo znížiť našu ekologickú stopu na tejto planéte tým, že nebudeme letieť do vzdialených destinácií na pár dní a bývať tam v 5hviezdičkových hotel ultra All inclusive
my letíme do Thajska 25. 12.
Ty si odvazna! V case velkej inflacie a celkovej nalady a situacie vo svete tu dat takuto otazku.........