Kam na lyžiarsky výcvik - Plejsy alebo Jasná?

silvi4
2. okt 2019

Milé mamičky, poprosila by som vás o vyjadrenie skúsenosti. Z našej školy deti môžu si vybrať z dvoch miest, kam chcú ísť na lyž.výcvik, ale ja by som chcela vedieť plusy a mínusy tých lyžiarskych stredísk. Ďakujem pekne.

m.a.r.t.i.n.a
2. okt 2019

@silvi4 Ahoj. Plejsy a Jasná sa nedajú vôbec porovnať. Ani zjazdovkami, ani cenami služieb, množstvom služieb atď.
Na lyž.výcvik so školou by som určite volila Plejsy. Omnoho menšie stredisko, tým pádom omnoho menej ľudí ( Jasná je preplnená, viem o čom hovorím, lyžujem tam cez 13 rokov ) , ceny sú tam pomaly vyššie ako v Alpách a ak sa deti idú učiť lyžovať, potrebujú na to aj priestor. V Jasnej si to neviem predstaviť, tým, ze sú tam velke zjazdovky je na nich plno lyziarov a medzi nimi aj plno blaznov 🙂)
Toť môj názor

ibrunova
2. okt 2019

Jasná je super v tom, že je vhodná pre všetky typy lyžiarov, od úplných začiatočníkov až po profíkov.. Je tam veľa lyžiarov, ale výcviky nebývajú cez sviatky, víkendy ani prázdniny, takže nie je to až také hrozné.. Plejsy neviem.. Naši boli v Bachledovej doline a v Zuberci.

draik
2. okt 2019

@m.a.r.t.i.n.a
V januári je to v Jasnej plné kurzov, že sa cez týždeň nedá poriadne lyžovať. Vtedy tam návaly ešte nie sú.

m.a.r.t.i.n.a
2. okt 2019

@draik ja mám inú skúsenosť. A to tam nelyžujem len cez víkendy a sviatky.

katulienkax
2. okt 2019

Jasnú na kurz nie, plejsy som bola, na kurz velmi vhodne podla mna aj cena príjemná. Na Orave je kopec stredísk vhodných na kurzy a oveľa lacnejšie ako jasna.

ivana11155
2. okt 2019

@silvi4 na Plejsoch je stara sedačka a obyčajne vleky, aj keď na lyžiarsky to stačí. Jasná je krásne stredisko vybudované, robia sa tam aj lyžiarske hlavne pre stredoškolákov. Ja osobne by som dieťaťu dopriala aj lyžiarsky v Jasnej, prečo nie. Deti zo škôl v našom meste sa v týchto drahých strediskách nestravuju, stravujú sa až na ubytovaní.

janan161
3. okt 2019

Ja by som volila určite Jasnú. Lyzovala som aj tam aj tam. A raz sme mali zajednany víkend na Plejsoch a z lyžovačky nič nebolo, keďže nebol sneh a na Jasnej bol. Takže sa môže stať že ak vyberiete Plejsy tak nakoniec kurz nebude. 😉