Kam na dovolenku na Slovensku v 2. trimestri?

slavciatko
3. máj 2016

Ahojte, plánovala som ísť v lete do Chorv., niekedy v 6 mes., ale ide o to že mám zdravotné problémy, momentálne som PN, a ak by som sa aj dostala naspať do práce, do Chorv. by sme isto neriskovali. Rozmýšľala som teda aspoň niekam ísť tu, na Slovensko. Čo odporúčate? Chcem aby sa tam dalo kúpať, čiže buď bazény vhodné pre tehotné alebo jazero s vodou vhodnou pre tehotné, niekde kde je pekne, dá sa tam aj poflákať, aj si oddýchnuť. Ďakujem za spoluprácu.

jasminet
3. máj 2016

ziadne jazero pre tehotnu vhodne nie je... bazeny specialne pre tehotne zeny minimalne na slovensku neexistuju, takze ak sa kupat, tak v normalnom beznom bazene... a kam ist? to uz zalezi na tebe - liptov, tatry, vsade je krasne, je aj moznost kupania aj co to vidiet.... 😉

slavciatko
autor
3. máj 2016

@jasminet nesúhlasím s vami pretože práveže jazerá sú vhodné na plávanie pre tehotné len neviem že presne ktoré...a bazény pre tehotné na Sk tiež máme, skôr by som nevliezla do normálneho na kupku, tehotné ženy chodia bežne aj na plaváreň, chcela by som skôr skúsenosti žien ktoré niečo také poznajú a majú s tým skúsenosť. Minule som sa pýtala napr. na Štiavnické jazerá, samozrejme nájdu sa matky ktoré si myslia že tehotenstvo je asi choroba kedy sa nič nesmie ale potom sú tu aj matky normálne ktoré vedia že nič netreba preháňať a pri dodržaní istých pravidiel možeme robiť veľa činností vrátane kúpania a tie sa nomálne chodili kúpať na tie jazerá celé leto a nemali najmenší problém 🙂 Viem že možností na SK je veľa a preto sa pýtam čo konkrétne, miesto, ubytovanie atd. aby mi niekto odporučí 🙂

jasminet
3. máj 2016

@slavciatko jazero je stojata voda, takze vhodne nie su urcite, ze sa v nich kupu lufia, ok. Ja som ako tehotna plavala v bazenoch, v rajeckych tepliciach, patinciach, v besenovej, ale to su normalne bazeny. Ziadne speci cistenie pre tehotne.... a so mnou tam plavalo od mini babatiek po starcov o barliach vsetko a vsetci.

stevvvka
3. máj 2016

Aj mna by zaujimalo, kde sa mozem kupat bez rizika. Sice riziko je vsade, no ale aspon sa da minimalizovat....

terezka1947
3. máj 2016

ja by som sa nekupala nikde...clovek nikdy nevie a jedno leto sa da prezit v chladku,s nohami vo lavoriku 😉

seahorse27
3. máj 2016

Rizikove su najmä termalne bazeny, co je liahen pre patogenne mikroorganizmy. Ja som sa ako tehotna kupala len v hotelovom plaveckom bazene (hotel Sitno - Vyhne), pouzivala som vsak tampony Senta, ktore su napustene vazelinovym olejom - odpudzuje vodu. Nedostala som ziadnu infekciu. Na verejne kupko aj akekolvek jazero by som sa bala ist. Jedine more je pre tehule bezpecne, ale aj ja by som sa bala cestovat taku dialku.

slavciatko
autor
3. máj 2016

@terezka1947 áno, dá sa, len nechcem vyzerať ako vorvaň, už druhý mesiac som na PN, nenormálne sa teším keď ju ukončím a budem môcť niekam vypadnúť, a tiež to dieťa budem musieť aj nejako porodiť, takáto lemravá keď nič nemožem robiť s tým budem mať dosť problémy, treba sa v tehotenstve aj hýbať,a plávanie je pre tehotné to najlepšie

terezka1947
3. máj 2016

@slavciatko jasne,ja ta chapem...ja som behala,lietala pri prvom tehu do posl.dna...a pri druhom som mala sice problemy,ale tiez moje "fyzicno"neutrpelo az tak....ale plavanie som nechcela...pri mojom stasti by som bud nieco chytila alebo prechladla,alebo daco si vykazala 😉

maxiva
3. máj 2016

@slavciatko ja som pouzivala tie tampony do vody pre tehotne.ked si to das nemalo by sa nic stat.ale suhlasim s babami,ze jazera nie su vhodne na kupanie pre tehotne zeny.ked pojdes do bazenov,tak v tatralandii bol bazen s morskou vodou.inak treba sledovat aj teplotu vody nemala by byt nad 36.to je tiez nebezpecne.akoze uplne ta chapem,ze potrebujes trosku zmiznut z toho kazdodenneho zivota doma a hlavne,ked si pn.viem si predstavit,co teraz prezivas.ale tak dovolenku mozes prezit aj prechadzkami po prirode 😉 alebo nieco ine.s tou vodou opatrne...

beruska141
3. máj 2016

vies co, poznas menstruacny kalisok? pouziva sa normalne pri MS, ale ja som ho pouzivala vzdy, ked som sla tehotna niekde plavat, ci jazero, ci bazen, ci more. a nemala som nikdy ziadnu infekciu, ja na kalisok nedam dopustit, ci uz pri MS, alebo plavani v "zradnych" vodach 😀 odporucam 😎 😎 😎

bubinko1506
3. máj 2016

tiez teraz riesim, kam pojdeme na dovolenku - chceli sme ist do chorvatska, ale v tom case uz budem zacinat pomaly 8. mesiac, tak s dvojickami nechcem riskovat a zostaneme na slovensku.
v jazere by som sa bala kupat a s kupanim sa v bazenoch na kupalisku tiez nie som uplne stotoznena, takze to tento rok vidim na prechadzky v prirode - to je zatial aj jediny "sport", ktory mi lekar povolil

slavciatko
autor
3. máj 2016

Ďakujem za názory, i keď 😀 s tým jazerom že je nevhodné nesúhlasím, je to asi tak, jeden lekár vám to povolí bez problémov, druhý zaváha, ako som spomínala tie štiavnické jazerá, baba sa tam chodila kúpať do predposledného dňa a na druhý deň porodila pekne v termíne, žiadne problémy nemala ani jedna. Ja neviem či sa budem kúpať, ale určite sa vyteperím na nafukovačku a budem si čľapotať aspoň nohy, len ak by som mala hroznú chuť sa tam šupnúť tak chcem vedieť nakoľko je to bezpečné, isto by som tam neplávala pol dňa, max. tak 5min. 😀 viac neplávam ani keď nie som tehotná, len sa váľam na nafukovačke 😎

slavciatko
autor
3. máj 2016

@maxiva bazén s morskou vodou? wau, to som nevedela. Ale vidím to tak že moj najdlhší výlet bude asi do Nového Targu do baby boomu nakúpiť výbavičku 😀

slavciatko
autor
4. máj 2016

@beruska141 viem že existuje ale nikdy som ho nepoužila ani o tom neuvažovala lebo nejak tomu neviem prísť na chuť 😖 vylievať to z toho,umývať... 😖 pride mi to take nechutné 😀 ja som vždy napr.používala iba tampóny cez MS, teraz mám problémy v tehotenstve, a keď krvácam a musím si dať vložku tak už to je pre mňa nechutné ale čo už narobím 😀 je to o zvyku