Kam na dovolenku?

annkajanik
23. jún 2020

Ahojte poraďte niekto kam na dovolenku. Chceme ísť sami s manželom autom do chorvátska. Ale bojíme sa že to tam bude na prasknutie a kopec ludi s druhých štátov. Na Slovensku sú otrasné ceny a neťahá ma turistika... Minulý rok sme boli v Grécku 14 dní a bola to nuda.. Jedlo hrôza všade ryby.
Kam idete vy a ako to riešiť s ubytovaním? Dá sa to vybaviť na mieste či vopred si to rezervovať?

tomcimka
24. jún 2020

A čo tak Poľsko? Boli sme 5x vo Waršawe (študoval tam brat) a ešte stále tam chceme ísť.Stále je čo obdivovať. Dá sa zohnať aj za dobrú cenu ubytovanie. Vždy keď sme tam boli,tak stále som musela ísť do zoo, ktorá je priamo v meste🤭 (najmä vidieť tučniaky🐧,ľadového medveďa 🐻, hrocha...)

lenuliatko84
24. jún 2020

Ja tento rok nejdem nikde,zahranicie nehrozi,uz som pocuka vela znamych co ziju v zahranici a maju slovenske past ze pojdu aj bez testov do chorvatska,nezodpovedni su .pojdeme mozno kempovat niekde ale skor sa priklanam k tomu byt este doma

janinah
24. jún 2020

Budeme na sk.lebo nemienim prispiet k druhej vlne a mienim podporit slov.ekonomiku....a ukazat synovi krasy slovenska.co robime aj mimo korony.ale stale je co pozerat.

janinah
24. jún 2020

@tomcimka vraj je popularny gdansk a okolie.ale t.roku tam nepojdeme.kolegyna mala obj. A zrusila to.

nenne9
24. jún 2020

@janinah minulý rok sme boli v poľsku na dovolenke , V Gdansku.neskutocne nádherné...sme velki cestovatelia, kazdy rok cestujeme na letnú dovolenku plus aj 2-3x rocne do zahraničia ( ked su lacne letenky aj viac krát) alebo na road trips pp Európe.ale toto leto zostavame doma a cestovat budeme maximalne po Slovensku.

ivkazba
24. jún 2020

Ide o to čo ťa baví. Ležať pri mori asi nie keď píšeš že Grécko bola nuda. Ja by som mohla aj mesiac. A zase chodiť po mestách a pamiatkach je nuda pre mňa. My chceme ísť na jeseň (koniec októbra začiatok novembra) do Dubaja (mali sme letenky teraz cez koronu) a ak by sa nedalo tam tak Egypt. Rozhodneme sa podľa situácie v danej oblasti, siliť to určite nebudeme. Do Chorvátska by som nešla, tam bude plnka podľa mňa a tým pádom príliš veľké riziko. Takže leto asi strávime na záhrade a na jazerách.

tomcimka
24. jún 2020

@janinah aj tam sa chystám,samé chvály som na Gdansk počula.

lenuliatko84
24. jún 2020

@janinah aj my tak isto.odhodlala som sa ist pod stan aspon na jednu noc nech ma chlapec dobrodružstvo. Raz som stanovala a povedala som nikdy viac,no manzel ma presvedčil

hettinka
24. jún 2020

Tipujem, že na severe PL bude vela Nemcov. Tiež majú obmedzene dovolenky a majú to blízko.

Ja plánujem vyletovanie po Slovensku, možno južná Morava, nejaké kúpaliska, hrady, zámky. A ak sa bude dat, spontánne more autom.

halienka
24. jún 2020

ja som tiež neni moc na turistiku, no na slovensku nemusíš ísť len do Tatier a týždeň tam turistikovať. Neviem či máš deti, ale my sme minulý rok boli v skvelom hotelíku pri Košiciach za takú cenu, že za taký sa v Tatrách platí dvojnásobok, a bol naozaj výborný, aj strava, v hoteli bazén aj welnes, pred hotelom ihrisko aj tenisový kurt, gril...Každý deň sme s dcérou vyrážali na výlety - nie na turistiku - a dcéra si to super užila. Raz sme boli v košickej ZOO-hneď vedľa je aj bobová dráha, super sme si to tam užili, najedli sa, v zoo plno ihrisiek, takže fakt tam človek strávi v pohode celý deň, ďalší deň sme boli v jaskyni, nespomeniem si meno, ďalší deň sme boli pozrieť centrum Košíc a tam sa nachádza aj Technické múzeum, je upravené špeciálne pre deti, no úplna bomba, malá sa mi tam vyhrala 3 hodiny, potom sme si dali obedík, potom sme si vyšli na vežičku, previezli sa miestnym takým tým tuk-tuk turistickým vláčikom po centre aj s výkladom, ďalší deň sme bolo pozrieť destskú železnicu, s ňou sa zas preveziete ku veľkému outdoor ihrisku, kde sa dá stráviť niekoľko hodín aj najesť, ďalší deň sme boli na kúpalisku Anička atď. Každý večer keď sme sa vrátili na hotel sme šli ešte na hodinu do bazéna a vírivky - hoteloví hostia to mali v cene. Takže aj takto sa dá stráviť dovolenka na slovensku, zaujímavo aj pre deti, pohodovo, a stále vravím ľuďom, nech kukajú aj inde hotely ako v Tatrách, tie ceny sú úplne super, a v mnohých kútoch slovenska sa dá už dnes nájsť kopec zaujímavého, hrady, zámky, jaskyne, rôzne zábavky pre deti, stačí si vyhliadnuť dobrú lokalitu, nájsť hotel, väčšinou sú ochotní urobiť veľmi dobrú cenu, lebo tieto hotely mimo Tatier nebývajú až tak obsadené. Takže tohto roku plánujeme niečo podobné zas tu na Slovensku, určite to v tejto situácii ešte nechceme riskovať s prekračovaním hraníc.

nini1010
24. jún 2020

Nehnevaj sa ale to myslis ako vazne?Vsade sa teraz riesi ze sa pravdepodobne nevyhneme druhej vlne a ze to bude asi este horsie vzhladom na to ze bude jesen a chripkove obdobie a vy ozaj potrebijete riesit kde pojdete k moru?Ako do kelu ved to momentalne nie je iba o vas ale o nas vsetkych co tu so sebou dovleciete.Je taky pribeh-Na lodi bolo 30% veriacich,40% ateistov a 40%pochybovacov.Prisla burka,lod sa zacala potapat.Zrazu sa vsetkych 100%ludi zacalo modlit k Bohu aby ich zachranil.On ich zachranil,burka odisla a na lodi bolo po burke opat 30% veriacich,40%ateistov a 40%pochybovacov.Takze asi tak.Na ky das sa musite hrabat k moru ked je aj na Slovensku tolko krasnych miest.Ak sa to tu vrati tak vsetko donesu len ludia co sa citia taki neohrozitelni ako vy a potom sa vam podakujeme.Lebo ozaj sa neda 1 rok obmedzit pre dobro vsetkych 😤 A nezabudnite potom tak kulturne po Slovensky vrcat na Matovica ze len urobi co bude treba.Ale to len na okraj.

kiki68
24. jún 2020

Co tak nejake rakuske jazero? Mame v Rakusku lepsie ceny a ako na sk sa mi vidi. A tie mensie jazera nie du take narvane kadekym. My to budeme riesit tento rok takto, kedze pride o par dni bambino.

janinah
24. jún 2020

Inak pozrite sa v sk.chorvatsko nazhavemi vsetci na more a napises nieco o druhej vlne a zodpovednosti tak ta zjedia zaživa

kiki68
24. jún 2020

@janinah ja budem za druhu vlnu rada, aspon Bude mat muz zase pol roka home office . Ked pride, tak pride.

namornicka
24. jún 2020

@kiki68 daj tip na nejake jazero v AT, ciste a dobre na kupanie. Dik.

simca06022011
24. jún 2020

No ked si sa v nudila v Grecku, budes sa nudit aj v Chorvatsku. Tam je totalna nuda (brala by som ale aj dva mesiace takej nudy :D) : iba more, plaz (vacsinou kamenista), turistov kto vie kolko bude, my ked sme boli v lokarlitach Makarska/Split tak hlava na hlave, cize sme cestovali popri pobrezi a vzdy sme si nasli inu prazdnejsiu, cistejsiu.. jedlo ako vsade pri mori, rybacie... pizza je vsade :D ale daju sa najst aj dobre restauracie s hocicim od vymyslu sveta (na nete su aj s recenziami, tripadvisor pomohol najst uzasnu napr. na Makarskej, boli sme tam skoro kazdy den na veceru nakoniec :D) A to urcite aj v Grecku bolo tak. Plus vylety do okolitych miest a to je asi tak vsetko. My tento rok ideme do Madarska (jeden welnnes niekedy v auguste, lebo dovtedy zavrete a otazny je este Balaton), a doma budeme. More sa nechystam riesit.

luccija
24. jún 2020

@annkajanik keď si nájdeš ubytovanie na súkromí s vlastnou plážou v HR nič sa nestane.Ved nemusíš ísť do hotela kde bude 200 ľudí v jedalni a potulovat sa každý večer po meste.Bude to nudnejsie, ale more je more.Tazko, keď Ťa nebaví turistika my chceme ísť do AT turistikovat.To máš to isté ako, keď pôjdeš v lete na kúpalisko na SK tiež milión ľudí.Do HR by som pozrela ostrov a cenu zjednal vopred nešla by som na blind

janinah
24. jún 2020

@kiki68 nie kazdy bude doma sediet bez rizika nakazy.mne ako zdravotnikovi jedna vlna bohato stacila.zrejme stresomi pribudli dve diagnozy....

luccija
24. jún 2020

@simca06022011 práve včera som pozerala Balaton ktorú časť odporucas?je všade vo vode tráva a blato či aj kamienky?Bola som tam raz a bolo trávnaté dno.Tam bude tiež ľudí ako pri mori😅
@janinah aj v Tatrách bude veľa ľudí je to diskutabilné co je teraz vhodné.To by človek naozaj musel sedieť doma na zahrade.

lenocka12345
24. jún 2020

@nenne9 aké je v tom Poľsku more ? Dá sa tam ležať na pláži ? Nie je tam zima ?
Bola som na Ukrajine , more čisté , náročná nie som , tak som aj nad Poľskom/ Nemeckom už rozmýšľala 🙂

simca06022011
24. jún 2020

@luccija no ja som uz nebola asi 3 roky.. My chodime do Tihany, ale obehane to uz mame hadam vsade, kupat sme sa kupali (tak pravidelne, raz sme boli aj v Siofok, a este niekde.. na plazi ale ani si to velmi nepamatam) len v tom Tihany (je tam sukromna plaz, platena, stromy, travnik, male ihrisko s pieskom pre deti, sprchy) a Balatonfured ma tiez podobnu plaz a tam je aj piesok nanoseny :D Ono kedze je to jazero, tak tam je kadeco.. aj riasy, aj trava, aj piesok, aj strk a rakosie a kadeco lozivé, plávajúce, lietajúce. A cim je teplejsie tak je to tam horsie. My sme vzdy chodievali uz zaciatkom juna, ale potom sme si dali pauzu kvoli rodinnym zalzeitostiam :D Ked nie balaton, tak aj na juhu pri Sarvasi su perfektne chatky pri vode.

kiki68
24. jún 2020

@namornicka napr za mna Attersee, Mondsee, Wolfgangsee, Faaker See, Ossiacher See, Traun See. Casto su tie jazera dost blizko seba, cize sa da autom pendlovat. Ako tych jazier tu mame velmi vela. Na kupanie su super a ludia mi tu pridu tak , ze si neskacu po hlave. Ubytko nejake male penziony ci v sukromi a vyjde to fajn. My mame chalupu na Wörthersee a teda mame napr Faaker See velmi blizko. Tiez tam mame dalsie 3 mensie okolo kde sa sa kupat a stretnes tam par ludi.

marcipanovatorta
24. jún 2020

@halienka dáš názov toho hotela? Vďaka

halienka
24. jún 2020

@marcipanovatorta Hotel Lesanka

janinah
24. jún 2020

@luccija aj v Tatrách bude veľa ľudí,ale kolko z toho cudzincov? väčšinou slováci,možno česi,pri mori je to o inom,čo sa zloženia turisstov týka,pre mňa nie je oddych taká dovolenka pri mori a počuť odvedľa taliančinu či španielčinu a rozmýšľať,či od nich chytím koronu....

namornicka
24. jún 2020

@janinah v akom meste pracuješ v zdravotníctve? Mali ste veľa covid pacientov keď spomínaš, že to bolo stresujúce? Nie som zdravotník tak sa pýtam. Asi to nebolo v Bratislave, že? Lebo tu práve čakali ale tá veľká vlna vlastne nedorazila.

mirage
24. jún 2020

nech sa paci, zjedzte ma. Ideme k znamemu do grecka, byvat budeme unho, letenky som kupila za 10 eur, na rodinu 120 a ano, nebojim sa ani si nemyslim, ze niekoho ohrozim. A na Sk investujeme do turizmu dost, vid minuly tyzden chata na 3 noci 350 eur len nasa rodina, bez stravy... Moj brat je nonstop pracovne v kontakte s Talianmi a Nemcami, muz robi nonstop pre medzinarodnu fabriku, ktorej pracovnici mali vynimku v cestovani. Korona bola a bude.

marygk
24. jún 2020

Ahoj, keďže je situácia taká aká je, tento rok to bude bez dovolenky. Turistiku nemusíme. Milujeme more, ale neviem si predstaviť v praxi, všetky nariadenia, opatrenia... Kašleme nato, urobíme si pohodičku doma. Jeden rok bez dovolenky prežijeme, vynahradíme si to, keď sa situácia upokojí.

nenne9
24. jún 2020

@lenocka12345 pláže su krásne a okolo parciky a vsetka vybavenosť ( promenády,restiky, občerstvenie) krásne.Sopoc je pekná..mne sa páčilo ale musíte vymaknut počasie.a to je pravda ze je vrtkavé hoci ludia sa tam kúpali aj ked bolo zima🙂))ak ste otuzilejsi tak to zvládnete.moj muz teraz hovori ze to neni na kúpanie 😂ale on sa nekúpal ani vo Francúzsku kde bolo sice 40C ale voda brutalne ľadová ( juh pri Španielskych hraniciach)

lenocka12345
25. jún 2020

@nenne9 tak na budúci rok dovolenka vybavená 🙂 ďakujem za tip 🙂