Kam do tepla v novembri?

2. aug 2021

Kam do tepla v novembri ?🙂 voľno v práci dostanem až vtedy, tak už pozerám co a kam dopredu. idem len ja a dcérka, tak skôr rady kde nie je hrozne dlhy let, premýšľala som nad dominikanskou, ale čo som pozerala tak je to aj s prestupmi ? Strop je 2000€ .. dakujeeem

lasona
3. aug 2021

Myšlienka pekná, len aby si sa netešila zbytočne. . Podľa mňa za nebude dat cestovať. 😔Ja by som nemala odvahu si niečo rezervovať. .inak by som šla na sri lanku

miadi
3. aug 2021

Mne sa zda ze dominikanska je nekonecny let z Svk lebo mali Strasne dlhe prestupy aj 8-10h este pred covid ked som pozerala. Ale aj bez toho to nie je zo Svk kratky let. Mozes ist do Dubaja tam by malo byt okolo 25-30C . Alebo Oman. To mas 6h priamy let. Ale v tej dobe asi budete mat na Svk dalsi lockdown tak neviem ci sa niekam dostanes. Urob to last minute hoteli nemas preplnene ceny budu rovnake. A uvidis ci vobec sa bude dat.

elizabet173
3. aug 2021

bližšie máš Dubaj, šesť hodín letu, ale zase v novembri vyššie ceny.

mamamasama
3. aug 2021

Zanzik 🤩🤩🤩

martinka13
3. aug 2021

My sme boli v Novembri v Dubaji a bolo super. Krátky, priamy let z BA. Pokiaľ máš na mysli 2000 na osobu je to v pohode.

kulumulu123
3. aug 2021

Ak chceš krátky let cca do 3h tak juh Španielska alebo mallorca boli sme na obidvoch kým dcéra nechodila do školy tak sme zásadne chodili mimo sezónu bolo tam okolo 30'C dalo sa v pohode kúpať. Poprípade kanarske ostrovy co je cca 5h, Kréta a pod. Ak ti nevadí sedieť v lietadle okolo 6-7h tak Thajsko alebo Vietnam..

belllinka
3. aug 2021

@kulumulu123 chce ist v novembri, cize tieto typicky letne destinacie asi tazko, ked sa chce aj kupat a bude tam 16 stupnov.

kulumulu123
3. aug 2021

@belllinka bola si tam už v novembri?? Jasne ak potrebuješ 40 stupňov a takmer 30 stupňov vodu tak určite nie ak ti stačí okolo 30 stupňov a voda príjemné svieža na kúpanie tak je to super. My sme zásadne chodili koniec októbra prvá polovica novembra bolo vždy super prázdne plaze ubytko na Air bnb za pár eur na celý mesiac ceny sú nízke vtedy všade keď zmiznú davy turistov. Podľa mňa najlepší spôsob cestovania. Ale nech sa každý rozhodne ako uzná za vhodné 😊. Chcela radu kam za teplom a krátky let tak som napísala iba svoju skúsenosť. Letieť na opačný koniec zemegule podľa mňa nie je krátky let ale ok môj osobný názor. Pekný deň prajem 🙂

tenerifka
3. aug 2021

@kulumulu123 V Spain, ci uz na juhu alebo na Balearoch je v novembri kosa. Na Kanarskych je teplo cely rok, ale ideal je vyhnut sa mesiacom januar-marec, ak si chce clovek uzit teplo a slnko.

Zakladatelka, na mnohe miesta sa teraz vobec neda ako turista dostat, ani do Thajska co na Sri lanku (ako tu pisali), urcite by som volila nieco blizsie a bezpecne, Dubaj je zo Sk idealny, na tyzdeñ sa kludne zmestis do 2000, ak teda nechces 5* hotel

gumkac19
3. aug 2021

Kľudne aj tel aviv/eliat napr

luccija
3. aug 2021

Dubai, Oman

tenerifka
3. aug 2021

@gumkac19 myslim, ze pre turistov je Izrael stale zavrety

@luccija Oman tusim tiez, resp.treba karantenu po prilete

matkahelka
3. aug 2021

ak nechces dlhy let a prestupy, tak jedine dubaj alebo oman. inak my sme v dominikanskej boli teraz v marci priamym letom z BA a 11.5 hod. za mna radsej prestupy, lebo sa clovek prejde ako tolko hodin len sediet.
@lasona cestovat sa dalo aj doteraz, okolite staty v pohode lietali, to len slovensko bolo vynimocne- ako vzdy

belllinka
3. aug 2021

@kulumulu123 bola som na mallorce v auguste a vtedy bolo 30 stupnov. Vsade pisu, ze v novembri je tam 12-19 stupnov, co je aj logicke, podla jej polohy. Ci vsade klamu a je tam teda 30 stupnov?

mirage
3. aug 2021

@kulumulu123 na malorke v novembri nie je 30 stupnov.

luciaaaaa
3. aug 2021

@kulumulu123 v novembri na mallorce je 30 stupnov vtedy, ak si v izbe zapnes klimu na vyhrievanie 😁 normalne v exterieri je tam okolo 20 stupnov, 30 ani nahodou a more je uz od polovice oktobra len pre otuzilcov.

Autorka- ak chces kratky let, v novembri ideal emiraty a oman, alebo kanarske ostrovy- teplota vzduchu super, voda za mna na kupanie studena.

fiffinkaa
4. aug 2021

Kamarát žije s rodinou na Tenerife..posiela nám videá vo februári veľa ľudí na pláži a normálne kúpanie..takže november ok, ideál..tam je celorocne 26..čo mne osobne vyhovuje...to isté Kapverdy..boli sme v januári 28 st.tiez celoročná destinácia..neviem si predstaviť teplo v Emirátoch..také až nemusim

natalka13
14. aug 2021

Dominiku robi Satur tam fajn lety ale nazad 20hodin.
Dubaj je fajn v novembri, aj Kanarske ale voda studena v Atlantiku,nato bacha.

janne318
14. aug 2021

Pre slovenských turistov menej známy, no pre mňa snáď najkrajší ostrov, aký som kedy videla - a to som ich videla celkom dosť - je ostrov Kish (Kish Island). V novembri je tam cca 28-30°C, voda v Perzskom zálive je teplá a priezračne čistá. Ľudia úžasne milí. Ostrov Kish patrí pod Irán, ale je vyňatý z ich colnej a vízovej politiky, takže víza nepotrebuješ. Jedinou asi nevýhodou je let s prestupom. No a ďalšia otázka - aká bude situácia v novembri..? Ak nie tento rok - dávam do pozornosti do budúcna. 😉

tenerifka
14. aug 2021

@janne318 to musi byt krasna letna plazova dovolenka bez drinku a so satkou na hlave, a na plazi burkini🙈

yanni
14. aug 2021

@tenerifka presne tak😡

janne318
14. aug 2021

@tenerifka Práve preto ma Kish Island napadol v súvislosti s otázkou, že "kam v novembri?" November všeobecne asi nie je úplne vhodný na celodenné slnenie a vylihovanie na pláži. Na Kish Islande je síce aj čisto ženská pláž, kde sa dá kúpať v bikinách, ale skôr ide o to, že je tam aj v zimných mesiacoch teplá klíma, a najmä - na tak malý ostrov úžasné množstvo jedinečných krás, atrakcií, dobrého jedla a prívetivých ľudí. A na rozdiel od Dubaja je tam kľud. No to už je skôr subjektivnou záležitosťou každého, či preferuje rušnejšie, alebo pokojnejšie destinácie. Alkohol by mne osobne isto nechýbal. Btw... len tak medzi nami - zas až taký tvrdý absťák netreba čakať. 😉 Keď človek vie, kam má ísť, po cca 20:00 - 21:00 hodine večernej padajú z hláv šatky, zábrany, aj všetky moslimské tradície. 😛😉 Neprehováram a ani nerobím reklamu - no pre mňa osobne je to skutočne jedinečné, fascinujúce miesto. Tak krásne, ako v rozprávke. Pláž je striebristo lesklá (nikde inde som takú farbu piesku nevidela), a podzemné mesto aquadukt Kariz - tak to je zážitok na celý život.

tenerifka
14. aug 2021

@janne318 brala by som to ako exoticku zastavku na 2-3 dni smeorom do Emiratov, alebo teda na Maldivy ci Seychelly. Ale pre nas streoeuropanky je synonymum letnej dovolenky volnost v bikinach( nie na zenskej plazi, ale v spolocnosti partnera ci priatelov), s piña coladou ( ozajstnou) v ruke, v mini satkach na veceri vychutnavajuc si pohar dobreho vina. Tebe alkohol nechyba-ok, ale inym sa spaja dovolenka s popijanim, ine kultury zase fajcia shishu.....

janne318
14. aug 2021

@tenerifka jasne, beriem. 😉🙂 Bol to len tip. Koľko ľudí, toľko chutí. ☺️

mirage
15. aug 2021

@janne318 musi to byt krasne, ale take bittersweet, s ohladom na to, ako sa sprava Iran k zenam, ci obycajnym turistom pustajucim si dron, co skoncili v neslavnom vazeni.
https://www.traveller.com.au/from-hijab-to-skim...

janne318
15. aug 2021

@mirage Treba len rešpektovať pravidlá - napokon, ako v každej zemi. A čo sa týka správaniu k ženám, tak o tom by sa dalo veľa diskutovať. Mám v Iráne a všeobecne v moslimskom svete veľa známych a kamarátok - a veru poviem Ti, tie iránske ženy by s našimi nemenili. Aj chápem prečo. My vidíme len jeden uhol pohľadu, ten náš, a este aj ten máme do veľkej miery skreslený. Ale to je na dlhú debatu. Ťažká téma.

tenerifka
15. aug 2021

@janne318 mame uplne rozdielne kultury, priority, nabozenstvo...uplne inu vychovu odmalicka, su to dva uplne rozdielne svety a neda sa vobec povedat, ktory je lepsi a ktory horsi, kedze pre nich je lepsi ten ich a pre nas ten nas. Dovolenka na spoznanie inej kultury je ok, ale konkretne na 2-tyzdñovu dovolenku pri mori pre Europanku urcite nie

janne318
15. aug 2021

@tenerifka z otázky autorky vyplynulo, že ide len s dcérou (vek dcéry neuvádza), čiže bez chlapa. Keď vezmem do úvahy, že by som ja mala ísť len s dcérou niekam na dovolenku v novembri - bez váhania Kish. Len zas pravda... je rozdiel mať 16-ročnú pubošku (a zároveň tým pádom istotu, že sa mi tam nezopsuje, ani že jej tam žiaden nadržaný pako neublíži), a rozdiel 2-ročné dievčatko. Ono aj tie krásy a atrakcie vie oceniť skôr staršie dieťa. Mimo delfinária - to by sa páčilo asi každému špuntovi. 🙂
Ano, dávám za pravdu - sme úplne iné kultúry, iná výchova, iné náboženstvo. Len žiaľ, veľa ľudí súdi bez znalosti okolností. Pritom vo veľa veciach sú ich práva a povinnosti spravodlivejšie a istejšie, ako tie naše. V Iráne by sa žene nestalo, že ostane sama s dvojičkami na materskej, a chlap sa na ňu vys...., lebo mu pred nosom riťou zavrtí iná. Bez výživného (veď žena matka staraj sa a súď sa o výživné dlhé roky), bez strechy nad hlavou a bez záujmu o svoje ratolesti. Vravím... všetko je to veľmi, veľmi relatívne.

tenerifka
15. aug 2021

@janne318 ale to co pises nema s dovolenkou na plazi nic spolocne, nech su pomery ake su a nech sa muzi chovaju k zenam lepsie ci horsie, to je uplne irelevantne. Tu ide o to, ze ak by som bola Iranka zvyknuta na segregovanie muzov a zien, submisivitu, satku na hlave cely zivot, a jedina moznost dovolenky pri mori by bola na takyto sposob, nic ine by mi nezostavalo, mozno by som este aj bola nadsena, ale nevidim ziadny vyznam, ze Europanka ma ist sem na dovolenku, ked ma xyz dalsich moznosti, kde sa dostane pohodlne lietadlom, ma spickove sluzby, krasne plaze, a nie je odkazana, kedze je zena, na jednu jedinu plaz na celom ostrove, kde jej este aj pri vstupe vezmu mobil, aby nahodou nefotila. Ja by som toto mojej dcere neurobila, ci uz by mala 6 alebo 16 rokov, pre mña (a pre 99% zien) je to absolutne nepredstavitelne. Ak by som chcela ist spoznat iransku kulturu a pamiatky (co v najblizsich 50 rokoch nehrozi), booknem par dni v Teherane a este niekde inde, ale vzacny cas dovolenky pri mori by som takto nezahodila.

tenerifka
15. aug 2021

@janne318 ale respektujem, ze je nejake percento europskych zien, ktore by s tym nemali problem a pacilo by sa im