Boli sme v HR so znamymi v Makarskej a to bol horor, na pláži hlava na hlave, deky doslova centimeter od seba, bordel vo vode, poobede už mútna voda. Horšie ako na šírave. Kam vy odporúčate ísť, kde je menej ľudí, ale zas chcem, aby tam bolo aj wecko, možnosť sa najesť a kúpiť pitie a zmrzlinu? Veľmi som bola sklamaná z Chorvátska. Viem, že sú aj odľahlé pláže, ale tam nemienim hladovať celý deň a piť teplů vodu z flaše.
@martinmmartin ta Makarska bola maximum
My pôjdeme na Krk, je blízko preedeš celý ostrov autom , môžeš si pláže vybrať, ľudí bolo tak akurát...😊👍
Istria- ubytovanie Pula a nižšie (Banjole, Medulin), pláže národného parku Kamenjak. Mne sa najviac páčila pláž Dražice. Je tam bufet, ľudí v top sezóne tak akurát. Mimo národného parku je pláž Lost Beach, tam bolo ľudí fakt minimum, lebo voda bola dosť dlho plytká a teplá, bol tam bar a nebol tam telefónny signál🙏🙏🙏☺️
Tiež odporúčam Krk, my sme boli v Baške.. tiež hlavná pláž hlava na hlave, ale popravde kúsok od nás peši úplne prázdne krásne pláže. Lenže sme mali dvojročné dvojky, to sa nedalo každýkrát ísť niekde ďalej. Vraj aj stara baška (neviem či sa to tak volá presne) aj tam su krásne pláže
Crikvenica - more čisté a nie je tam toľko ľudí + borovice (skvele pre deti). Pri plážach obchodíky, predaj ovocia, zeleniny, stánky s rôznym tovarom, zmrzlina, bary, reštaurácie, kukurica a pod. Do centra pešo (podľa toho koľko m ste od centra ubytovaní) pár minút. Dá sa ísť autom "chvíľočku" na pláže Jadranovo, Selce (viac ľudí a nie sú borovice, ale pekne), Dramalj (tam je totálny kľud) 🙂
Na ostrove Krk - Baška je krásne, more nádherné, reštaurácie skvelé, ale hlava na hlave. Určite neodporúčam s malým dieťaťom.
Ešte je pekná Promajna, ale je to skôr taká dedinka. Nám sa ale páčilo, že sme večer sadli do auta a išli sme pozrieť do Makarskej, Bašky Vody.
Srima,Vodice,Novalja(napr.blizko Vidalici),môj sen je Malý Losinj a Vely Losinj. Toto sú moje miesta kde by som mohla byť aj trikrát v roku
@veronicka88 Je tu ale jedna skupinka, kde píšu kde by už do Chorvátska nešli a Vodice tam skoro všetci píšu, že nikdy viac 🙈
@autorka tak zrovna Makarska je peklo, tam ide fakt iba neskúsený turista. Skúste Podstranu, ale osobne by som sa vidala na ostrovy, napríklad Brač je krásny. My máme zázemie v Sukošane a Chorvátsko (lietame do Zadaru) obrážame na lodi👍 Až z lode človek vidí skutočnú krásu a potenciál Chorvátska😉
@drobcek8 my sme boli pri vodičoch,netreba sa ubytovať priamo. A tam si urobiť len vylet
Tak mi chodime oproti Makraskej na Brač do Sumartinu. Ide tam priamo trajekt z Makarskej. Majú aj odľahle plaže aj jednu peknú priamo v meste. Teraz pri deťoch som chodila na tú
Tak Makarska je vždy plná.. ale dôležité je aj kedy idete.. najviac ľudí je pri mori posledný júlový a prvý augustový týždeň.. my chodíme hneď prvý júlový a to ešte nie je tak plno, keď odchádzame, tak začína sa plniť.. posledné dva roky sme boli v zadare, pláž rovno pod domom, ktorá vôbec plná nebola, ale vedľajšia zase preplnená.. ale to proste musí človek najst.. samozrejme Chorvátsko nebude nikdy prázdne ako keby ste šli na Havajske ostrovy, chodia tam ľudia z každého okolitého štátu..
V menších dedinkách bude prazdnejsie..
mne sa páčilo na ostrove Vir.. už je tomu síce 10 rokov, ale čo si pamätám, tak pláže po pravej strane boli kľudnejšie, po ľavej strane bolo zas živo, tam bolo také centrum všetkého, reštiky, nightlife (nočné prechádzky po promenáde, pouliční umelci, ohňostroje atď) trhovisko.. no a je odtiaľ blízko do Zadaru a napr do Ninskej riviéry (tam je piesok, lebo Vir má kamienkové pláže, ta tak na zmenu)
Mne sa veľmi páčilo práve na tej pravej strane, lebo cez more tam boli hory a bol to taký pekný výhľad no 🙂
Makarska je fajn oblast no je tamtolko ubytka, ze to nepojme plaz....preto odporucam brela, promajna, tucepi, podgora....vsetko je to na skok do makarskej a zaroven kludnejsie....napr tento rok sme boli promajna, uzasne kyltura ram je a ked zatuzis po vacsej vedie 35minutiva prechadzka po chodnicku popri plaxi do basky vody....
Ako cestujete a aky mate dojazdovy radius? Kam az si ochotna zaist?