Kam do Chorvátska?

1. feb 2024

Ahojte, poraďte miesto v Chorvátsku, okolo Zadaru, príliš južnejšie už nie. S malými deťmi. Naša podmienka je pozvoľný vstup do vody, aby bola dlhšie plytká voda a možnosť ubytovania veľmi blízko pláže, ideálne hneď pri mori. V pešej dostupnosti nejaký život, trhy, trošku zábavy pre deti. Nemusí to byť extra centrum, ale aspoň niečo. Ideme v septembri, tak verím že ešte niečo volne nájdeme. Ďakujem 🙂

keiko33
1. feb 2024

V Septembri by som si vybrala Biograd. V sezóne plnka, ale v Septembri by to už mohlo byť ok. Je tam zábavný park, blízko Zadar a celkovo v okolí kopu miest na výlet. Pláže sú s malými kamienkami.

autor
1. feb 2024

@keiko33 a aký je tam vstup do mora? Klasika alebo plytký?

stanulienkat
1. feb 2024

Mas tu niekolko diskusij o dovolenke v Chorvatsku. Pohladaj.

blondiee83
1. feb 2024

Nin

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misinka26
1. feb 2024

Ahoj, my sme boli minulý rok tu : https://www.booking.com/hotel/hr/villa-vicko.sk...
Bolo tam krásne, lehátka poskytoval prenzión, raňajky, pozvolný vstup, ceny ako u nás, malé mestečko, voda v júli až prekvapivo teplá na Chorvátsko...

sabkafolto
1. feb 2024

@misinka26 vypadá to krásne a pláz bola kamienkova?

misinka26
1. feb 2024

@sabkafolto Áno ale dalo sa ísť do vody aj cez mólo po schodíkov (tam sa dalo aj skákať do vody) ... hneď vedľa penziónu bol taký grill kde sa dalo najesť, pívo stálo 2 € 🙂 jedlo cca 4 €... do mesta 5 minútová prechádzka popri mori... ja nie som nadšenec Chorvátska aj keď už som niekoľko krát Chorvátsko v minulosti absolvovala ale minulý rok som sa dala prehovoriť a táto oblasť je naozaj krásna a vôbec nie drahá...

misinka26
1. feb 2024
misinka26
1. feb 2024

My sme mali malú izbu ale majú tam aj apartmány s kuchynkou, kde si môžeš variť...

keiko33
1. feb 2024

No v Biograde sme boli už dávnejšie, keď boli deti menšie. Bolo to na pláži, kde je tobogán. Čo si pamätám tak bol pozvoľný vstup do mora. Vhodné aj pre menšie deti. Veľmi sa nám páčilo, len to bolo v auguste a bolo dosť ľudí. To bola jediná nevýhoda. Ale v Septembri už býva všade kľud. Takže masovky by som sa nebála.

heidy222
1. feb 2024

My sme boli pri zadare v rôznych strediskách aj na vire a najviac sa nam páčil ostrov Rab

zuzinabila
1. feb 2024

ja by som už v septembri po skúsenostiach nešla. je to hop alebo trop. boli sme úplne na juhu v Dubrovniku do nejakého 5.9. a vystihli sme zimu, takisto južne raz koncom augusta sa už tiež ochladzovalo... Chorvátsko jedine v plnej sezone.

jaja20
1. feb 2024

Ak by si chcela do vzdialenosti po Zadar,tak ja by som odporúčala Crikvenicu/Selce. Sú spojené promenádou,takže sa môžete presúvať podľa potreby. V oboch mestách sú atrakcie pre deti,večer na námestiach programy a pekné pláže.

lilyianka
1. feb 2024

Ja odporúčam ostrov Krk. Pred 2r sme boli v meste Malinska, ubytovanie v centre mesta a hneď pri pláži. Volalo sa to The House...
Tento rok ideme Njivice, hotel pri pláži a tiež v centre. Tak som zvedavá. Inak odporúčam tento ostrov hlavne kvôli dostupnosti ... takto vyššie si tam skôr,len otázne aké bude počasie 🤷‍♀️

petronela1305
2. feb 2024

Ahoj. My chodíme už 6 rok do Crikvenici. Je tam všetko krásna promenáda. Kopec reštaurácií aj obchody.. Vstup do mora aspoň 100metrov v pohode. Ceny v pohode nič predražené. My už máme zaplatené ubytko ale len preto lebo chodíme koncom júla

aurinia
3. feb 2024

@zuzinabila my sme sa kupali do 15. oktobra. More bolo teple. To 5 septembra bolo teple jak polievka.

aurinia
3. feb 2024

Nieco okolo Biogradu na moru...ten fun park je super, tobogany, adventure park lezenie ... Ak nechcete behat na taketo aktivity tak Sabunike, Nin alebo Privlaku. Naj je Nin, plaža Ždrijac. Pozrite na nete ako Ninska laguna. Plytka tepla voda, piesok.

zuzinabila
4. feb 2024

@aurinia ale vsak ja nehovorim ze nemoze byt.pisem len ze je to vacsie riziko a dosvedcia to vsetci domaci,co tam ziju.na Chorvatsko to uz nie su typicke letne teploty

aurinia
5. feb 2024

@zuzinabila ja tu žijem...a teda v septembri bol riadny hic a voda bola tiež tepla....

zuzinabila
5. feb 2024

@aurinia ok,vsak pisem svoju viacnasobnu skusenost+to co nam hovorili miestni.mozno aj vnimanie teploty je u kazdeho ine.poznam viac ludi ktori nejdu do Chorvatska ani v lete,lebo more je pre nich chladne oproti nejakemu Turecku.

aurinia
5. feb 2024

@zuzinabila prepáč, musela som sa vyjadriť. Teplo v lete od júla do augusta je tak nepríjemné, že sme sa chodili len okúpať. Byť niekde na slnku celý deň sa skrátka nedá vydrzat. Jedine pod stromom. Celé leto nepršalo. Boli tu známy, tiež sa na to sťažovali, že na plážach sa bez toho dáždnika ktorý sa prenajíma vydržať nedá. Niekedy príde bura a ta ochladí more na pár dní. V júni je more studené aj na môj vkus. September býva zvačša teplý. V predchádzajúcom roku bol jugo a okolo 18septembra sa ochladilo aj pršalo 2dni, bolo to však cca týždnove ochladenie, potom sa ešte dalo kúpať. Rok predtým bol september celý teplý. Vôbec nepršalo. Kupalo sa až do 10mesiaca. Keď sa povie Chorvátsko tak na Istrii je počasie premenlivejsie, tam aj v lete prsi, dlhšie je po dazdi chladno. Dalmácia má lepšiu klimu. Chorvátsko - jadranske pobrezie má mediteransku klimu, nie tropickú.

letfenixa
5. feb 2024

@jaja20 tak toto som rada, že si napisala, chystáme sa do Selce.

letfenixa
5. feb 2024

@aurinia a teraz je tam ako? Chystane sa o 2 týždne

aurinia
5. feb 2024

@letfenixa teraz je vecer tak 8 stupňov..niekedy 5....a cez deň je 15-16 stupňov, na obed na slnku aj 30. V tieni 15-16. Neprsi. Včera bolo trocha zamračené. Ráno hmla.

enuska62856
7. máj 2024

Ahojte .. prosím poraďte ... Dovolenka v Chorvátsku ... Piesok na pláži
. Ale nie je to až tak 100% podmienka... Dôležitejšia pre nás je nafukovacia atrakcia na mori ... Bez ježkov 😁... A niečo kde to večer žije ... Promenada stánky hudba ... Ďakujem

janiella13
10. júl 2024

@aurinia dobrý deň píšete, že žijete v Chorvátsku. Môžem sa opýtať odporučili by ste ostrov Krk-Baska alebo Crikvenica Selce? Máme ročného syna a nemôžeme cestovať ďaleko. Dovolenku plánujeme cca od 9.9na pár dní len.

aurinia
10. júl 2024

@janiella13 Baška na Krku ma vačšiu plaz, Selce je urcite krajsia plaz. V septembri uz nebude taky natresk. Isla by som asi radsej do Cirkvenice. Ostrovy su vzdy drahsie (obchody, potraviny)

janiella13
10. júl 2024

@aurinia ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Dúfam aj počasie nám vyjde. Ešte sa opýtam poznáte aj niekoho kto tam prenajíma apartmány? Reštaurácie cenovo sú veľmi drahé? Lebo neplánujem ešte aj na dovolenke variť. 😂