K moru s 10-mesačným bábom

11. jan 2023

Ahojte, akú destináciu pri mori by ste odporučili v lete s 10 mesačným dieťaťom? Preferujeme asi autom keďže neviem ako by zvládlo bábätko tlak v ušiach v lietadle

karolinakk
11. jan 2023

Zvládlo by tlak spankom cize odporucam my lietame s malou od 3m. Ak chcete autom tak odporucam Chorvátsko-Pag

vieraksinanova2211
11. jan 2023

Ahoj my sme boli v Bulharsku s našou malou letecky mala 8 mesiacov a úplne super zvládla let a dovolenku si užila 🙂

zuzanaete
11. jan 2023

Pri vzlietani a pristavani treba dat pit alebo kapsicku. Ak dojcis, tak dojcit. To poriesi tlak v usiach.

ajapa
11. jan 2023

My sme leteli s pol ročnou 6 hodín a chodia aj dlhšie lety aj s menšími detičkami. Ale všetko sú to len skúsenosti mamičiek. Najlepšie urobíš keď sa poradíš s pediatrom. Boli sme s ročným dieťaťom aj v Chorvátsku, cestovali sme v noci, takze väčšinu cesty prespala, dalo sa to v pohode zvládnuť.

kris_tin257
11. jan 2023

Neodporúča sa lietať s bábätkom do 9 mesiacoch takže malo by to byť už ok, stačí dať cumlík pri pristávaní a vzlietani. Ja by som ale tiež ešte vydržala a neletela, keďže cesta autom a k moru tak Slovinsko Chorvátsko alebo sever Talianska.

yanni
11. jan 2023

@kris_tin257 no to je taka hlupost. Mas nejaky zdroj? To kto urcil prave tuto vekovu hranicu?

tanyan
11. jan 2023

Ja odporúčam Sunset Resort Pomorie. Je to blízko pri letisku, úžasný rezort, boli sme veľmi spokojní.

kris_tin257
12. jan 2023

@yanni kamarátka čo vyštudovala medicínu v Olomouci má malú dcéru ona mi hovorila že ich to tak aj v škole učili, preto ona prvý rok s malou neletela vôbec. Ale našla som rôzne články aj na nete kde pediatri spomínajú ešte vyššiu hranicu. Každopádne je to každého vec, my sme rovnako do prvého roka neleteli ale chodili napríklad len po Slovensku či Rakúsku a Maďarsku, minulý rok keď mal syn 2-3 roky sme leteli 6krat 😊 nič sme tým nestratili

yanni
12. jan 2023

@kris_tin257 Ja nechcem ale pocut, co kamaratka povedala a nejaki doktori. Ale nejake dokazy vedecke plus dovody preco. Poznam neskutocne vela ludi(deti aj uz dospelych vcetne mojich deti), ktori lietali prakticky od pocatia a nemaju nijake nasledky. Ked sa jedna len o ten tlak v usiach (ktory väcsina deti aj dospelych ani neciti), nesmela by si cestovat ani vlakom, lebo v tunely pri 300 km/h je to vo vlaku horsie ako v lietadle (mam vyskusane nespocetne krat).

aurorastone2
12. jan 2023

Malý mal presne 12 mesiacov minulý rok keď sme leteli a v pohode... Let okolo hodiny a pol