Ahojte, lietadlo do uvahy nepripada.
A mame rocne babo, premyslame nad Italiou alebo HR, ale skor Taliansko. Caorle je pekne ale hlava na hlave ale to asi nemam na vyber, vsade to je ako Bibione, ze?
Nikdy som v Taliansku nebola.
@evickuska boli sme nizsie v san benetto a zdaleka tam hlava na hlave nebola. v IT su plaze sirokanske, nie ako v HR, cize sa tam ludia stratia. vlani sme boli v kalabrii, tam su plaze a more uchvatne, zdaleka nie take ako na severe, takze odporucam ist tam. a vlastne kdekolvek radsej ako do Gdanska 😉
@evickuska odporucam ciernu horu velka plaza cele kilometre plaze par ludi miestami aj nikto... More teple a plytke bola som s 3r a uplne supeeeerrrr 👍👍👍👍
@kulumulu123 kde ste prosim ta boli v ciernej hore a v akom case? Ja som citala, ze more je studene, to ma odradilo a tiez kameniste plaze.
@lucianak boli sme v auguste more uplne super teple moj 3r sa denne kupal a ja studenu vodu neznesiem ani v bazene bolo to super boli sme v Ulcinj
@lucianak ale trrba ratat s tym ze plaz je par km za mestom takze bez auta sa neda mhd ani nic podobne tam nie je
@kulumulu123 waaaau, ved tam nie je takmer nikto 😍 more bolo pekne, ciste? A bolo tam kam chodit vecer? Restiky, obchodiky so suvenirmi...
@lucianak kameniste plaze su po celom pobrezi jedina mega piesjova plaz je velka plaza je to uz pri hranici s albanskom
@lucianak more super ale je tam sivy piesok takze nie je take priehladne ako v karibiku ci na maldivach..
Take klasicke promenady tam nenajdes v centre sice su obchodiky s blbostami (ako to ja nazyvam) ale uprimne nas toto ani trocha nelaka.... Restiky su aj na plazi aj v meste ich je dost (na plazach pomenej ale varia tam super. Boli sme tam 3tyz cestovali po krajine a vzdy sme sa mali kde najest.
@lucianak my sme vacsinou boli niekde na vylete alebo do vecera na plazi ked sa nam nechcelo nikam ist..
Urcite to nie je vsade v IT ako v Bibione. Daju sa najst aj miesta, ktore su dostupne autom a nie je tam hlava na hlave. My sme boli na plazi niekede medzi Rimini a Ravennou, objavili sme nejaku random plaz, kde neboli takmer ziadni turisti, iba miestni. Nesli sme tam cielene, mali sme cestu z Rimini do Ravenny, niekde sme odbocili a ocitli sme sa tam. More nebolo uplne priezracne, ale bolo cistejsie ako v Rimini.
@kulumulu123 ale, ona ma rocne dieta. Na cely den nehrozi
@mk1111111111 ja neviem je to vsetko cca 3-15km od mesta par min cesty autom... Ak som ochotna cestovat 1000 alebo 1500km na dovolenku autom tak tych 3/5/10km ma ozaj nezabije na plaz.... Ale ok ja som pisala za seba svoju skusenost. Autorka nech si vyberie co uzna za vhodne 🤷♀️
@mk1111111111 a ubytovat sa da aj par metrov od plaze doslova iba cez cestu... Je tam kopec bytov na prenajom a hotelov
@lucianak nie su tam vsak ziadne riasy ani podobny bordel ak myslis toto pod pojmom ciste more
@matkahelka môžem poprosiť kde ste boli v Kalabrii?
@evickuska no ak nechcete ist lietadlom, tak moznosti su znacne obmedzene 🤷🏼♀️ Bibione urcite nie to je v sezone fakt masovka a s babom by vam bola zrejme lepsia pieskova plaz, take miesta v chorvatsku su hlava na hlave fakt 🙈 ja sa divim, ze sa vam chce s rocnym hodiny trepat autom. My lietame s krpcami od par mesiacov a neviem si predstavit chodit radsej autom.
Taliansko napr Levante. Nie je hlava na hlave ale nečakaj ani nejaký extrémne rušný život denný ci nočný ako napr Lignano alebo Jesolo. Aj Sestri Levante boli menej rušnejsie.
San benedetto odporúčam všetkými 10timi. Krásna pláž, pozvoľný vstup, nie je hlava na hlave, hlavne v týždni cez víkend chodia aj domáci tak je trochu viac ľudí ale úplne v pohode sa dá, pripafne hneď vedľa grotamare, boli sme niekoľko krát a chcem ísť aj tento rok s babom tiež bude mať rok v tom čase
Keď mali deti 12 mesiacov, 2 roky, 3 roky, tak sme chodili do Talianska, Lido di Jesolo (krásny aquapark pre malé detičky veľký členkový bazén), Caorle, Lignano Sabbiadoro. Nič lepšie autom sme im vybrať nemohli. Keď si zaplatíš plážový servis, tak máš svoj kúsok pláže s lehátkami a slnečníkom, deti sa prehrali v piesku. Pláže sú tam veľmi široké. A Caorle teda preplnené určite nebolo. Až potom sme začali letecky. Chodili sme na prelome júna /júla. August je v Taliansku preplnený.
@kulumulu123 vdaka za odpovede, 3tyzdne ste si teda uzili 👍 more ano, bez bordelu, karibik to urcite nie je, myslim krasne priezracne, ale pokial tam neplavaju odpadky, tak je okej.
@matkahelka preco Gdansk? to je PL, ci?
San Benneto ste to nebolo ako Bibione, ze rady slnecnikov
@kulumulu123 autom to je velmi daleko?
@milanemila nechce ale zial nemam na vyber 🤷♀️
@evickuska Ahoj, škoda, že nechcete ísť lietadlom. Na Sardíniu sa dostanete za 2 hodinky,sú tam nádherné pláže a more vhodné aj pre takéto malé detičky.