Jednodňové šošovky na palube lietadla

frogoo
5. júl 2018

Ahojte,
chcela by som vás poprosiť o radu...letím spoločnosťou ryanair a je mi jasné, že v príručnej batožine môžem mať tekutiny v celkovom objeme max.1liter,balené v max. 100ml obaloch... ALE...neviete náhodou,či sa do tohoto rára aj balenie jednodňových kontaktných šošoviek? Keďže mám 2 oči na týždeň potrebujem 14ks šošoviek... Všade som sa dočítala,že na osobu max. 10ks tekutín (ako som písala v max.objeme 100ml.)
Ako to teda je?? Môžem mať skitočne len 10 ks, alebo trebárs aj 30ks, ak celkový objem neprekročí 1liter?
Alebo sa šošovky medzi tekutiny nerátajú??
Ďakujem

yanni
6. júl 2018

@frogoo a Preco v prirucnej? Ved si ich daj do batoziny na odovzdanie. Aj ja nosim, v prirucnej mam nahradne jednu na kaufe oko. Kto. by to vsetko trepal v prirucnej.

frogoo
autor
6. júl 2018

Beriem len prirucnu batozinu,to mi staci.len mi napadla takato "drobnost" a nikde sa neviem dopatrat,ako to je. Ci sa cocky beru ako zdravotna pomocka,teda sa nerataju, alebo by ma celkom zaujimala aj ta vec,ci skutocne mozem mat max 10 ks tekutin, alebo viac,pokial neprekrocim ten 1 liter...

babi81
6. júl 2018

@frogoo nerata,daj si to vklude do kabelky 🙂

henikav
6. júl 2018

Sosovky vzdy nosim v kufri, nedavam ich vobec medzi tekutiny, este som s tym nikdy problem nemala

titla
6. júl 2018

Lietam pravidelne, ale s týmto problém nikdy nebol. Tiež používam jednodňové šošovky. Ono keď si dáš tekutiny do nádobiek do 100ml a do toho sáčku, nikto už nerieši koľko ks tam máš. Oni len pozrú, či máš tekutiny správne zabalené.
Navyše tieto kontroly robia zamestnanci letiska nie konkrétnej letiskovej spoločnosti.

patrica8
6. júl 2018

A ked zoberies cele neotvorene balenie? Vylozit ho na pas do sacku a ked budu chciet nech si ho otvoria,ci blbost?