Je vhodné íst z 2mesacným babatkom na dovolenku (napr. Chorvátsko, Taliansko...)????
ahoj Mimusik, podla mna nie je veľmi vhodné ísť na dovolenku s takým malým dieťaťom. Ked tak, tak ísť niekde na Slovenko na pár dní. Moja dcéra bude mať rok a pol, ked pôjdeme na dovolenku do Talianska a to som teda riadne dlho zvažovala či vôbec ísť. S dvojmesačným babatkom by som ja určite nešla.
my zvazujeme ci pojdeme s 2-mesacnym na vianoce na Slovensko :-/ k moru by som urcite nesla...nase sa sice narodi pri mori, zvyknute na klimu, ale v lete mam aj ja co robit, zijem tu 2 roky a nezvykla som si na tie horucavy, bol to aj jeden z dovodov, preco sme o prve mimi prisli..a lekar nam odporucal otehotniet prve tri mesiace radsej na zimu..V hotelovej izbe alebo apartmane nevydrzis v lete bez klimy ...a cely den s malym babom nemozes sediet pri vode..takze podla mna nieee...
ked mas teraz termin, skor by som planovala dovolenku na september, nez na jun. okrem ineho (nechcem strasit, snad nie...) ale o 2 mesiace nemas uplne 100% istotu, ze uz bude tvoje telo vyrovnane s porodom a moze sa stat, ze budes este krvacat. a babatko tiez este nemusi mat uplne dobru termoregulaciu, teploty v dopravnych prostriedkoch aj vonku mozu byt este velky problem.
tiež si myslím,že v septembri je lepší termín.aj voda je vyhriata,aj už nie je tak teplo a už budete mať s maličkým vytvorený akotaký režim a bude aj staršie...predsa len cestovať autom s dvomes. bábom nemusí byť jednoduché,aj keď moja dcéra mala pol roka a tam prespala celú cestu,naspať sme mali horor...
no ja by som s takym malym tak daleko nesla, pretoze nevies ako to bude znasat.... nas maly bude mat koncom augusta 9 mesiacov, takze v septembri sa mozno niekam vyberieme, ak chytime dobry last minute 😎
v juni ideme na predlzeny vikend do Tatier, to bude mat maly pol roka, tak uvidime....
@mimusik23 no s takym malym babom nieje dovolenka dovolenkou. sama som bola svedkom niekolko x ako cela rodina sa striedala pri noseni babatka pri ranajakch ci inom jedle..lebo neustale plakalo bolo mu asi teplo alebo neviem co..na striedacku to bolo aj na plazi. cely rezim sa prisposoboval samozrejme babu...no nechcela by som..ale niekde nablizku na slovensku ano
no ak si predstavujes svoju dovolenku tak, ze sa v noci nevyspis, cez den nevytiahnes poriadne paty z hotela, lebo bude horuco, ked sa konecne dostanes von, dieta bude treba nakojit, prebalit, prezliect, uspat, a znova dokola , na seba nebudes mat ziaden cas, ako budete riesti stravovanie sa, planujes babo nosit zo sebou do restiky? na ranajky obed a veceru? alebo budes hladovat? alebo budes varit?????? Ist mozte jasne nic vam v tom nebrani, babo to nebude ani vnimat, postarane o neho bude musiet byt kdekolvek, ci doma alebo na dovolenke...
2 mes. si ešte pomaly ani nezvyklo,že je na svete 😉 úplne mu stačí jebo izbička,kočík a mama 😉 trepať ho kdesi k moru je načo dobré? 😒 a že by toto bola dovolenka aj pre mamu?zabudni 🙂
Tiež si myslím, sú to zbytočne vyhodené peniaze, nakolko dieťa z toho rozum ani zážitok nemá a teba tam bude čakať to iste čo aj doma ( prebalovanie, krmenie a pod) a navyše sa môžu pridružiť aj nejake teploty alebo upal, čo si myslím že nepotrebujete. ked maš potrebu niekam ist, tak ozaj radšej na pár dní na slovensku 🙂 či ti môj komentár pomôže neviem, ale verím že sa rozhodneš správne 🙂
asi by som volila nejaku slovensku dovolenku už ked chcete niekam isť ale more asi fakt nie 😉
treba si polozit otazku, co z toho bude to babo mat??? alebo si myslis, ze mu bude prijemne niekde v horucavach. lezat v kociku. ja ked bolo moc teplo, tak som ani kocikovat radsej nesla nie este k moru. a o cestovani ani nehovorim....
ja budem rodit v juni a v auguste sa chystame do ciech a na slovensko (zijeme v Bruseli). najprv sme zvazovali Taliankso na 3 tyzdne - prenajat si nejaky domcek blziko pri mori, kvoli vzduchu a tak, ale uz vyssie spominane dovody nas od toho odradili. Pekne pojdeme k svokrovcom pod krkonose, maju zahradu a bazen, daju sa tam robit pekne vylety. A v druhej polke by sme sli na Slovensko pozriet moju rodinu. Myslim ze to bude pohodlnejsie, nebude tak horuco a tiez budeme mat v pripade potreby nablizku lekarov s ktorymi sa budeme vediet dohovorit 🙂 dovolenku s malym bejbim asi nechame na cas kedy bude samostatnejsie a bude mu stacit lopatka do ruky, piesok a mala mlaka pri mori 🙂 urcite nam daj vediet ako si sa rozhodla a tiez po dovolenke ako to dopadlo. kazdopadne drzim palce 😉
@mimusik23 tuším som jediná,ktorá v tom nevidí problém 😉 ak nebudete mať žiadne zdravotné problémy a budeš sa cítiť dobre, tak prečo nie? plienky predávajú všade, mliečko budeš mať asi svoje, keby aj nie tak nabalíte fľašky a nejaký nutrilon, ak pôjdete lietadlom tak ste tam raz dva, ak autom, spravíte si pauzu kde chcete a ako dlho potrebujete... v prípade potreby sú aj lekári v každej civilizovanej krajine...a v konečnom dôsledku aj pri mori sa rodia deti a žijú tam a nemajú problém, tak o čo ide? ale sama uvidíš po pôrode čo a ako bude, ja som napr. prvé tri mesiace bola úplne neschopná 😀
my sme boli s 11 mesacnou v turecku, ale boli tam hrozne horka, nastastie mala miluje vvodu a bol tam bazenik pre deti, zakryty aby na ne nesvietilo, tak sme boli len tam, az navecer sme chodili k moru, namocit si nohy 🙂 ale to je uz o inom, ona uz aj chodila...teraz ideme v maji len na tri dni, ale len tu na SK, maly bude mat skoro dva mesiace 🙂 ale keby mame moznost, alebo len jedno dieta, ideme urcite 🙂
dopredu by som si tu dovolenku velmi neplanovala. 😉 nevies ake babo bude, ci kludne, alebo urevane ako bola nasa mala prve dva mesiace. kojila som kazdu hodinu celych 40 minut, neviem si predstavit v tych nervoch z kojenia este riesit dovolenku a cestu. stacila nam chalupa pol hodinu od BA a hotovo 😀
S dvojmesačným ani za nič by som nešla. Na dovolenke budeš robiť presne to isté čo by si robila doma, dieťa ešte z toho nemá nič a ty by si tiež z toho nemala nič, otázne je či vôbec ostatní členovia rodiny by z toho niečo mali. A pritom ešte obava z nejakej letnej virózy...tiež stačí, že bábatko trpí refluxom alebo kolikami a máš to ťažké zvládať aj doma, kde máš všetko poruke vrátane svojej pediatričky, nie to na dovolenke. Neboj, dovoleniek si neskôr užijete až až 😉 🙂
my sme boli pri mori so 4 mesacnym. cestovali sme do chovatska, klima bola podbna tej nasej, cestu v noci babo prespalo, dojcila som priamo na plazi. urcite by som necestovala niekde do egypta, alebo turecka, tunisu, ale ak by sa nieco dialo v chor. prip. v taliansku, sadnes do auta a do 12 hod. si doma. po tyzdni doma sme cestovali do hol. takze ja z ciest strasiaka nerobim.
@mimusik23
urcite nie, to je prilis skoro... isla by som s dietatom od pol roka nahor, aj to nie ziadne dlhe trate alebo lety, nas bude mat 1 rok v novemb. a koncom sept. planujeme ist do turecka, ale do hotela co je blizko letiska, aby nebol dlhy transfer a v sept. zato aby neboli uz velke horka... a pojdeme min. na 10 dni, ak muz bude mat dofcu tak aspon na 14, kvoli 7 dnom by som taku cestu neabsolvovala v ziadnom pripade 😝
Ja osobne by som si to nevedela predstavit, moja mala ako dvojmesacna mala kazdy den koliky, cely vecer rev, bola som na nervy a vycerpana, ale aj ked niektory den bol klud, unava na mna aj tak dost padala tie prve mesiace... niektore dni som dakovala ze je vonku hnusna a uprsana zima a ja nemam vycitky ze nie som niekde vonku na prechadzke ako doma strcena... nevedela by som si ziadnu dovolenku veru vychutnat 😔 bola som rada ze nie je leto. teraz je to uz lepsie, mala bude mat v lete 10-11 mesiacov, uz teraz pekne sedka v sportiaku a mozme ist aj na dlhsi vylet, zatial ju "testujeme" po mensich vyletoch po okoli a ked sa nam "osvedci" tak pojdeme v lete k moru 😉 aj ona z toho bude nieco mat, aj my, lebo predsa len uz s vacsim babom alebo dietatkom ste zohrany, zabehnuty, viete co a ako, na co sa pripadne pripravit aby boli co najmenej nervy, ako s tak malym babom pri ktorom este tazko hovorit o nejakom rezime 😉 ale to len cisto moj nazor 😉 ale ako komu vyhovuje a na co sa citi, tak nech tak kona... 🙂
nie, budeš mať stresy ešte so zoznamovania sa s bábätkom, úplne iný život ti nastane, neustále kojenie, 24 hod. človek zaneprázdnený starostlivosťou a dovolenka, no neviem si to predstaviť, do pol roka veku dieťaťa určite nie, aj keby si bola super matka 🙂
@mimusik23 Ešte si ho ani neporodila a už ťa trápi dovolenka? 😀 😀 😀 😀 Starostlivosť o dieťa v prvých mesiacoch je veľmi náročná a aj mamičke dá pôrod zabrať. Napíš sem prosím ťa o 2 mesiace, keď sama zistíš, čo to obnáša. Som veľmi zvedavá, ako sa ti bude chcieť s tak malým dieťaťom v teple niekde tralalákať. 😉
Ja si myslím, že záleží od termínu. Takto staré bábätko už môže cestovať lietadlom. No skôr by ma trápili teploty niekde pri mori. Aj na Slovensku môže byť v lete 35C, no predpokladám, že keď idete na dovolenku, chcete dni tráviť na pláži, príp. cestovaním po okolí a nie vysedávaním v chládku príp. v hotelovej izbe. My sme to riešili minulé leto, keď môj malý mal 4-5mesiacov a rozhodli sme sa neísť.
Ak navyše chcete ísť autom, to už vôbec nie. Môžte trčať niekde v zápchde i pár hodín, bude v aute sparno a miminku to dobre nerobí.
S 2m miminkom by som na dovču k moru šla - v jari, v jeseni.... , ale nie cez horúčavy 😉