Ahojte mamicky zatial som bola v zivote na dovci iba 2x, Chorvatsko, Grecko s muzom keď sme este nemali deti.
Teraz mame dceru v lete bude mat 2 roky a chceli by sme ist po dlhej dobe pri more v zlozeni : my traja, moja mama a rodinka mojej sestry(jej muz a 9rocna dcera)
Povodne sme premyslali nad all inclusive dovcou v Turecku v nejakom peknom baby friendly hoteli mam vsak obavy zo stravy, z letu, z toho ze nemaju pitnu vodu a ak tam mala nieco oblize atd ci nedostane faraonovu chorobu..plus ci tam na nu nebude moc teplo.
Neviem ci ma vsak laka napr Chorvatsko s tym ze pojdeme autom co nas sice cele vyjde lacnejsie a mame viac moznosti, ale budeme si musiet chystat jedlo, minimalne ranajky možno obed a tiez nebudeme mat taky servis ako v hoteli plus odradza ma aj dlha cesta autom.
Prosim tie co mate skusenosti s cestovanim s malymi detmi co je podla vas lepsie?
Vdaka🙂
Z Turecka sme nikdy my a ani nasi znami ani deti hnacky nedoniesli.
My sme boli tohto roku v Turecku so 4 ročným a 8 ročnou. Čo sa týka stravy všetko bolo super, dalo sa vybrať aj pre deti do istoty sme užívali preventívne hylak. A vody v pol litrovych fľašiach tam bolo neúrekom. Bolo veľmi dobre
@1katyka1 my sme leteli prvykrat s dcerou v lete, mala 7mesiacov, leteli sme na Korfu.a mesiac na to sme boli v HR autom.oboje tazka pohoda. vo februari sa chystame do Omanu, mala bude mat cerstvo 14mesiacov. nejako nestresujem. hotel sme vybrali kvalitny, prikrmy jej vezmem ako v lete kupene u nas vo flasiach, ktore poznam.
Co sa tyka teba, ak ta laka HR, nemusite ist do apartmanu a varit, cv HR mas aj hotely na dobrej urovni s plnou penziou ci AI. i ked ano, nie je to turecky AI. Alebo akykolvek grecky ostrov, staci vybrat kvalitny hotel.ale aj turecko je ok, s dietatom by som nesla do tuniska a egypta, tam je uroven hygieny na nizsej urovni a sama som tam mala velke zalydocne problemy.
nas maly mal 10 mesiacov, ked sme boli v Turecku 🙂 vodu pil tu balenu, co nam davali na izbe, nezhanala som dojcensku, strava bola uzasna, boli sme v baby friendly hoteli, takze varili specialne aj pre male babatka
chodime do Turecka roky a nikdy sme ziadny problem s hnackami nemali, za mna osobne je to jedna z najlepsich destinacii pre male deti, Turci su na to zvyknuti, nikto nepozera krivo, ked (zial) aj nase dieta robilo sceny pri jedle 😂 detskych atrakcii neurekom (tie sme si este uplne neuzili), detske bazeny s UV plachtami, maly nam spal vonku v kociku v tichsej casti rezortu s kaviarnickou, kde som sedela a citala knizku a slecny casnicky za mnou stale chodili, ci nieco nepotrebujem, ci mi ma neho nemaju mrknut. takze tento rok bude mat skoro dva a uz chodi atd. takze ideme do Turecka opat a to sme uz boli kade tade ale do Turecka chodim najradsej, ked si vyberies dobry hotel a k stastiu potrebujes ako ja oddych, klud (my sme brali svokrovcov), dobre jedlo, lehatko v tieni, par dobrych drinkov, tak ja len odporucam
@1katyka1 2 ročná už skutočne môže ísť na dovolenku takmer kamkoľvek, do Turecka urcite, tam chodia často rodiny s malými deťmi, majú veľa super baby friendly hotelov. Smelo do toho. Ľudia z celého sveta bežne cestujú kade tade s malými deťmi, to len my sme tak trochu spiatocnicki, ako v mnohých iných smeroch.
@1katyka1 boli sme v Turecku tento rok so 7 a 2 rocnou,vsetko bezproblemov,2 tyzdne pred odletom sme uzivali probiotika aj pocas dovolenky.Treba si pozerat recenzie na hotel,to velmi pomoze
@1katyka1 my sme boli v lete v Turecku s 3 rocnou a vyborne. Kludne s babatkom by som tam isla. Vsetko cistucke, strava aj pre deti, bazeny aj aktivity pre deti, lekar na hoteli po ruke v pripade potreby... vyber si spravny hotel, a nemusite sa obavat.
@1katyka1 do Turecka ked ma vasa mala iba 2 roky??? No toto🤨🤨🤨 Akoze halo? Nemozete byt seriozna teraz, ako chcete s 2 rocnym dietatom cestovat do Turecka... Velmi nezodpovedne 😖😖😠
my sme tiez boli v turecku s 2rocnou a uplna pohoda, boli sme aj 2 roky po sebe v grecku tam tiez nemaju pitnu vodu iba balenu z flias a tiez pohoda skor by som sa bala egypta a tuniska
bola som v lete s cerstvo 2 rocnou v Turecku a super, dalsie leto ideme zase 😊
@1katyka1 Boli sme na jar v Turecku s 1,5 ročným a bolo fantasticky, všetko super 🙂 aj let, hotel, cesta z letiska busom hodinu
@1katyka1 a ešte sme boli aj v lete v Chorvatsku, no volila by som radšej Turecko
Turecko s malými deťmi podľa mňa super 😊 my sme boli tento rok so 7nesacnou a 2,5 ročným a všetko v poriadku, pre istotu som nasadila týždeň pred dovolenkou probiotiká 😊 akurát si tam prežili ruky-nohy- ústa, ale to si aj tak doniesli pravdepodobne z domu 😊 boli sme v juni, takže teploty ideálne, žiadny extrém, v júli/auguste by som tam asi nesla 😊 mne príde jednoduchšie ísť letecky než X hodín autom. Zažili sme s nimi 2 mesiace pred dovolenkou aj 20 hodinovu cestu autom a nedá sa to porovnať 😊
Necitam komentáre ale v Turecku faraóna fakt nechytis ani ty ani deti. Boli sme s malými deťmi, a ani len probiotiká som im nedávala, všetko tip top, za nás naj dovolenky. Je to tak neskutočne baby friendly. Faraón ťa čaká v Egypte 😉
@1katyka1 boli sme v maji s cerstvo 10m a 3 ročnou a super. Volili sme hotel 10km od letiska a privatny transfer, aby sme nemuseli čakat na ostatných. Raz sa nam stalo, ze transfer mal byt pol hodiny (dieta malo 18m) a len na letisku sme čakali cez 1,5 hodiny. Takze s malými detmi uz nie 😂 ale v hoteli bolo všetko, balena voda, detska strava, ked bolo treba pripravili nieco navyse. Ovocie sa da vzdy premyt v balenej vode. Za mna teda super volby
@1katyka1 Ahoj boli sme teraz v juni , v Side s presne 2 rocnym syncekom, nikdy som ho nevidela šťastnejšieho, milion novych podnetov ,hlavne lietadlo hehe..vsetko bez problémov, urcite by som isla znova 🙂 ale teraz akurat googlim tunisko , predsa len je to Afrika, ci ist.. teraz v lete bude mat 3 roky
@1katyka1 nie nemôžete ísť zabijú vás tam😱
My sme boli maj/jún s 18 mesačnou (termín taký aj kvôli cene aj kvôli tomu aby neboli horúčavy ;) bolo veľmi fajn, všade je balená vida toho sa nebojte, nikto nesleduje koľko vody si beriete a podobne takže ak máte obavu zobudena unyteho ovocia vždy si to viete ešte v tej balenej vode oplachnut ;) takisto sme si aj zuby umývali s balenou vodou 🙂 Turecko určite s takto malými deťmi je to ideál …
@nezabudka3391 Aj v Egypte vie byť úplne super.
@1katyka1 cestovanie je najmenej.
Musíš počítať s tým, že jedlo je odlišne. To neni, že veď si niečo vyberie. Može ti nejest celú dovolenku.
A choroba? Ano može. A je to veľmi pravdepodobné.
Je to nakazlive, čiže ak dostaneš ty, dostane muž dieťa.
My sme boli 3 krát Turecko z toho 2 krat chorí
A to sme fakt odolní ľudia
Moje deti nemali doma nikdy vracanie ani hnačku.
Veľa detí/dospelí boli chorí.
Na to sa treba pripraviť. Trvá to tak 3 dni
To mame vždy top hotely.
Faraonova choroba je.v egypte, nie v turecku. V turecku som bola raz, ako bezdetna a prve, co mi napadlo po dovolenke, bolo, ze ked budeme.mat dieta, sem sa urcite vratime 🙂
Moja dcéra nemala rok, keď som a ňou letela prvý krát a výrazne dlhší let ako do Turecka a ešte k tomu sama. Tohto by som sa nebála. Skôr by som riešila ubytovanie, aby ste nemali mamu na izbe a mali svoje súkromie ako pár.