Caute kocky, tie, co ste uz viac scestovane po ES ostrovoch, je lepsia volba koncom maja, zaciatkom juna Mallorca, alebo Tenerife? Viem, ze voda bude asi v oboch pripadoch studena, ale tak predsalen mozno pocitovo co by bola podla vas lepsia volba? Plus samozrejme na oboch ostrovoch je co pozerat, teda nebudeme sa len vyvalovat pri vode 😅
Tenerife je voda studená aj v lete. Na Mallorce je v lete teplé more, na Tenerife je celý rok studený oceán. Vyžitie je z môjho pohľadu lepšie na Tenerife. Ale ja som voči Tenerife zaujatá, takže nemusím byť objektívna. Ale veď choďte na jeden ostrov teraz, na druhý nabudúce.
@melanta vdaka, presne to mam v plane, len sa rozhodujem, ktory dat ako prvy a najblizsie budem moct z prace az tak koncom maja sa uvolnit. Ja lubim teple more, ako v Emiratoch, cize toto bude pre mna ee moc, ale tak mozno v neoprene nejaky jet ski by som skusila. Inak kupanie teda neviem, neviem 😅 Ale tak ta teplota vody bude asi v tom obdobi na oboch ostrovoch cca rovnaka. V com vidis lepsie vyzitie na Tenerife pls? Rada si dam poradit ;) mne sa z videi zdaju oba ostrovy krasne a ze na oboch mas co vidiet
My ideme v polovici mája na Sicíliu, tam je vraj teplejšie more ako Tenerife. Ale skúsenosť s Tenerife - Bolo v pohode aj v novembri. Áno je to Atlantik, ale užili sme si to. A to som tiež teplomilná.
My sme včera prišli z pevniny (alicante/Valencia). Kúpali sa len otužilí, ale na pláži bolo super, bolo 26 stupňov a jemný vánok. Plus to ovocie za pár eur na trhu, ktoré už aj naozaj chutilo, krásne mestečká na pobreží. Úžasne bolo. Minulý rok som tam bola aj v máji aj v júni aj v októbri. Dalo sa normálne kúpať.
@vikusjk Na Malorke sa vzdy uz v maji normalne kupem, aj deti..Na Tenerife je studene more cely rok.
@kiki68 mallorca nema konstantne studene more 🙂 jul-august-september je nad 26 stupnov, boli sme minuly rok zaciatkom septembra a malo nad 26. maj/jun neviem, este sme tak neboli.
kanare som riesila minule s niekym, kto tam byva, a vraj sa nemam riadit udajmi na nete o 23-stupnovom mori, lebo ze vraj pri brehu je teplejsie. ale opat neviem, ci to plati uz pre maj/jun. kanare som si odlozila na cas, ked bude syn vacsi a bude zvladat aj studensiu vodu.
@deedol no neviem, ked su zvyknuti na 28 stupnov v Cervenom mori, tak 23 stupnov je chladne. Mne skazenej tymi 28 stupnami bolo 23 ako studena sprcha. Ja roky potapam, mame dost info od ludi okolo a Kanare, Mallorca, Menorca su chladnejsie skrz teplotu vody. Ale kompenzuje to slnko
Mallorca
Wow babule dakujem vam za vsetky reakcie, akoze ja ratam s tym, ze voda bude chladna, ale odreagovat sa konecne od prace, to potrebujem uz teraz a to este musim dva mesiace vydrzat 🙈 Tazko sa rozhodnut, asi pozriem letenky a ceny ubytiek tesne pred tym a zvolim podla toho. Na vykupanie sa tuzi dcera zase po Dubaji, ale to ked tak az nejaky november, nechce sa mi uskvarit sa 😅
@vikusjk podľa mňa bude teplejšia voda na mallorce
Tenerife má okolo Atlantic ten je stále chladný