Je potrebné očkovanie dieťaťa, keď ide na dovolenku do Tunisu?

ivina28
29. máj 2017

Prosím baby o rady, tie ktoré ste boli na dovolenke v Tunise, je potrebné očkovanie pre dieťa? Dcérka má 4roky, povinné očkovania má všetky, ďakujem za rady, prajem pekné leto 🙂 .

pribinak
29. máj 2017

boli sme v tunise, dali sme navyse len zltacku - hepatitidu, ale tu by sme dali tak ci tak.

snehuuulienka
29. máj 2017

@ivina28 čo tak ísť radsej do Talianska,Španielska, Chorvátska???...mne by to nestálo za to .....riskovať zdravie,radšej eú krajiny ako Tunis👍

bluka2
29. máj 2017

@snehuuulienka Co ta do toho, kam chce ona ist? Nechapem

bluka2
29. máj 2017

@ivina28 Potrebne nie je; my sme vsak dali zaockovat proti zltacke a meningokokom, tym nic nepokazis...

snehuuulienka
29. máj 2017

@bluka2 OMG.....myslela som to v dobrom

sissy27
29. máj 2017

@snehuuulienka eeeeh prosím ťa pouč nás, aké nebezpečné choroby na ľudí striehnu v Tunise v porovnaní s EU (keďže choroby akosi tie hranice nepoznajú a celá EU je plná imigrantov a celkovo ľudia cestujú krížom-krážom po svete)
@ivina28 nie, žiadne extra očkovanie netreba 🙂

yanni
29. máj 2017

@snehuuulienka Hm, tiez v dobrom. A myslis si, ze v tom Spanielsku, Taliansku, Malte, Grecku je ako? Bola si. Vies porovnat krajiny?
Tak ti poviem takto (@ivina28), my straaasen vela cestujeme a nie len po "civilizacii". Momentalne zijeme v Saudskej Arabii, co nie je prave najcistejsia krajina. Nasa najmladsia bude mat v lete 2 roky, je ockovana ale len minimalne (nema dokoncenu ani len Hexu kompletne, ine ockovania nema vobec). Chodi tu do Preschool, sme stale medzi ludmi, cestujeme aj tu po krajine, kazdy vikend niekde "vypadneme", stretavame mnoooozstvo roznych ludi a predstav si, nebola (a ani nik z nasej rodiny a ani susedovcov a ludi co pozname) chora. V skolke (okrem dovolenie) nevynechala ani raz (a uz toboz nie pre chorobu). A ani len rotaviry nemala (nie nie je ockovana). Zaujimave, Spina vsade, prach, a nikdy nikto nic nechyti. Na rozdiel od SK, kde mamicky casto riesia rotaviry (aspon tu na MK to nimi viry grrrr). Tak kde ich chytia?
A tiez si myslim, ze an takej dovci niekde v Egypte ci Tunise väcsina zapadniarov (tyka sa to aj Slovakov) velmi po krajine "nebehaju". Väcsina ide tak raz na nejaky "trh" a väcsinou su "zavreti" v rezorte. Tak pokym si budu umyvat pravidelne ruky, pit vodu len z balenych flias, ovocie lumyte len takouto vodou atd., tak sa nemaju coho bat.

snehuuulienka
29. máj 2017

@sissy27
@yanni nebezpečenstvo v krajine bála by som sa tam ísť už dnes s rodinou....snáď každý vidí čo sa deje.....áno mám skúsenosť,a vtedy to bolo ešte ok...okrem rezortu nemôžeš ísť nikam,čo je to za dovolenku??v takom Taliansku sa nebojím ísť od hotela aj 20 km...v Tunise by som sa nevzdialila od hotela ani na 5 metrov,prečo?nech si každý domysli....

jana_eyre
29. máj 2017

@snehuuulienka take riziko je bohuzial uz vsade, nie len v tunise..

bluka2
29. máj 2017

@snehuuulienka Ja som si nedomyslela - preco? Zrovna v Tunise zije uz roky jedna moja dobra kamaratka, single, ma apartman v super casti mesta pri plazi a chodi kam sa jej zachce - poznam jej zazitky, tak napis aj ty tie svoje teoreticke, nech sa v dobrom zasmejeme 😉

snehuuulienka
29. máj 2017

@bluka2 ja sa zabávam zas na tom,čo si napísala Ty😀....napíšem len jedno ,že ak by mi ponúkol niekto gratis dovolenku do Tuniska,tak tam nejdem....a obdivujem ľudí,ktorí si to ešte aj zaplatia,a idú tam dobrovoľne a s deťmi,nech sa páči......

janicka2315
29. máj 2017

My chodime smm kazdy rok do Tuniska a neviem si to vynachvalit..nieje!!! Pravda ze nemozes opustit rezort je to krasna krajina..

bluka2
29. máj 2017

@yanni To co pises uplne zapada do mojej skusenosti.
Voda: V jednej krajine severnej Afriky som zila, potom skusenosti mam odtial zo vsetkych krajin okrem jednej (staz, atd.) a kedze som s tym zacala ako chudobna studentka, raz v krize som zacala pit vodu z vodovodneho kohutika a na moj udiv - nic mi nebolo. Tak som sa vykaslala na vodu vo flaskach, do tej kohutikovej, kedze nechuti az tak super ako Rajec, som si davala matove listy. Nikdy mi nic nebolo - dokonca teraz som bola tam po dlhom case na dovolenke a tiez som pila iba taku vodu, chcela som vediet, ci po tolkych rokoch to moje telo este znesie: a na 1*.
Inak to nikomu neodporucam, just saying

sissy27
29. máj 2017

@snehuuulienka píšeš, že by si sa bála riskovať zdravie, preto sa pýtam na choroby, ktoré sú takou hrozbou... a ak narážaš na bezpečnosť v súvislosti s teroristickými útokmi - postrehla si, že sa dejú prevažne v EU?

bluka2
29. máj 2017

@snehuuulienka Ved ok, to je tvoje (nie uplne racionalne, ze) rozhodnutie, tak ho ale nikomu (ani v dobrom) nevnucuj. Ak by si sa ty spytala, ci musis v Chorvatsku platit za dialnice a niekto ti odpovie, tam by som nesla ani zadarmo, chod radsej do Tuniska.... ano rovnako odveci je tvoja odpoved

bluka2
29. máj 2017

@sissy27 Fakty v jej odpovediach dost chybaju

sissy27
29. máj 2017

@bluka2 tak ja si tak nejak zvykám na to, že keď spomenieš dovču v tunise či egypte, tak si pre väčšinu padnutá na hlavu ale vlastne nikdy tam neboli, len čítali v novom čase... pritom krásne krajiny a o nič viac nebezpečnejšie ako hociktoré iné...

bluka2
29. máj 2017

@sissy27 Ano, bulvar, pripadne jedna babka povedala...co, to si treba domysliet, ved aj tak vsetci viete

snehuuulienka
29. máj 2017

@bluka2 vies čo nedáva logiku zas mne???? a čo je pre mňa iracionálne???
Že prečo nikomu neodporúčas piť vodu z kohútika v týchto krajinach???
.....su to blázni všetci,ktorí si kupujú balenu vodu a na hektolitre....veď ju maš otestovanu na sebe a je neškodná a s matovými lístkami dokonca zdraviu prospešná😂už dávno som sa tak z chuti nezasmiala,Ty si unikát😄

bluka2
29. máj 2017

@snehuuulienka Ty musis ficat na nejakej este lepsej rastline, inak neviem....

sissy27
29. máj 2017

@snehuuulienka prvý príspevok bol off topic, ale ok, myslela si to dobre... tento posledný je off reality už ... a to ešte ani poriadne teplo nie je 🤐

alaguema
29. máj 2017

@snehuuulienka ale tak motáš dve rozdielne veci. Hygienu a terorizmus. Prvé ma neodrádza, ani nikdy neodrádzalo a druhé teda áno. Musím sa zbabelo priznať, že my tento faktor berieme do úvahy a neťahá ma na to do krajiny, kde po pláži strieľali turistov. Ale samozrejme - každého vec, kam ide.

snehuuulienka
29. máj 2017

@bluka2 najlepšia obrana je utok,že??😉
A na čom fičím?na dobrej nálade,a tu mám dnes aj vďaka Tebe😁

tenerifka
29. máj 2017

Zdravotne riziko v Tunisku pravdepodobne nehrozi o nic vacsie, ako hocikde v Europe.
To kupovanie balenej vody-na pitie ok, ale zazila som uz aj umyvanie v balenej vode,ludia su skratka blbi ako poleno, Anglicania si kupuju tu na Kanarskych balenu vodu na umyvanie zubov😅

snehuuulienka
29. máj 2017

@alaguema bohužiaľ mňa odrádza aj tá hygiena,premýšľať celu dovolenku o tom,čo si kde dám🍇🍌🍕🍸 ,aby som nemala ťažkosti tráviaceho traktu,to pre mňa není dovolenka....a to druhé,tak o tom sa ani nebavme....tod vsjo

sardinka336
29. máj 2017

@snehuuulienka tak vieš, ked nemáš lóve na ine hotely ako 3 hviezdičkove, tak to ano, to by aj mna odradzala taka dovolenka že čo za bordel to bude ..

snehuuulienka
29. máj 2017

@sardinka336 lóve ti nepomôžu,co sa týka bezpečnosti, keď budeš hoci aj v 5* hoteli,a voda tam tečie rovnaka,či?

sardinka336
29. máj 2017

@snehuuulienka ale prosím ta ..chod do Londýna, Bruselu, Berlínu...alebo na letisko do Viedne...tam sa uz nemoze nič stat? Sak utoky su uz na dennom poriadku v EU...skor sa bojim tu ,,za rohom,,.
A voda tam tečie mokrá...to je jediné čo viem. My vzdy pijeme balenu vodu, dokonca som z nej robila dcere ,,Sunar,, a tu je živá a zdravá. Sice pardon...na Malých Divoch bola ,,balená voda,, v skle. Denne čerstva.

tomiholjubavi
29. máj 2017

baby, veď sa tolko neobuvajte do snehulienky. Ano, nic ju do toho neni, kde pojde oddychovať. Ano, ludia maju predsudky a napr. moj svokor nam uplne znicil dovolenku v Albansku, lebo kazdych 20-30 minut (doslova) vyvolaval, ci nas este nezabila mafia a nakoniec nafingoval "zacinajuci infarkt" a museli sme sa vratit tri dni skor. A ano, zabit nas mozu vsade, aj ochoriet mozeme vsade.

Ale je vela, velmi vela ludi, co rozmysla ako snehulienka. Preto napr. je chorvatsko teraz prepchate a vyberaju si ho aj ludia, ktorym predtym nebolo dost dobre. (z dovodov - studena voda, nepieskove plaze, nedostatok exotiky..atd.) Ludia sa boja ist do Tuniska, Egypta, Turecka..čo je nedozerná škoda pre samotné krajiny, ale aj pre ludi, lebo napr. taky Egypt musí byt fascinujúci. No hoci ja som vždy snívala o tom, že navštívim Maroko, lebo je to priam magicky krásna krajina, ako z rozpravky 1001 noc, nazvite ma poserom, ale akosi to odkladame na neskor, ked bude situacia trochu bezpecnejsia. Rovnako aj Turecko, hoci taka Frygia a Kapadokia ma neskutočne lákajú.

Nie je všetko len o predsudkoch, ludia maju strach a tak budu radšej čučať v Bulharsku, Chorvatsku, či Čiernej hore, akoby mali celu dovolenku prestresovať v Tunisku. Lebo hoci by sa im tam aj rovno nic nestalo a všetci boli laskavi a privetiví (čo nepochybne budú), už len ten pocit, ze si podvedome stale v strachu, ti pokazi aj dovolenku na Bora Bora.

sardinka336
29. máj 2017

@tomiholjubavi a sak jasne ze ked som v Turecku nevyhladavame verejne hromazdenia, protesty ani zapadnuté uličky zase tolko rešpektu a rozumnu máme ...Zial, taku dobu zijeme, ze sa budeme zachvilu bat chodit po vonku ze komu prepne. Bulharsko je fajn ale čo sa tyka sluzieb a ponuky sa nemoze rovnat letoviskám čo boli budované desatročia. Okrem toho je tam vela Rusov, ktorí sa spravaju ako prasce...Chrovatsko je predrazene a Cierna hora...ved si daj do gugla kolko je tam podiel moslimov...20%...(všetci vieme ze sa nam tu neodpaluju zufali krestania ale moslimovia ze) takze tak..uz to más jedno kam pojdeš...terorizmus je ako rakovina, uz metastázoval vsade...