Je lepšie cestovať s 3. mesačným bábätkom v noci alebo cez deň?

nihon7
6. aug 2013

Chceme cestovat s 3-mesacnym synom z Nemecka na Slovensko. Cesta trva s prestavkami cca 9 hodin. Je vhodnejsie cestovat v noci alebo cez den? Bojim sa, ze ked pojdeme cez den a cestu prespi, potom v noci nebude spat. A naopak, ked pojdeme v noci a nebude vediet spat, prespi cely den a nasledujucu noc nebude vediet spat. Znepokojujem sa zbytocne? Mate skusenosti v podobnej veci?

simca06022011
6. aug 2013

v tychto horucavach chodte v noci... myslim ze riziko je ovela mensie ako cez den... a ano obavas sa zbytocne, lebo s tym nic neurobis, ako vidis oba pripady mozu nastat aj nemusia 🙂

zuzin78
6. aug 2013

Ahoj isla by som radsej v noci , nakolko ho cestovanie uspi a vy mozete v klude cestovat, nebude vam teplo a nebud ziadne zapchy na cestach . My sme isli s mladsoudo Chorvatska ked mala 4 mesiace a prespala nam celu cestu , len raz sa zobudila na kojenie.. my ked ideme na dlhsiu cestu , viac ako 400 km idemena noc .
Neboj dieta zvladne vacsinou viac ako dospely, aj ja som sa bala ako to zvladne a bolo to v pohode 🙂

katpetdo
6. aug 2013

ked mal maly presne 3 mesiace absolvovali sme podobnu cestu (700km) . sli sme o 3 rano, prespal to cele na jedno kojenie. uplna pohoda. teraz ked ma 18m je to horsie

ichbinich
6. aug 2013

@nihon7:
Ako sa sprava v aute? Sli ste uz nejaku dlhsiu trasu? Ak vies, ze ti na 100% bude spat, mozes ist v noci. Ale nezabudaj, ze on potom bude vyspaty, ale ty budes tri dni mimo 😉
Ja by som sla cez den. Hocikedy mozes zastavit, v noci casto nemas ist ani kam na wecko. Teda v Nemecku a v Rakusku asi ano, ale na Slovensku je to s odpocivadlami horsie...

Moj syn bol bezproblemovy, v aute vacsinu trasy prespal, a potom pozeral. A je to v pohode doteraz, ma 3,5 roka. Mam to k mame 500km.
Dcera sa krystalizuje, ze to bude narocnejsie 😉 Ked nechce spat, ale sa pozerat, tak protestuje az sa to stupnuje do revu. To musime zastat a zabavat ju, inak sa neda, ma 4,5 mesiaca. A jasne, ze mam zavesene hracky... Kupila som jej uz aj zrkadielko, v ktorom sa vidi. Uvidime, aka bude cesta na Slovensko na buduci tyzden. Cesta do Talianska pred 2 mesiacmi bola este v pohode. Teraz je schopna protestovat aj po ceste do obchodu 😉

U babatiek plati v spanku nepriama umera: ked nespia cez den, nespia ani v noci. Ked spia dobre cez den, spia dobre aj v noci...

hradnapani
6. aug 2013

skor na noc by som isla. A hlavne si vopred zistite dopravnu situaciu, lebo sa vam moze lahko stat, ze vdaka zapcham a nehodam pocestujete noc aj den, hlavne ak chcete cestovat napriklad smer chorvatsko z piatka na sobotu a podobne.

gabuci
6. aug 2013

S takým malým bábätkom v týchto horúčavách jedine v noci,aj ked máte klímu.Však aj dospelí radšej si zvolia cesty cez noc,dokonca aj zájazdy väčšinou tak odštartujú.

ajka30
6. aug 2013

Pravdupovediac, ja by som s takym malym babom taku cestu ani nesla, pokial by to nebolo nevyhnutne.

miskamaj
6. aug 2013

vydrzte este 1 rok a potom chodte kedykolvek. Pre takto male babo je to dost velka zataz.

lucinocka
6. aug 2013

moja 4mesacna isla 1500 km v aute...cez den...pohoda

bambina82
6. aug 2013

my sme sli aj cez den a aj cez noc z UK do SR a maly mal 3 mesiace a dcera 3 roky a prespali celu cestu. Bol vo vanicke - nie v autosedacke nakolko to nie je pohodlne a stali sme len par krat, je na UM takze ja som mala pri sebe termosku - spravila mu mlieko, vypil a spal. Cez noc praveze este lepsie. Najlepsi vek na dlhu trasu...takze ked chcete ist tak cim skor, lebo cim starsie dieta tym je to horsie. Take malo babo nevnima velmi takze je mu jedno ci auto, lietadlo - dlhy let a nie ako niektore maminy pisu ze rok nikam nechod..blbost. Dieta sa prisposobuje rodicom a nie naopak, zial dnes je uz ina doba. Su ludia co nikam nechodia a su ludia co cestuju non stop. Takze ja urcite odporucam! Z Nemecka to nie je tak daleko.

doska
6. aug 2013

3mesacne babatko spinka asi dost na to, aby si rychlo znova zvyklo na nocny a denny rezim, takze by som urcite - ked uz - isla v noci...a hlavne teraz, ked je tak horuco, aj ked je klima, nie je ktovie ako zdrava a ked mate mat prestavky, tak prechod z vychladeneho auta do horuceho dna moze byt dost zly....nemam skusenost, ale vzdy ked sme s malym cestovali v tomto teple-uz len par km zvladal dost zle..tak drzim palce a stastnu cestu 🙂

edie63
6. aug 2013

my sme cestovali pravidelne 600 km odkedy dcera mala 9 tyzdnov a v pohode. ja by som isla cez den, ale v takychto horucavach neviem... nemam skusenosti. neviem preco by sa nemalo cestovat s takym malym babom. vsetko sa da, len treba najst to najlepsie riesenie pre vsetkych. 😝

pallacinka
6. aug 2013

Ja by som zasa isla jednoznacne cez den. My tiez chodime 800km z Nemecka k nam domov a isli sme prvykrat, ked mala nasa mala 2 a pol mesiaca. Taketo male babatko nemoze byt v autosedacke dlhsie ako 2 max. 3 hodiny, takze budete musiet robit prestavky a vyberat dietatko z autosedacky, vzdy aspon na polhodinku. Raz sme isli s malou ked uz bola starsia v noci a to bolo dost zle, nevedela sa pohodlne vyspinkat a vela plakala. Cez den to bolo vzdy bez problemu, takze ak by som mala na vyber tak iba cez den (ak mate v aute klimatizaciu tak horucavy sa vobec trapit nemusia). Ja sa vzdy cesty bojim a nakoniec to vzdy dopadne super 🙂

huterika
6. aug 2013

Urcite na noc, my sme tak isli ked mal maly 3mesiace, pocas minuleho leta 2x . Raz z Francuzska na SR -1200km a naspat ta ista trasa... a hned o 8dni potom z FR na Juh FR 1000km tam a o 10dni naspat. Vsetko zvladol v pohodicke, Vysli sme okolo 19h po okupani, ked si myslel ze sa ide spinkat na noc a mali sme Matrix vanicku, takze lezal ked spinkal. Cez den by sme si netrufli, aj kvoli zacpam, aj kvoli vysokym teplotam a predsa len je lepsie klimu ani nepouzivat takze aj pre vas lepsie na noc- no pre sofera nic moc, ja som celu cestu mojho sledovala aby nezaspal a zastavovala by som len ozaj na cik pauzy, prebalenie a nakrmenie, ponatahovanie sa.. a v Nemecku su celkovo dialnice dobre vybavene takze ziadne odpocivadlo by som v noci nevolila, skor normalnu pumpu osvetlenu, nikde pri kamionistoch a pod. moze to byt aj nebezpecne. Teraz ked bude mat 16mesiacov pojdeme opat na Juh FR a teda uz to bude iny oriesok ako ho zabavit..

saska.t
6. aug 2013

Do 2 r. malej sme cestovali z nemecka na SK vzdy v noci,teraz zu len cez den,sama raz v noci ukazala,ze zu v noci nemusime,zapli sme rozpravku v aute a ona na nu cucala do 3 rana,potom hodinu pospala a opät kuk rozpravku,takze odvtedy sme chodili cez den...

nikolet_89
6. aug 2013

ahoj nebala by som sa toho ci ti nebude v noci spat viac by som sa bala toho dusna v aute cez den, a moznosti ze sa ti maly moze prehriat a nasledne teploty atd...jednoznacne by som sla na noc, kedy je chladnejsie a maly sa ti zobudi max na kojenie a prebalenie...a baby maju pravdu 3 mesacne je na cesty super, pockaj ked bude mat rok to bude zuzo dobrodruzo 😀 😀 😀

pragmaticka
6. aug 2013

urcite v noci alebo vyrazit nejako nad ranom, aby ste najenskor do obeda prisli..

melesmeles
6. aug 2013

a nad leteckou dopravou ste nerozmyslali?

anjelicek26
6. aug 2013

@nihon7 - my sme sli teraz dva krat, raz tam a nazad, 6 a 8 tyzdnov mal, optimistka si tych 9 hodin to spravit, opravuju D1-ku ak teda nejdete cez rakusko, co asi nie, lebo my ideme 860km takze idete asi niekde z nasho konca... maly to cele prespal oba razy ani raz nemrnkol, tri razy sme kojili a tri razy prebalovali, ale teda na ceste sme boli 11 a 12 hodin dokonca :( Prestavky a teda zapchy na D1-ke neskutocne.

Na noc ani nahodou. Prvorada je bezpecnost celej rodiny a mikrospanky mozes mat vzdy. Plus vytiahnut kocik s vrestiacim dietatom na parkovisku o druhej rano je tak na to dobre, aby ta nejaky kamion nevidel a presiel... nie nie pekne cez den.

linda81
6. aug 2013

ja som vo stvrtok isla tiez z DE s malou cca 1000 km ...mm nas odviezol na vlak do CR a odtial nocnym vlakom...bolo velmi teplo bez klimy do polnoci,ale mala spala celu noc a rano sme vytupili doma....v piatok ideme tak isto naspat.....ak idete autom je to v pohdoe, ci cez den , ci v noci...a ma sa uz aj ochladit...

euka210
6. aug 2013

ja by som neriesila ani tak spanok ako skor horucavy, 3m bude dobre spat v aute hocikedy...so starsimi je to uz horsie

snopkulka
6. aug 2013

tiež som skôr za cestovanie v noci... prípadne choďte na večer

lubina
6. aug 2013

My cestujeme s detmi od malicka a vela..........vobec by som neriesila, ci bude spat cez den alebo v noci. Asi ide to dietatko na Slovensko prvy raz a preto ked uz pride, bude to pre neho uplne ine prostredie a tak ten spanok bude naruseny tak ci tak.Urcite by som isla cez den, noc nie je vhodna ani na prestavky s takym malickym miminom. My sme s malou z NL vzdy cestovali na den, cesta bola este dlhsia a dorazili sme az neskoro v noci, ale ist urcite na den

kimmie
6. aug 2013

My sme vzdy pri dlhsich cestach autom isli vecer spat o 22:00, zobudili sa rano o 4:00 vyrazili o 4:30. Cesty boli prazdnejsie a dospelemu cloveku staci tych 6 hodin spanku. A deti dospavali v aute. Cestovali sme aj v noci, ale podla mna je ta tma dost unavna. Pripadne si naplanujte zastavku v polovici cesty, kde aj prespite, ide o bezpecnost.

lucyliu
6. aug 2013

my máme 1000 km a vždy cca v polke prespávame 😎 síce sa to predĺži a predraží, ale za ten kľud to stojí a berieme to ako výlet 😉 máme v živej pamäti, aký horor bola prvá cesta, to mal 3,5 mesiaca, išli sme na vianoce domov, prvých 300 km super, potom to začalo, spať sa mu nedalo - a to sme nemali vajko, ale takú sedačku, kde bábo leží, zápchy, búrka snehová nás chytila etc., išli sme nejakých 15 hod., či aj viac 😝