Je lanovka na Solisku vhodná pre 1,5 ročné dieťa?

majkabr
7. júl 2015

Ahojte išiel z Vás niekto zo štrbského plesa lanovkou na solisko????? Je to otvorená lanovka myslíte že je vhodná pre 1,5 ročné dieťa ?? Myslím hlavne zabezpečenie či mi odtiaľ nevypadne počas jazdy???

adawada
7. júl 2015
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

Neriskovala by som. Deti neobsedia.

janinah
7. júl 2015

určite nie,jedine ak by si dieťa priviazala k sebe

mijo53
7. júl 2015

nie, nešla by som, ja som išla raz ako dospelá, a nikdy viac, des a hrôza, hore sme išli peši a dole lanovkou, počula som, že jednému dedkovi vypadol vnuk z nej

uhnakova
7. júl 2015

je to otvorena lanovka, takze je na rodicovi, ako si ustrazi svoje deti. Ja by som neriskovala.

silvika46
7. júl 2015

Pokial bude dieta v satke alebo v nosici( myslim poriadny-napr. Manduca ) nevidim problem. Mam odskusane.

lucka1987
7. júl 2015

@majkabr no som prva s inym nazorom... sli sm ena solisko ked mal maly 10 mesiacov. ked mal 2 roky a aj minuly rok ked mal 2 roky a 10 mesiacov .... prenho podla jeho spravania novy zazitok .. v podstate my sme s malym obehali takmer cele tatry 😉
ale ty si musis poznat svoje dieta najlepsie, niektore pekne sedia, a tieto veci priam miluju ( my mame doma maleho Nebojsa ) a niektore su pokakane , uz len ked vidia pokope viac ako 2 ludi a boja sa pomaly aj autom ist ..

elenajezova
7. júl 2015

To by som urcite neriskovala. 1,5 rocne dietatko je podla mna prilis malicke na takyto typ lanovky. Dietatko same sa moze zlaknut a zacne ti chaosit, bude chciet " vystupit " z lanovky a co tam v tej vyske urobis? Ja som mala strach o moju 8 rocnu dcerku ked boli zo skoly v prirode na sedackovej lanovke na Chopok. Isla sedackovou lanovkou prvy krat v zivote. Nieto take malinke. Ine by bola kabinkova lanovka. Takou isla v takom veku na Skalnate pleso a v pohode. Ale tam sa ti nema co stat. My ideme teraz coskoro do Tatier a uz sa tesim aj na Solisko s dcerkou. Uz si trufam ist, ked zvladla Chopok.

horana
7. júl 2015

Mame hyperaktivneho co neposedi nikde, ale na lanovke ano, a to uz od roka cca.
Obe deti sme bravali od najmensieho mala na rozne lanovky a nikdy ziadny problem..
Uplna pohoda, dieta pozera, rodicovi na kolenach.
Deti co su takto bravane, vravel nam lanovkar, sa potom menej boja, ich telo si to nejak zapamata, nez deti rodicov co zoberu az neskor. Aspon vraj co ma bohate statisticke skusenosti to takto vychadza.
Keby to bolo pre male deti nebezpecne, isto by to neriskovali a zakazali preventivne.
Ale kedze nikdy v poslednej historii sa nestalo ze by dieta male sa rodicovi ze by sa vysmyklo a spadlo, tak sa to bezne berie ze moze.

elenajezova
7. júl 2015

Presne, zalezi aj na dietatku, ake je. Ale moze ta aj nemilo prekvapit a mas problem. Podla mna nemozes dopredu vediet ako zareaguje, pokial to uz nemate odskusane - co asi nie. Syn mal 5 rokov a nebala som sa s nim ist na Solisko, s dcerkou by som si to v jeho veku netrufla, fakt az teraz.

janinah
7. júl 2015

@elenajezova nepovedala by som,že záleží na dieťatku...záleží na rodičoch čo všetko vymyslia a riskujú..niekto berie 4 mes. k moru,niekto 1,5r. na lanovku....a pritom tým deťom nič neutečie.,len to môže počkať do veku,kedy si to tie deti aj užijú...

fomarik
7. júl 2015

My máme 4ročnú ale na Solisko by som ju nebrala. V uzatvorenej na Skalnaté pleso pôjde.