Je hanba, keď ide človek na dovolenku do Chorvátska autom?

7. júl 2024

Prečo mám pocit, že v dnešnej dobe, keď človek ide autom na dovolenku do Chorvátska, je to ako potupa? Prečo by každý mal ísť na all incl a keď náhodou niekto varí na dovolenke, mal by sa hanbiť a radšej ani naist na dovolenku? Prečo ľudia nevedia pochopiť, že nie každý sa chce all inkluzivne prežierať, ale vie si kúpiť zeleninu, domáce syry, ryby a spraviť si peknú dovolenku, aj keď strávi polhodinku varením, grilovaním na terase? Nepochopím toto odsudzovanie 🌊🌅

oriesocek
7. júl 2024

My sme boli teraz v HR autom. Bezne chodime a neriesim, ci niekto isiel na male divy alebo na Kubu... Mali sme velky dom, bazen, gril, chodili sme k moru, pozriet nejake mesta...

medda_beda
7. júl 2024

A kto ťa za toto odsudzuje?
Ja ani nechcem ísť na takú dovolenku.Na dovolenke sme ani veľmi nejedli.Niekto ide na drahšiu dovolenku a potom celý rok sedí doma na zadku.
Ja radšej budem chodiť kade tade celý rok.
Máme psa tomu prispôsobujeme aj cestu aj dovolenku a nechceme sa viazať jedným miestom na dlhšiu dobu.
Uprednostňujeme menej preplnené miesta.
Mňa netrápi čo si myslia ostatní, ja ich život žiť nechcem.

lucyluska
7. júl 2024

To si nevšímaj.
Ideš tak, ako ti to vyhovuje. Môj brat chodí roky do HR, autom, apartmán a jedia čo chcú, vyletujú.
Ja som v HR nebola, iba na pláží trávim celý deň, jem hotelové jedlo a večer chodím spať o 8, lebo som unavená.
Veď to ani nikomu nehovor keď tak chodíš. Tiež nehovoríme že chodíme spať o 8smej, svokra by mi nás vyhrešila 😂

lilianka28
7. júl 2024

Vôbec to neriešim. Každý si spraví dovolenku ako mu vyhovuje.
Chorvátsko je naša ❤️ už roky a je mi úplne jedno kto si čo myslí.
Chodíme síce na apartmán ale na dovolenke nevaríme. Ale keď niekomu vyhovuje variť, tak je to predsa jeho vec.
Keby bolo v HR tak zle, tak by tam každoročne nejazdili davy (nielen z SK), nestálo by sa v kolónach, neboli by plné pláže...

pribinak
7. júl 2024

Neviem kde sa pohybujes, akých ľudí máš okolo seba ale ja som v živote nepočula taký názor aký tu ty píšeš

Ak toto je názor ľudí okolo teba, tak zmeň partiu okolo seba

kikavadi
7. júl 2024

Nerozumiem, čo riešiš. Ešte sa mi nestalo, že by na nás niekto kvôli Chorvátsku pozeral cez prsty. Každý chodí, ako mu vyhovuje. My sme minulý rok boli v HR v hoteli so stravou. No tento rok ideme radšej do apartmánu a stravu budeme riesit po svojom 😊

diaszoky
7. júl 2024

No moj nazor je taky ze dovolenka je od slova dovolit a ak mam zmyvat riad varit atd je to blud. Bola som tak v Hr a nikdy viac. Kupovat doma este aj tam ved to clovek prerobi. Ja praveze to vnimam tak ze ludia co idu autom varia si atd zvecsa
V mojom okoli su praveze skupy nieze nato nemaju. Inak nech si kazdy robi to co chce. Peace

marca12
7. júl 2024

Doteraz sme chodili autom a nikdy som nepocitovala nejake odsudzovanie. Praveze s autom mas obrovsku slobodu,mozes si zobrat,co len chces,ist kam chces a nie si odkazana na rezorty a ich vylety pripadne pozicovne aut. Tento rok idem na all inclusive,lebo nemame spoľahlivé auto a uz nechcem na dovolenke riesit jedlo. Chcem sa len valat a uplne vypnut.

reisi
7. júl 2024

Urcite nie! Milujem Chorvatsko nadovsetko, pravidelne a vela cestujeme rozne aj exoticke destinacie viackrat do roka, do Chorvatska sa ale tesim najviac. Vzdy autom, deti obcas letecky za nami priletia kedy ako. Rano trh, ryby, prechadzky nic krajsie neexistuje.

lavender94
7. júl 2024

Auto a lietadlo vychádza dosť podobne cenovo, akurát autom je to často rýchlejšie, keď ma niekto ďaleko na letisko a dlhy transfer z letiska, tak autom na istriu to môže kľudne trvať kratšie. Pri tých cenách čo su v chorvatsku? A okrem toho je tam nádherne, super služby…. Malo ktorá destinácia je pre mňa taká srdcovka. Podla tejto logiky je väčšia hanba ísť do Egypta alebo do Turecka - tomu ja hovorím že destinácie pre chudobných 😅
*pre nechapavych je to nadsázka, chodim tam aj ja*

januska12323
7. júl 2024

Kto ťa za to odsudzuje? Nech idú aj do Afriky letecky s all inclusive, prečo sa starajú do teba. My ideme dokonca autobusom na dovolenku a budeme variť a jesť v reštikách a je mi úplne jedno či si nejaká baba myslí aký sme blbí.

hipuska
7. júl 2024

Prislis ti záleží na názore druhých....

13uzivatelka11
7. júl 2024

Ja osobne by som teda na dovolenku autom nesla, ale len z toho dôvodu, že sa mi nechce sedieť 8 hodín v aute, muž tiež nechce tak dlho šoférovať a nemal by sa s kým priestriedat a ani celkovo Chorvátsko ma neláka.. Ale v živote by mi nenapadlo riešiť, keď niekto takto ide.. Aj susedia chodia radi do Chorvátska autom a maju viac peňazí ako my 🤷‍♀️

kaktusik007
7. júl 2024

chodime na cyprus - cielene apartmany bez stravy. Vsetci sa v okoli divia ze aky luxus si mozeme dovolit, pretoze nikoho nenapadne ze na dovolenku sa da ist bez cestovky a bez AI... Osobne by som umrela lezat v rezorte dva tyzdne.... Vzdy si prenajmem po prilete auto a prejdem si cely ostrov.... A varenie???? akoze komu chuti ked je vonku 40 stupnov? ved cez obed to su len take rychlovky.... ak vobec, pretoze 8 dni z 11 sme aj tak po vyletoch... a vecer? grilovacka, restika.... alebo co chladnicka da ;) a ze musim do potravin? mna to nezatazuje....
A ano, aj takato dovolenka sa vysplha k 3 tisickam, hold, tak to je.... kazdy nech ide na taku dovolenku, ktora mu vyhovuje a ktora ho nezruinuje. Osobne si myslim ze aj tie tri tisicky su uz fakt vela

yosi
7. júl 2024

Práveže ja na inú dovolenku ísť nechcem ako autom. Ja potrebujem ten pocit voľnosti. Keď sa mi páči, môžem ostať dlhšie, keď sa mi nepáči, môžem sadnúť do auta a ísť domov alebo inde. Samozrejme to obmedzuje kvôli vzdialenosti na Chorvátsko, Rumunsko, maximálne Bulharsko, ale to mi v zásade nevadí. Minulý rok sme boli takto v Chorvátsku. Apartmán bol skvelý. Toho roku asi Rumunsko keď výjde čas. V živote nepôjdem na dovolenku kde mi niekto organizuje môj voľný čas. Čo sa jedla týka, niečo sne varili, niečo sme si dali v reštaurácii na pláži.

solange7
7. júl 2024

A keby ste isli na dovolenku autom bez jedla tak je to ok? To sa niekto do detailu vypytoval? My chodime do HR aj do ITA a jedlo si vozime len obcas podla situacie a ubytovania. Nechapem...

alenka58
7. júl 2024

ja niekedy ked vidím tie hejná ľudí na letisku a po zemi váľajúce sa deti hlavne ked meškajú linky, človeka nehodné podmienky, tak si vždy spomeniem na dovolenku autom

tilly
7. júl 2024

Prečo by to bola hanba? Ani keď človek nejde vôbec na dovolenku nie je hanba.

zuzana76
7. júl 2024

Mna zase nelaka dovolenka lietadlom, neznasam lietanie ale raz za cas sa premozem kvoli rodine, Chorvatsko sice az tak nemusim, mam radsej Spanielsko, Francuzsko, ci Taliansko. Okrem toho, ak ideme autom sme slobodni, popozerame co treba. Najradsej by som isla vsade autom, aj keby ta cesta mala trvat tyzden.

yosi
7. júl 2024

@alenka58 Presne, jak dobytok... A autobusom už vôbec nie. Ja som trochu vyšší a v autobuse neviem kde dať nohy. Som musel ísť nedávno autobusom niekde cez celé Slovensko lebo som bol prevziať nové auto a som skoro zomrel ako ma boleli kolená po pár hodinách

belllinka
7. júl 2024

Ja mam skor pocit, ze to je naopak. Ze ti, co chodia do HR autom a s vlastnou stravou, sa opovrzlivo vyjadruju o tych, co chodia do All rezortov. Ze su cely den zavreti, iba lezia pri bazene, nudia sa a niekto im organizuje aj cas, kedy maju jest 🤦‍♀️

roselyn
7. júl 2024

Ahoj.
Nie, nie je.
V mojom okoli a aj my, vsetci chodime do Chorvatska autami.
Je to bezna zalezitost.

guiseppinka
7. júl 2024

Skor ja sa vzdy pousmejem, ked sa clovek opyta na dovolenku, tak povedia "iba chorvatsko". Z toho mam pocit, ako keby sa clovek hanbil, ze tam ide

lucylaw
7. júl 2024

Kto konkrétne ťa za to odsudzuje? Ja si to nejako neviem predstaviť,akých ľudí máš vo svojom okolí,že by ťa za niečo takéto odsudzovali? Mne osobne je úplne ukradnuté,kto ide kam na dovolenku,Chorvátsko ma neláka,lebo je tam na mňa studené more a tiež nechodím na dovolenku bez zabezpečenej stravy,pre mňa to proste nie je dovolenka,ak mám na nej variť..Ale to neznamená,že odsudzujem ľudí,ktorí na takéto dovolenky chodia..Veď ak tak niekto chodí,tak asi preto,že mu to tak vyhovuje,je každého osobná vec,aké dovolenky preferuje..Preto si nejako ani neviem predstaviť,čo za ľudí to musí byť,že niečo takéto odsudzuju a považujú to za hanbu..

petronelag
7. júl 2024

Dovolenka autom je najlepšia, my sme chodili do Chorvátska aj cez Maďarsko, išli sme o deň skôr a tam sme aj prespali a ráno pokračovali.

autor
7. júl 2024

Mne nezáleží na názore iných, ja som do svojho dospelého života nebola pri mori, zažila som chaty v Bš, mali sme požičovňu bicyklov na jazere. Ale všade na internete to čítam, strašne veľa ľudí odsudzuje Chorvátsko a ľudí, ktorí tam idú a varia si na dovolenke. My ideme o mesiac na týždeň do Chorvátska, dokonca na to isté miesto kde minulý rok, budeme si variť a mne je to úplne jedno, ale hocikoho sa to môže dotknúť, že IBA CHORVÁTSKO (ako napísala pani vyššie) človek aby sa hanbil oznámiť, že ide niekam, aby ho nezvozili pid čiernu zem, za to kam sa chystá.
Nehovorím že mňa odsudzuju za to ale všeobecne. Už aj 10x som citala komentár, že radšej na žiadnu dovolenku ako na taku kde by mal človek variť 😨🫣

zuzana76
7. júl 2024

odosobni sa, kazdy moze mta nazor akykolvek, nech si ho ma. Mne je uplne jedno, kto si co mysli v takomto pripade. Mna by rezort nebavil, ja mam najradsej aktivnu dovolenku, len bohuzial malokto je ochotny so mnou ist. Moji by lezali len pri bazene.

minenkak
7. júl 2024

Do Chorvátska iba autom, však mám potom ubytovanie kde chcem, pobehame kde chceme a ako inak do Chorvátska

babulkomale
7. júl 2024

Čože? Tak to je šupa.
Neznasam orientalnu "hygienu", zavadnu vodu, lad, morske prisery, ryby, kadejake hnusne jedla co na AI serviruju, to som akoze chudera? Lebo chcem mat moznost ist svojim autom kam chcem a kedy chcem a nepotrebujem sa opijat a mozem soferovat?
Mne prislo vzdy ubohe zavriet sa zo rezortu, zrat a pit az treba ist na pohotovost, nech aj crevo potrha, ced to mam zaplatene, prist tazsi o 5 kil, sle hlavne ze sme nic nevideli a nikde v krajine sme neboli, len sme zrali a opijali sa.
Nikdy by mi nenapadlo ze rozhodovat si o sebe na dovolenke je na hanbu 😃

pribinak
7. júl 2024

Ja som tu teda dosť často, ale v žiadnej diskusii som takýto názor nezachytila

Sama si dosť čudná keď riešiš takéto kraviny