aké máte prosím vás skúsenosti autom do Bulharska?skadiaľ je lepšie,cez Srbsko,Rumunsko?premýšľame ísť autom,ale mne sa to zdá z deťmi nekonečná cesta.. 😉 bol niekto priamo vo Varne?nášho ocina to láka už dávno ...budem rada ak napíšete vaše + aj - ,ďakujem za rady,veľmi si ich cením 😵 🙂
Kedysi sme chodievali cez Rumunsko, konkretne Szeged - Arad - Deva - Pitesti - pred Bukurestou smer Ruse a potom "na more" co je z BA 1300 km a cca 16 hodin
Da sa ist cez Srbsko, je tam fajnova dialnica takmer od Subotice az do Nisu, potom je tam ale kusok cesty ktora je zazitok sama o sebe, dalej za Sofiou je to lepsie smerom do Varny, je to kusok dalej, ale v noci sa da nieco ziskat na tej srbskej dialnici.
Odporucam v Bulharsku dodrziavat predpisy, resp sa zavesit na domacich, zvycajne si blikaju ked je niekde radar 🙂 ked sa stratis a pojdes rychlejsie, hned ta maju. Nespoliehaj sa na to ze na radare maju dobre udaje, to ukazuju asi kazdemu zahranicnemu. Ked som videl rychlost na radare v porovnani co som isiel, tak som mu tych 20 eur oproti peciatke do pasu zaplatil s radostou 😎
Kedysi sa aj dlho cakalo na hranici Giurgiu Ruse, ale to iste je aj Kalafat-Vidin, kde bola dakedy kompa na ktoru sa cakalo sto rokov, teraz je tam most. S cakanim je to iste aj Dimitrovgrad - Kalotina.
Do grecka je to od nas rovnako km, teda do oblasti Thesalonik, Paralia, a cesta trvala od vecera od cca 7mej, rano o 10 sme boli tam 😀
@cukroska no jasne že dam vedieť,,,sama som zvedava kade vlastne pôjdeme,, 😒 či budu tie pasy alebo nie,,,,no len dufam že cez Rumunsko tie pasy netreba lebo keby ma otočili na hranici...tak už asi infarkt dostanem...už teraz mi je zle z tej cesty...mne sa nechce isť z NR do BA 😀 😀 ale Chorvatsko bolo v pohode minuly rok s deťmi...tak som zvedava čo to bude za šialenstvo v auguste 🙂 isť s nimi tak daleko....a vôbec netušim ,ked pôjdeme cez Rumunsko či sa niekde zastaviť a prespať v hoteli...a v akom .No každopádne sa potom ozvem.
@cukroska no jasne že dam vedieť,,,sama som zvedava kade vlastne pôjdeme,, 😒 či budu tie pasy alebo nie,,,,no len dufam že cez Rumunsko tie pasy netreba lebo keby ma otočili na hranici...tak už asi infarkt dostanem...už teraz mi je zle z tej cesty...mne sa nechce isť z NR do BA 😀 😀 ale Chorvatsko bolo v pohode minuly rok s deťmi...tak som zvedava čo to bude za šialenstvo v auguste 🙂 isť s nimi tak daleko....a vôbec netušim ,ked pôjdeme cez Rumunsko či sa niekde zastaviť a prespať v hoteli...a v akom .No každopádne sa potom ozvem.
pasy? do 1. augusta ich máš, lehota je 30 dni ... a pokiaľ viem Rumunsko v Schengene nie je, sú tam hraničné kontroly a teda potrebuješ pas alebo občiansky preukaz a deti tiež, over si to na min ZV.
... a co s tým ma NR a BA? ak ideš z NR tak dole na Komárno, prejdeš krížom cez Maďarsko a si v Szegede, potom tak ako som ti napísal, ak sa nechceš dakde motať po Rumunsku
Ak mas zly pocit z cesty na to je Kynedril 😎
no ohladne tych pasov,,deti pasy maju lenže ja som mala pas za slobodna ktory mi plati ešte 2 roky a ked som si teraz isla spraviť novy už za vydata,,tak,, samozrejme stary pas musim odovzdať,,lenže ja mudra som ho pri sťahovani stratila takže pokuta 132 eur,,a moj muž mal poškodeny tak mu ho zobrali a za poškodenie tiež 132 eur no tak uznaj ,,to su ine petelice ,,,,,,pokuty davaju jak keby človek 3000 eur mesačne zarabal,,,, a s tou Nr a Ba si ma nepochopil,,myslela som tym to že,sa obavam tak dlho cestovať,,autom,,aj ked sme sice Chorvatsko zmakli v pohode,,a že sa mi nechce chodiť ani z NR do BA ,,,nie to ešte do Bulharska tak daleko...a čo som si zisťovala tak do Rumunska stači občiansky
ak pôjdete autom, dajte pozor na prázdniny v Nemecku, neviem presne ako vychádzajú, ale keď sú, tak nemeckí Turci tiahnu domov týmto smerom a je to katastrofa, kolegynka stála kdesi v zápche na prechode 24 hod.
takže dnes som sa pytala v cestovke,,na pasy pre dospelích ako to je v Rumunsku a pani z cestovky mi povedala,že ani v Rumunsku,a ani v Srbsku pasy dospelí nepotrebuju,,že už minuly rok ich dovolenkari isli bez pasov 😉 😉 iba OP
@misela24 Je to pravda v Srbsku a ani v Macedónsku už nepožadovali pasy. Jediné čo je veľmi dôležité mať zelenú kartu od vozidla, túto vyžadujú stále. Päť krát som bol autom v Grécku aj keď nechceli doklad totožnosti, ale zelenú kartu pýtali vždy. Tento rok idem do Bulharska a určite idem cez Srbsko. Po mojich skúsenostiach sa mi trasa cez Srbsko osvedčila a pôjdem tadiaľ. Odchádzam 3.8. z Trnavy do Elenite.
@majko1 Elenite poznam, krasne VIP stredisko nad Cvetim Vlasom, tiež odchadzam 3.8. ale z Prešova do Aheloy, asi 12 km od Elenite . Bol som v BG 10x. Stale uprednostnujem cestu cez SRB, teraz v BG otvorili dalsich 35 km novej dialnice
smerom k Burgasu, dialnica uz ma 251 km a vraj ju do konca r. 2012 dokončia až do Burgasu. Uz sa tesim.
Ja tiež sa chystám cez Srbsko, nemám nad čím rozmýšľať.
zajtra vyráááážameeeee
Chcem sa opýtať, ideme autom do Bulharska na Slnečné pobrežie ( cez Rumunsko) treba mať medzinárodný vodičský preukaz alebo stačí normálny náš.
@cukroska aj ja by som potrebovala poradiť 😉 odchadzame 1 augusta,mali sme isť cez Srbsko,,ale mame problemy čo sa pasov tyka tak ideme cez Rumunsko,,ideme na Zlate piesky...,,