Išli by ste s deťmi do Egypta? Myslím skor na faraon...neviem sa rozhodnuť..
Áno, ak by okrem mna išiel s nami ešte niekto dospelý.
@malulienka maš nejaku zlu skusenosť?
@maminatimka Mám veľa známych, ktorí tam boli s deťmi aj bez nich.80%z nich mali 4-5 dní zažívacie problémy, deti rovnako.Tiež bh sim tam veľmi chcela íst, ale nevystavím ich dobrovoľne tomuto.Radšej zvolím inú destináciu, pokiaľ nebudú mať aspoň 15😉
@maminatimka My sme boli tento rok s dvoma detmi ,jedli sme vsetko nikomu nic nebolo ,zalezi aj od urovne hotela
Áno
Ja som povedala do 3 rokov nikam mimo Európy. Keď mala dcéra 3.5 a viac išli sme a zvládli to super. Mna faraón klepol 2x ale deti vôbec. Dostala som raku slabosť te som nevstala z postele
@maminatimka jedine kde sme zatial mali zazivacie tazkosti bolo Tunisko
@maminatimka Nie, dobrovolne sa nechat trapit. Na druhej strane, sa vsetci moji znami z Egypta vratili "vyrysovani", objemovku si dali predtym v Turecku. 😂
@maminatimka do Egypta by som nešla vôbec, s deťmi či bez
@ivicka0502 a prosím čo to má s faraónom spoločné?
@stellarstar nechápem čo myslíš alebo čo chceš riešiť ale vo všeobecnosti sa za faraónovu pomstu myslia črevné ťažkosti. Nič viac nič menej. Písala som svoju skúsenosť čo sa autorka pýtala
@ivicka0502 ja sa normálne pýtam nemusíš na mňa hneď skákať. Nechápem pojmu faraónova pomsta keďže v Egypte som nikdy nebola a ten pojem som nikdy nepočula
A vôbec tie črevné ťažkosti s faraónmi nemá nič spoločné, keďže faraónovia nemôžu za to čo sa v hoteli i mimo varí. Črevné ťažkosti môžu postihnúť na v Tunise, Turecku, na Maledivoch všade vôbec a tam faraónovia nie sú
@stellarstar Ok, je mi jasne že chudák faraón s tým nič nemá 🙄
@ivicka0502 samozrejme ze nie, to len ľuďom vkoplo do hlavy a takto to chodí odjakživa
Boli sme aj tento rok s detmi. Absolutne nic im nebolo, miluju to tam…
Boli sme,starsia mala vtedy 12r a mladsia 2.5r.. nikto z nas crevne problemy nemal.. ono,ja sa ani nedivim,ze podaktori maju,ked som videla ako sa ludia ladovali,jedli piate cez deviate a pili jeden drink za druhym.. ved vsak all inclusive,tak treba co najviac ..
Samozrejme,treba si tam davat pozor na ich vodu, my sme si aj zuby umyvali balenou vodou..tak isto pozor pri sprchovani a pod.. samozrejme gro je kvalita hotela.. po prichode do Egypta by som odporucila kupit si lieky Antinal,ucinkuju rychlo prave pri "faraonovej pomste"..
Bola som v Egypte,nemali sme s priateľom žiadne žalúdočné problémy, každý deň ráno a večer sme si dali domácu 52%slivovicu. Jedli sme všetko,pri nápojoch sme pili len nechladene,bez ľadu a len zo zatvorených fliaš . Záleží aj od detí, koľko majú rokov.🙂.Moje majú aktuálne 11a 7 rokov a ešte počkám, než ich tam vezmem .
@maminatimka áno, bola som so synom. Žiadny faraón sa nekonal. Naj dovolenka za mna
@maminatimka nie, ani s detmi, ani bez. Krajiny, ktoré sú zname tým, že ľudia majú počas dovoleniek zažívacie problémy obchadzam oblúkom. Vyberám si dovolenky tam, kde sú tieto incidenty zriedkavé. S malým dieťaťom by som takúto destináciu určite neriskovala, ja si chodím na dovolenku oddýchnuť a nemienim byť v neustálom strehu a strachu, či si práve nenaberam nejaké kontaminované, či pokazené jedlo.
@stellarstar však ale nikto si nemyslí, že za to môžu faraónovia a že za črevné problémy môže nejaká mystická kliatba 😄 je to jednoducho používaný a známy pojem 😊 jasné, že nie každý ho musí poznať, ale chudákov faraónov nikto neobviňuje 😊
Ale teda ja som z otázky autorky pochopila, že sa pýta na to či ísť do Egypta a skôr na pamiatky, nie na tráviace problémy 😅 tak ak je to myslené takto, mňa to asi ako 11 ročnú moc nebavilo (ale to samozrejme záleží od konkrétneho dieťaťa), niekedy by som si to rada zopakovala dospelá... Ak to bolo predsa len o trávení, tak my sme problémy nikdy nemali a to sme tam boli niekoľkokrát, ale poznám aj takých čo áno..
Vrátili sme sa pred týždňom.ziadny faraón ani covid sa nekonal.deti by som zobrala tiež.ale skôr školákov.mne bol let dlhý nieto prckom.tiez výlety už pre väčšie deti vhodne.Hotel.more.strava super aj pre malých.len tá cesta ..
@maminatimka nie!
@janinah ktory hotel? Deti maju 9 a 12 ale ešte stale zvažujem...
@gubka71 deti maju 12 a 9
@hori ja manžel a deti 12 a 9 ročny
Ved to su uz velke deti. Moja dcera ako 11 mesacna letela do USA, ako 5 rocna bola v Mexiku a na Jamajke.
Vyberte nejaky lepsi hotel, hlavne prozri recenzie a chodte.
@maminatimka záleží aj na tom ako sú zvyknutí chodiť,ci ich baví história..hotel a stredisko by som vyberala podľa toho,kde chcete ist na fakult.vylety.Ja som bola v Hurgade a do Kahiry k pyramidam sme isli autobusom celu noc .🙂Bola som aj v Luxore a Karnaku,v údolí kráľov.Ja som išla do Egypta hlavne kôli historii a následne kôli moru . Termín by som volila jesenný ,more je stále teplé ale v tom údolí kráľov bola vonkajšia teplota cez 50 stupnov .Bola som v júni.
@maminatimka
Za mña nie.