Išli by ste na predĺžený víkend bez deti?

18. apr 2022

Ahojte,
S manželom sme už asi 7 rokov nikde neboli sami, lebo praca, svadba, deti, stavba domu...a zrazu sme našli lacne letenky do našej vysnívanej destinácie. V tom v nás ožil nás starý cestovateľský duch, endorfiny na maximum, zavolali sme babke a krstnej, či by dokázali prizriet deti na 3 dni a 3 noci a objednali to.
Ale ako sa to blíži, začínam sa cítiť strašne. Bojím sa, či to deti zvládnu.
Mladšia 1,5 ročná bude u babky. (Musia sa rozdeliť nakoľko babka by nevládala postrazit obe a Krstná tiež nie). O ňu sa toľko nebojím, u babky sme raz v týždni na celý deň, miluje babky aj ona ju, často trávia čas spolu niekoľko hodín úplne same a ani jej nechybam.
Problém je staršia 4,5r. Je extrémne citlivá a je úzkostlivá. Velmi často sa boji (napríklad strašidiel) v porovnaní s inými detmi. Krstnu ma rada, ona ma 11r dcérku s ktorou sa rada hra. Nechodíme tam až tak často (1x za 2 týždne na 2 hodiny) a len s nami tam je, bez nás tam je tak 1x za 3 mesiace na 1-2 hodiny.
V podstate by tam bola 2 dni, plus1 deň bude v škôlke. No ja mam strašný strach, že keď je úzkostlivá, že jej to ublíži psychicky, cítim sa ako hrozna mama a mam chuť to zrušiť.
Manžel vraví, nech neblbnem, že už 5 rokov žijeme každú chvíľu pre deti, že sa im ukážkovo venujeme a 3 dni a 3 noci zvládnu. Aj tak sa cítim hrozne.
Co si prosím myslíte, respektíve boli ste niektorá takto preč?

prepáčte za anonymnú otázku. Niektoré ženy z rodiny ma tu sledujú a ohovárajú ďalej, co som kedy napísala.

muminka27
18. apr 2022

My sme boli na tyzden v Dubaji ked mal syn cez 2r, ani to nevnimal, az ked sme prisli, tak na nas pozrel stylom, ze my sme asi boli vlastne prec. Deti to zvladnu urcite, treba si aj dopriat bez vycitiek 😉

nikdenikto
18. apr 2022

Zvládnu to, možno lepšie ako ty....neboj 😊

petamich
18. apr 2022

ano sla, ak by boli u ludi, ktorych poznaju, ktorym doverujem a na ktorych su zvyknuti ano my s manzelom by sme sli 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jajo1
18. apr 2022

Áno, chodili sme tak pravidelne s manželom 2x ročne na pobyt bez detí - od ich útleho veku. Boli s ľuďmi, ktorým som maximálne dôverovala a ktorí prirodzene patrili do ich života. Je pravda, že prvý pobyt bez detí si asi moc neužiješ, lebo budeš mierne v strese, ale postupom času si na to príjemne zvykneš 😉

denden77
18. apr 2022

ja sa sem pridam, lebo v tehotenstve som bola mudra ako radio, kam vsade budeme s muzom chodit.. a vcul.. 🤣🤣🤣
krpata ma rok a pol, bola som od nej presne 3x na noc.. jasne, ze mala na haku a dala to v pohode (ja samozrejme tiez, aj som si to silno uzila) 🤣 skor mam stavy z toho ist niekam na dlhsie nie kvoli tomu, ze sa bojim ako prezije u babky ale kvoli tomu, ze si kladiem otazku, ci by dovolenkove zazitky nemala zdielat s nami 🤔🤷‍♀️😁

amelia89
18. apr 2022

proste urcite chodte. Vy ste stale predsa ludia,manzelia,partneri. Nielen mama a otec,toto vam tak super prospeje,budete na to spominať

Rozumiem ze ked je dcerka uzkostliva tak sa bojis,ale tu svoju nervozitu len prenasas na nu. Proste urcite to zvladne,aj deti maju obcas radi zmenu, nalad sa pozitivne, povedz jej ze jej cosi prinesies a uzi si to,urcite sa nic katastroficke nestane (aj keby plakala za maminou tak to jej ziadne traumy nesposobi neboj sa).

autor
18. apr 2022

Ďakujem Vám,presne toto som potrebovala počuť ❤🧡💛 ono, ja som sa tešila fakt ze extrémne a nechápem co sa so mnou stalo, ako sa blíži nasledujúci víkend.
Normálne som uz 2x sa pristihla pri takých myšlienkach, že ak by sme obaja s mužom napríklad po ceste autom na diaľnici umreli, že by zostali dcéry úplne same bez oboch rodičov. Začala som si predstavovať, že ako by sa hlavne staršia (mladšia ešte nevníma do takej hlbky) trápila, ako by sa predierala životom, sama sa hrala, ako by sa cítila. Normálne som sa rozrevala a musela som tie myšlienky nasilu zastaviť a vytlačiť z hlavy a teda nebolo to ľahké. A to nie som nejaká extrémne precitlivela v iných prípadoch. Neviem, či mi už hrabe alebo co

selest
18. apr 2022

Keby niekto chcel moje deti na par dni idem hned😅uzite si to🙃deti to zvladnu neboj

petulda333
18. apr 2022

Jasne ,ze sli. Syn mal 2m ked muz dostal v praci poukaz na 2dni v hoteli s wellnes,sli sme. Teraz sme vyhrali 3dnovy pobyt a ideme. Nutne to potrebujem. Bola som s nimi zavreta 3t doma,najprv choroba,potom korona a este hnusne pocasie,ze ani na dvor sa nedalo ist. Takze sa tesim na klud

qwer2019
18. apr 2022

@selest ak si na týždeň zoberieš moje 2 deti, tak 3 dni postrážim tie tvoje 😁😁😇

qwer2019
18. apr 2022

Prirodzený strach máš. Ale choď. Ja som už 3r doma s deťmi, a tak rada by som už niekam išla bez nich... lenže synáčik je taký cecok môj, ešte ho kojím, takže ešte sa mi nedá. Deti zvládnu, ty si to hlavne uži s mužom. Zaslúžite si

marca12
18. apr 2022

Pocuvaj manzela a neblbni,lebo si neuzijes vobec dovolenku. Pre pokoj v dusi skus na jednu noc dat malu ku krstnej na prespanie. Ale urcite to prezije bez ujmy. To si len ty vytvaras katastroficke scenare.

ajajaj00
18. apr 2022

ja a idem aj tento vikend s muzmo na vylet do Tatier a bez deti..a nie som zla matka..chodte a poriadne si to uzite..neboj deti to zvladnu bez problemov..mas predsa aj muza ktoremu sa treba venovat 😉

selest
18. apr 2022

@qwer2019 👍🤣

diamond007
18. apr 2022

Ja by som nešla (prípadne šla s deťmi alebo bábkami na dovcu). 4.5rocne dieťa si to môže pamätať na celý život a ja som jasným dôkazom 😉 zvládnuť, zvládnu. Budú musieť. Ale čo si z toho odnesu už ti nikto nezaručí. Možno aj nič 🙂
V najhoršom pred odchodom by som vybavila prenocovanie u babky/krsnej, nech si vopred kľudná že to zvládnu.

amelia89
18. apr 2022

@diamond007 jeziiiis maria to nemyslis vazne ? Co si ma pamatat na cely zivot ? Ze prespala u krstnej? Treba byt dobrym rodicom,treba sa venovat detom a treba si uvedomit ze nase bezstarostne casu su preč, ale rozhodne netreba zabudat na to ze aj my sme stale ludia a nie stroje,treba aj vypnut,mat den kedy riesis naozaj len svoje potreby a tuzby. To aj pri tej najlepsej dovce s detmi jendoducho nemas. Mozno ty si mala nejaky zly zazitok,verim ti,ale toto fakt netreba zovseobecnovat, netreba strasit inych ze budu mat deti traumy. Nejde ich nechat na internate 2 roky,chcu ist s muzom na len na vikend preč…

diamond007
19. apr 2022

@amelia89 môj názor nezmenis, obhajovať si ho nemusim

zenulkaaa
19. apr 2022

Toto nemyslis vazne tuto otazku.. a preco by si sa mala citit strasne??? Uvolni sa, uzivaj si to.. ved napriek tomu ze ste rodicia, mate pravo ist niekde aj bez deti, byt chvilu bez nich, venovat sa sebe. Bez vycitiek prosim. Nie je vasou povinnostou byt nonstop s detmi. 4,5 rocna to prezije, deti sa zvyknu bat kadecoho, a ak ma krstnu rada, tak nevidim problem. Urcite jej bude s nou dobre.
@diamond007 prosim neprehanaj. Deti sa prirodzene boja kadecoho.. lebo su neskusene.. ale to ze bude par dni s osobou ktoru ma rada, jej urcite neublizi. Bohuzial taky je zivot.. a musia si zvykat, ze maminka nebude vzdy po ruke.

juliet86
19. apr 2022

chyba mi tam jedna vec. dovera. dovera starsej dcerke ze to zvladne. skus s nou o tom takto komunikovat. zaspominaj si na to coho sa bala a co zvladla.

tosomja
19. apr 2022

Asi budem jediná, čo by nešla. 🙄 Bez detí nechodím nikde, neprekážajú mi, jasné, že človek potrebuje oddýchnuť, vypnúť, zrelaxovať. Ale mám 2r syna a 11m dcéru a neviem si to predstaviť. Deti zvládnu, lebo musia, no ja by som si to neužila.
Chodíme všetci spolu, vyberáme také výlety, kde si každý nájde to svoje.
Ale každý je iný, ako rodič, tak deti. A tak isto každý má inú dôveru v rodine, kde dieťa bude za ten čas. 😉

amelia89
19. apr 2022

@tosomja tak jedina nie si ale oni uz maju ten pobyt kupeny a ocividne autorka chcela ist velmi. Ide skor o to ze ma nejaky iracionalny strach ze to deti nezvladnu co urcite nehrozi 🙂 Kazdy si uziva veci inak- podla mna je fajn vediet si to uzit aj s detmi ale aj bez nich, byt zase len s partnerom. A hlavne ist na dovcu k moru/hory s detmi ano ale na spoznavanie mesta to je podla mna peklo😂

marcellka32
19. apr 2022

Každý rok ideme všetci ako rodina na predĺženy víkend a potom ešte aj ja sama s mužom...a nemám vôbec výčitky, robíme tak odkedy sa narodili...takisto na večeru či do divadla

guiseppinka
19. apr 2022

A co by si robila, keby sa stalo ako v 2020, ze sa zatvorili hranice a deti boli u babky? Z planovaneho tyzdna, ktory tam mali byt boli vyse mesiaca... Mladsia mala 2,5 roka, starsia 4. Zvladli to uplne uzasne. Skypovat sme volali malo, aby sme ich moc nerozlutostili, ale info som od mamy mala stale...
Uz teraz tisko snivam o tom, ako pojdeme s muzom niekde sami dvaja... Takze ja by som sla a uplne bez vycitiek...

tosomja
19. apr 2022

@guiseppinka išla by som pre deti, tak ako bolo vo výnimke striedava starostlivosť, tak by mi nikto nemohol zakázať si vziať deti domov. Toto je podľa mňa len taká výhovorka, že nedalo sa ináč 🙂
@amelia89 ja by som ani nekúpila dovolenku, bez detí nikde. 😀

guiseppinka
19. apr 2022

@tosomja no vidis, nasim dievcatam sa to pacilo, hrali sa so segrinymi deckami, babkou. my sme zatial chodili do roboty, resp. mali HO. a dovolenku by som bez deti nekupila ani ja, ale poznavacku niekam do mesta len na vikend uplne s kludnym svedomim... staci, ze mi knuci muz, ze ho uz ho bolia nohy pri chodeni... ale zase ja mam zase celkom riadne tempo pri poznavackach 😀

kittykat22
19. apr 2022

juuuj uzi si to! ❤️ tie myslienky o smrti a tak su prirodzene. Mas strach tak ti podvedomie preklada taketo fajne scenare 🙂 Vnutorne si povedz, ze keby sa nieco stalo, nasadnes na najblizsie lietadlo domov a je to. V momente ked budes mat pocit, ze mozes kedykolvek prist - pretoze nejdes na mesiac, tak sa ti ulavi 🙂