Ahojte. Ak by ste išli prvýkrát k moru dospelý + 1 dieťa trúfli by ste si ísť na vlastnú päsť alebo radšej cez cestovku? Ak v cudzom jazyku nie ste dostatočne zdatná a ak už na vlastnú päsť tak kam by ste sa prvýkrát vybrali?
Bez jazykových znalostí by som asi nešla na vlastnú päsť sama s dieťaťom, to radšej cestovka je istota
Ja som taka povaha, ze by som aj sla... vsetko sa da nejako za pochodu vyriesit, no zial sama nie som zijucim prikladom navrhovaneho postupu - muz ma s dietatom nepustil 😄
Ja som bola sama so 7rocnym cez cestovku v turecku 😍
Radsej cez cestovku. Ja cestujem po svete vela sama prakticky od narodenia deti, najskor s jednou dcerou a potom uz s dvomi. Ale viem anglicky a nemecky a nemam problem prakticky s nicim. Bukujeme vzdy let extra a ubytko cez booking.com popr. aj priamo cez dany hotel. Cez cestovku sme NIKDY este nedovolenkovali. Ale ked uz davas takuto otazku, tak mi je jasne, ze si netrufas. Mna osobne s mojou dobrodruznou a organizovanou povahou by ani nenapadlo, ta toto opytat. Takze redsej chod cez cestovku a skus na prvy krat nieco blizsie.
Všetko sa dá.ak človek chce.Ak máš byť z toho v strese.tak choď s cestovkou.Ale na vlastnú päsť je to zaujímavejšie.a jedno dieťa je ako nič.My s manželom tak teraz chodíme.hocikedy sa rozdelíme v danom meste a stretneme sa večer na úbytku.Ledva sá dohovorim angl.ale ešte som sa nestratila.
Ak sa musis pytat, chod s cestovkou
Bez cestovky je to skoro to iste ako s cestovkou. Stacia ti základne znalosti jazyka a všetko zabezpečiť už z domu. Brať len overené ubytko, rovnako transport. A išla by som napr. Taliansko, Chorvátsko, Grécko, Španielsko alebo Francúzsko. V týchto krajinách stretneš zaručene plno Slovákov a Čechov takze aj keby si mala nejaký problém určite by sa našiel niekto kto by ti pomohol.
Bez cestovky by som sla bez znalosti jazyka maximalne slovinsko, chorvatsko alebo taliansko. Napr. Take Trieste, jazero Garda, Istria, Benatky. Dostatocne blizko, dosiahnutelne vlakom, kopec slovakov po blizku, ak by bol problem s recou. A ubytko si vies dopredu zarezervovat cez booking, airbnb a pod. Portaly...
Bez rečí by som volila radšej cestovku
ja by som volila cestovku. ale ešte je rozdiel, či má dieťa 1 rok alebo 15...
Išla by som v Európe úplne kľudne.
Ano išla by som. Všade kde sú turisti hovoria po anglicky tak už len sa nejako dorozumies
@athom ono zaleci aj od veku dietata. Ja som bola s 3,5 rocnou a trojmesacnou v Emiratoch. Bolo to fajn halvne koli tomu, ze moja starsia je aj uzdy bola velmi samostatná. V hoteli pri svedskych stołach som ju nikdy nemusela obsluhovat, sama si aj "vyběhala", ked uz nieco chybalo a ona by to rada jedla. Ale keby taka nebola, tak neviem. Babo som mala high-need a stale reveal. Len nosit som ju musela. Zeby ona pospala v kociku. Prdlajz. Ked boli nasi starsi chalani este mali, tak aj s nimi som so vsetkymi naraz bola.
@yanni v kt.Emirate ste boli?
nie... možno sama , alebo s dospelou inou osobou ,ale ak je v skupinke dieťa tak tam by som už volila niečo na istotu...
Nie.
My cestujeme vela a bez cestoviek ale vieme jazyk, tak nemam stres, zeby som sa nedohovorila. Popravde, ak by som nevedela, asi by som s malym dietatom sama nesla. Ale s cestovkou v pohode.
Prvýkrát asi radšej cez cestovku. A záleží od povahy tvojej a dieťaťa, ako zvládate zmeny, nečakané možné problémy..... Takto si to cez cestovku oťukáte a potom už môžte chodievat aj na vlastnú päsť. Stiahnut prekladač do mobilu a všetko sa dá.
ono velmi zalezi kam, vek dietata a o aky typ dovolenky sa jedna. Ist niekam na 2 tyzdne na plaz do Turecka, tak na vlastnu past asi tazko, je to uplne zbytocne, lebo ceny za hotely (a tam treba aspoñ 4*) su podstatne lepsie cez Ck. Ale letiet na Costa del sol, ubytovat sa v apartmane, nakupovat na miestnom trhu,prenajat na par dni auto, pobehat okolie, vyskusat miestne speciality-tak na to je CK uplne zbytocna
@athom jaja autpom. To davam aj ja. Autom je to lahsie. Cestujem tak na Slovensko. Sice to nemam 2000 km ale modem porovnat cestovali vlakem, letadlo a autom: Autom to bolo doterza pre mna najlahsie. Nasadli doma, prestavky robili ako bolo treba, jedlo nabalilia ale sa aj zastavili v šestice, na ihrisku deti pobehali, ja sim si pohla pokavickovat a co je pre mna najlepsie, za rohom spali. A ked aj enspali, vedeli sa bez vyvadzania pozabavat. Ale teraz som isla niekolkokrat na SK vlakom, 14 hodinova ceste,. prestupy hroza, vo vlaku ti ani jeden nespi, uz im bolo dlho, unaveni. Lietadlo je nějak oproti vlaku pohodovejsie. Ale nedam dopustit na auto.
@oliverceky takmer vo vsetkych. my sme tam "za rohom" zili.
Pozrite si inak blogerku www.veronikahurdova.cz
Zdarma ponuka sj ebook Cestuj s detmi na vlastni pest
Chodila som sama s malou od jej 2 rokov..chodila som s cestovkou...žiadny problém..držím palce...
Závisí od krajiny. Chorvátsko ok bez cestovky, iné európske krajiny by som si pogooglila info, vzdialenejšie destinácie jedine s cestovkou.
Isla by som. Neviem jazyky a nemam problem sa kdekolvek vybrat. Ak ides na vlastnu past,tak jedine cez overene ubytovania booking a podobne. Pripadne overenych sprostredkovatelov. Zvykla som hladat ubytovanie v danej krajine cez ich inzeraty v ich krajine,no tento som nejako nemala odvahu,nejako roztrhlo vrece s podvodnikmi. Ak si netrufas a nie si scestovana,tak zvol radsej cestovku,tam mas istotu a vybavia vsetko za teba.
Ja osobne chodim najradsej bez cestovky. Tento rok udem a detmi s cestovkou preto ze sa mi nechcelo (doslovne lenivost) pozerat letenky hoteli atd … a pridavam sa k znamym ktori uz hotel vybrali a tak som len urobila rezervaciu a uhrady.
Zalezi od destinacie, mnohe su uz vypredane a da sa tam ist len cez CK, inak neznalosti cudzsieho jazyka by som sa nejak nebala. Ja sice ovladam 3 jazyky takze s tym problem nemam ale na dovolenke ti je velakrat aj anglicitna zbytocna kedze domaci vacsinou neovladajz nic 🙂
Ak by som nebola zcestovana, nemala dobre jazykove znalosti, volila by som cestovku. A kam, zavisi aj od veku dietata, mozno turecko