Island s deťmi

29. okt 2023

Ahojte boli ste niekto na Islande s deťmi? (4 a 7 rokov) Chceli by sme ísť v novembri a dať tzv "zlatý okruh". Ak niekto bol a mate nejaké odporúčania na čo nezabudnúť (zbaliť) a kde sa zastaviť čo vidieť (nie náročné trasy a dobre dostupné) sem s nimi 🙂 ps ano viem že je tam sychravé počasie a chladno 🙂

ciernysokol
29. okt 2023

A este aj tma.cely den.polarna noc.na island sa chodi v lete,v novembri tam nie su ani velryby uz.a fuka velmi tiez.lacne letenky a ubytovanie su z tychto dovodov.fakt sa tam neda nic robit,preto nejdem ani odporucat.

anjelicek26
29. okt 2023

Muz bol zo starsimi tri roky dozadu... Ale v novembri je to fakt hlupost.. treba ist v lete...

ivkav5
29. okt 2023

V novembri sa na Island nechodii, choďte v lete.

autor
29. okt 2023

@anjelicek26 chceme ísť kôli polarnej žiare 🙂

pribinak
29. okt 2023

Bola moja kolegyna, pre deti to bude nuda. Toto je distinacia pre väčšie deti

ndrag
29. okt 2023

ja som bola (bez deti) mimo sezonu, dali sme cely okruh. Neviem si predstavit tam tahat deti v novembri. Pocasie je tam na jesen a zimu uplna sialenost, casto strasny vietor, dlha tma. My sme tam tu polarnu ziaru ani nevideli za cely cas, lebo proste nevydalo. Radsej chodte cez leto a polarnu ziaru si nechajte na obdobie ked budu deti starsie.

vanilkovazmrzka
29. okt 2023

Chladno je tam v lete, teraz uz je tam fakt zima 🙂

anesim
29. okt 2023

Sestra boli v norsku, na severe, boli v januari. Pocasie uplne krasne, polarnu ziaru videli 3x, boli tam tyzden. Aj ked svetlo bolo cez den malo hodin. Boli tam, ked ich chalani mali jeden skoro 6 rokov a druhy3,5 roka.
Kamaratka bola tetaz na islande, zo 7 dni im 6 dni prsalo a fucalo tak, ze ich odfukovalo a proti vetru sa nedalo poriadne ist. Povedala,ze krajina krasna ,a chce sa tam vratit eate raz, ale cez leto.

ndrag
29. okt 2023

Este dodam. Casto tam uzatvaraju cesty kvoli pocasiu, treba s tym ratat tiez, ze sa mozte v novembri niekde zaseknut, prip z okruhu bude len vylet po ciernu plaz a naspat. My sme mali uzavrete vnutrozemie.

jankak50
29. okt 2023

Zlatý okruh dáte v pohode aj v novembri všetko je dostupné len svetla bude malo. Pre deti tam zaujímavé veľa nebude je to hlavne príroda. Žiadne atrakcie. Ak máte nejaké otázky kľudne mi napíšte.

majlo1234
29. okt 2023

My sme boli v oktobri naposledy. Chcela som ist tuto jesens dvojrocakom, ale som si to rozmyslela. Strasne tam fuka, milion vrstiev treba, vsade sa presuvas autom, cize zo sedacky vyberat milion krat. Jedine, co si viem ako tak predstavit s deckami, je byvat v Rejkjaviku a uzit si blizke okolie, teda tych par atrakcii zo Golden circle plus nejake prirodne kupanie. Pre mna naj bola termalom ohrievana rieka, ale to uz bola taka hodinova turicka od auta. A samozrejme mile islandske koniky