Žienky s manželom ideme prvý krát k moru... Aké lieky si beriete so sebou?
ako pisu dievcata predo mnou, netreba brat celu apatieku. Ak nieco pravidelne uzivas. tak to jasne ber. Okrem toho mozno kvapky od kasla, nieco od bolesti, kvapky do oci a usi. A nejaky kusok leukoplastu. Hotovo.
Neber celu lekarnicku....len to co uzivate.....od bolesti lieky,,na hnacku,kvapky do oci usi,,, a nieco na zaludok,, zakladne lieky vam stacia😀
@laura1994 ja som zase uuuplne opačný typ ako kočky predo mnou. Riadim sa heslom ,,vzdy pripravená,, ano - lekari a lekarne su všade, zavisí kam ideš a tak celkovo. Osobne nemám rada ked musim niečo zhanat. Nehovoriac o tom ze názvy liekov v zahraniči su uplne ine ako u nas. Paralen tam nezozenieš - tam to zaručene ma iny nazov a čert vie aky...no kazdopadne mam rada veci menej komplikovane. Samozrejme berte si so sebou lieky, ktore bezne uzivate. Okrem toho moja lekarnička obsahuje toto:
Paralen, Ibalgin - bolest hlavy, ine bolesti - proste čo ste zvyknutí užit v prípade bolesti
Fenistil gél - v pripade uštipnutia, prípadne aj kvapky - alergia
Fastum gél alebo Veral, obväz - pre prípad podvrtnutia, človek nikdy nevie, šmykne sa pri bazéne a je ,,vymalováno,, ja však nedám dopustiť na octanovu mast - ta ma široke pouzitie aj na podvrtnutia, modriny, bolestive natiahnutia svalov, šliach, dokonca aj na štipance je dobra...
Septonex alebo Betadine - dezinfekcia škrabancov, rán
Náplaste - pár kusov podla uváženia, pripadne aj vodeodolné
Zivočíšne uhlie - neutralizuje otravu jedlom, Endiex zastavuje hnačku a Hylak su probiotika, ktore pomozu dat travenie a čreva do poriadku - tráviace a sračko problémy su na dovolenkách pomerne časté
Oftalmo septonex kvapky - klimatizácia, bazenova voda...infekcie očí - človek nikdy nevie
Kvapky do uší Burrow - voda v uchu moze narobit neplechu
Stoptussin pre prípad kašla, Stopangin na bolave hrdlo, beriem aj ATB Zinnat - radšej mat ako nemat.
teplomer! manikurové nožnice
Koli detom ešte berieme asi dalších 5 vecí....na pohlad to vyzerá kvantum, ale zbalene to mam v jednej nie velkej kozmetickej taštičke...
Ja sa v tomto hlasim k bojkom - proste ked ma niečo chytí, tak chcem mat ,,základ,, po ruke a nie tam zhanat delegata a behat ako splašena srna, kto nam pomoze. Samozrejme keby nebola ina moznost no tak verim, ze sa nam dostane pomoci. Moj muz si na jednej dovolenke ešte za slobodna podvrtol koleno a veru ako sa povie octanova mast sme vysvetliť nevedeli, darmo som vedela opisat taliansky čo sa mu stalo....az kamarat lekarnik nas zachranil a zatial čo ja som tam taliansky vysvetlovala on zreval ,,cremo alumini aceticotartarici,, a magistra aj v taliansku vedela o čo ide....holt latinčina sa zide. 😀
No, a este repelent proti komarom a si vybavena. V niektorych oblastiach su komare premnozene, zide sa
Mám kolegyňu,tá nosí aj set na šitie rán 😉 výborne napísala
@sardinka335 nosím zhruba to isté ....a najviackrát z celej lekárničky sme použili O-septonex kvapky do očí a Fenistil proti alergii
Lieky??
Plavky, sexi šaty a iné potrebnosti zháňaj 😀😀
@sardinka335 namiesto naháňanie octanovej masti ste mohli spraviť vínový obklad...a zvyšok vína užiť vnútorne 😀
Kym som nemala deti ani ma nenapadlo nosit lieky na dovolenku. Max paralen a aj ten kupis vsade a v dnesnej dobe internetu... ak by som nieco potrebovala stcim lekarnicke pod nos mobil s popisom lieku. S detmi chodim s igelitkou 🙂
Ďakujem žienky za vaše rady. Áno chcem brať lieky zo SK a byť na všetko pripravená,pretože keby som kupovala lieky v zahraničì, tak neviem,čo obsahujú.
Ja tiež vždy beriem so sebou lekárničku podobnej výbavy, ako napísala sardinka. Keď už tam ťahám častokrát toľko zbytočností, prečo si nepribaliť niečo, čo sa môže naozaj hodiť. Áno, lekárne a lekári na mieste pobytu väčšinou sú, ale v prípade drobných problémov (ako napr. bolesť hlavy, tráviace ťažkosti, podráždené oči, štipance, odreniny ..a pod.) si vieme ľahko pomôcť aj sami.
@laura1994 pokiaľ nejdem mimo civilizácie, tak žiadne... Ale ja prakticky ani žiadne neužívam bežne počas roka, tak na to nevidím dôvod na dovolenke... Ak ochoriem, tak aj v dovolenkových destináciach sú bežne dostupní lekári a lekárne.
Keď tak si zober nejaký paralen a niečo na hnačky, ale ak ideš do Egypta a podobne, tak naše lieky na hnačku nezaberú, treba kúpiť priamo tam... Všeobecne proti žalúdočným a tráviacim problémom je pre dospelých najúčinnejšia kvalitná pálenka, tá je dobrá aj na boľavé hrdlo alebo dezinfekciu rán.