Hraničné kontroly v EÚ a deti

9. sep 2024

Mám viacero otázok:
1. Ak ste v poslednej dobe cestovali po EÚ, na ktorých hraniciach vás kontrolovali?
2. Zastavili vás na hraniciach s novorodencom, keď ste rodili v zahraničí (napr. v Čechách) a z pôrodnice ste šli bez papierov domov?
3. Čo hrozí, ak dospelí predložia pri kontrole cestovné doklady, ale dieťa nebude mať žiaden?
Ďakujem.

stellarstar
9. sep 2024

Ja by bez papierov vôbec nešla za hranice 🤦‍♀️ ved nebudem riskovať sociálku a problémy pri kontrole 🙈

tenerifka
9. sep 2024

🍿🍷

viestta
9. sep 2024

Za poslednych 10 rokov ma nikde nekontrolovali ale vzdy som mala prislusne doklady.

januska12323
9. sep 2024

Keď chceš riskovať pobyt na polícii a dieťa odobraté kým sa nepreukáže komu patrí nech sa páči.

really8
9. sep 2024

1. Minuly vikend zastavovali na hraniciavh s cz. Ja som sla opacnym smerom (na sr) a cestou spat uz nestali.
2. Modlili sme sa aby tam zrovna nikto nebol.
3.nemusia ta pustit prekrocit hranice

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
9. sep 2024

Minulý týždeň mamu s krstnou keď šli ku nám kontroly aj na Rakúsko Slovenskej hranici, neviem ktorý hraničný prechod a aj Rakúsko Švajčiarsko.

viestta
9. sep 2024

Ano, len tieto prazdniny niekolkokrat

hanka55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucik194
9. sep 2024

mesiac dozadu kontrola pasov BA smer Rakusko,

anjelicek26
9. sep 2024

Dieťa ti vezme socialka danej krajiny... kamoške v Poľsku dva roky dozadu...dva dni si nevidela dieta... mali drobnú autonehodu a nemali pre 2 ročného doklady...

stellarstar
9. sep 2024

Inak v piatok som šla z domu z SK domov do AT a kontrola na hraniciach Petr Jarovce

stellarstar
9. sep 2024

Autorka treba v danej krajine ísť na sk ambasádu a vybaviť potrebné papiere

mamatroch
9. sep 2024

Kontrolovali nas pri vstupe do Bosny a Hercegoviny, mali sme vsetci OP (deti samozrejme tiez s fotkou).

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stellarstar
9. sep 2024

Nevrav mi, kde si v Afrike či niekde na nejakom opustenom ostrove Île du Diable?

stellarstar
9. sep 2024

A vôbec ked máš RL danej krajiny tak vybavíš CP danej krajiny keďže sa tam dieťa narodilo nie??

simsalabim
9. sep 2024

2X tyzdenne chodim cez Kittsee a Rakusania kontroluju. Vacsinou ale nie doklady, ale uz aj to sa mi stalo.

viestta
9. sep 2024

Do krajiny kde nie je ambasada sa bez dokladov a hranicnej kontroly ani nedostanes. Jedine, ze by si nahle porodila niekde v Tramtarii, tam naozaj ambasadu nemame.

e1i
9. sep 2024

Existuje vybavenie dokladu na jednorazovu cestu na navrat domov. Potom doma vybavite normalny cestovny doklad

really8
9. sep 2024

@stellarstar ak ma rodny list cesky musi vybavit slovensky a potom az obciansky.

Autorka proste ked uvidis ze niekto stoji na hraniciach tak sa otocis a mozes skusit iny mensi prechod.

luliu
9. sep 2024

Rakúšana kontrolujú už pár mesiacov, niekedy kyvnu, inokedy pozrú aj doklady

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
really8
9. sep 2024

No tak este sa mi nestalo ze by stali mimo. Tak si vyber taky prechod kde uvidis. Alebo hold pojdes na ambasadu. Ine moznosti nie su

matkahelka
9. sep 2024

Mna zastavili pred tyzdnom v chorvatskom trogire na parkovisku, vecer o 22.00, chceli moj doklad aj doklady dcer. vtipne na tom bolo, ze s dcerami mal ist povodne muz a OP dcer som mala ja vo svojej penazenke. neviem, keby s nimi siel on, ako by to ukecal, ci by s nim policajti kvoli tym dokladom isli na nas apartman, alebo by im stacilo poslat fotky OP a povedat, ze ich mam ja. pre nas ponaucenie, ze aj na 3km cestu nosit doklady.

diewcatqoo
9. sep 2024

Za poslednych 10 rokov mame precestovanu Europu a pravidelne cestujeme CR - SR a kontrolovali nam doklady jedine na hranici s Chorvatskom kedysi davno.
Asi 3x sme sli dokonca bez dokladov. Raz bez mojich (zabudla som doma celu penazenku aj so vsetkymi dokladmi a platobnymi kartami) a 2x bez synovho pasu (zostal doma nedopatrenim). To, ze nemam doklady, som si uvedomila az v cielovej destinacii, niekolko sto kilometrov od domu.
Tymto nechcem navadzat nikoho na cestovanie bez dokladov, mne samej nebolo vsetko jedno, ked som zistila, ze nemame doklady. Ale sanca, ze vas zastavia na hranici je minimalna, pokial prave nejdete do Nemecka - tam zrovna zavadzaju kontroly na vsetkych hraniciach alebo Rakuska, ti tiez kontroluju.

dadis
9. sep 2024

@diewcatqoo Na SK-AT aj na SK-CZ mi za posledny rok kontrolovali OP asi 30x 🤷‍♀️

annm81
9. sep 2024

Nečítala som všetky príspevky, ale ani náhodou nech ťa nenapadne cestovať s dieťaťom bez papierov - narobíš si obrovské problémy. Námatkové kontroly sú bežné a dieťa bez dokladov viac ako podozrivé - na dennom poriadku sú únosy detí vlastným rodičom, v Nemecku teraz prebieha súd, kde je jeden pár obvinený z dvojnásobnej vraždy za účelom únosu cudzieho dieťaťa, lebo chceli dievčatko a vlastné nemali.