Ahojte, vybrali sme si dovolenku na Sicilii, hotel Santa Lucia le Sabie D' ORO, mate s tym skusenosti? Ideme s detmi bojim sa, ze tam bude vela imigrantov, alebo mafianov😀 prosim napiste mi skusenosti, ktora ste bola tento rok. Dakujem mam velke obavy a rrozmyslam n zrusenim
@iluviel ahoj dakujem za reakciu, ale to su stare recenzie, preto sa pytam kto tam bol tento rok 🙂 aby som nemala take obavy a na dovolenku sa tesila 🙂
@adriana1990aa neboj sa, vlna migrantov bola najvacsia v roku 2015, mnohe recenzie su z leta 2016 a nespominaju ziadne problemy s migrantmi ci mafianmi :D Ja sa zaujimam o Siciliu lebo buduci rok chceme ist ale nebala by som sa ist ani tento rok 🙂
No uz som pokojnejsia pozeram vsetky clanky aj vsetko tak este popozeram 🙂 dakujem za ukludnenie,.keby sa nieco nove docitate dajte vediet dakujem 🙂
Ahoj, na Sicilii sme boli tento rok na konci mája. Konkretne mestečko Stintino. Mafiánov ani imigrantov sme nestretli :D je pravda, že celé dni na plážach černosi predávali bizuteriu a uteráky ale boli to slušní ľudia. Tí by ma od dovolenky určite neodradili 🙂 takisto na letisku bol kľud, a viacero kontrol než napr. v bratislave. My sme sa cítili bezpečne. Vďaka dovolenke na Sardinii sme navštívili krásne, čisté pieskové pláže a videli sme neskutočné skalné útesy 🙂 ak sa nenechaj odradiť ;)
@patriciakm ahoj dakujem ti krasne za reakciu takze sa nemusim bat? Kedze berieme aj deticky tak nech su tam neni dajaky pochybni migranti 🙂 muz ma.presvedcil na tuto dovolenku tak sa aspon uz trosku tesim 🙂
@patriciakm
@adriana1990aa
Sicilia nie je Sardinia.
@bosoriak aha uz som to pozrela 🙂
ja som bola minuly rok na sicilii, v catanii a na etne. ziadnych migrantov som nevidela a mafiani maju inu pracu ako riesit turistov. sicilia je to taky chudobnejsi taliansky region, ale zalezi co ocakavas. kazdemu vyhovuje nieco ine.
@osky preco?
@cawes takze sa nemusim bat ze na plazi sa mi budu vyplavovat migranti? 😀..
A mestecko je ake vecer? Bezpecne? Ďakujem ti velmi krasne za reakciu 🙂
@kiwi3 dakujem za odpoved, ak by si bola taka dobra a napisala mi co sa oplati vidiet,bola by som ti velmi vdacna 🙂
@adriana1990aa my sme tam boli par dni, hlavne kvoli tej etne. potom sme pokracovali vlakom do kalabrie, co bol zazitok lebo cely vlak nalodili. vy asi idete cez cestovku, ktora ponuka nejake vylety, nie? ta etna sa urcite oplati, ak mate aspon trochu radi horsku turistiku. ak mate radsej mesta, tak palermo alebo aj ta catania, ktora je postavena zo sopecneho kamena. na tomto vychodnom pobrezi su aj plaze s tmavym pieskom. a najkrajsie more je asi v san vito lo capo. akurat odporucam dat si na vsetko viac casu, hlavne organizacne sa mi to zdalo celkom chaosne, my sme napriklad nevedeli najst najprv nastupiste na autobus a potom zase predaj listkov 🙂 ale nakoniec sme stihli. no a bezpecnost vsade ako v civilizovanej europe, vzdy najdes aj podivinov, ale vacsina obyvatelstva uplne ok. a este by som spomenula pekarnicky, kam urcite treba zajst. mali tam najlepsie sladke peciva, ake som doteraz jedla. tolko naplne, ze to nevies ani zjest, co sa u nas uz ani nestava 🙂
@adriana1990aa
@osky
Viem, ze tato diskusia je o niecom inom, ale mozno by ste sa mohli zamysliet nad tym, ze ti "migranti" su ludia. Urcite nejdu na cestu po mori len preto, aby vam "pokazili" dovolenku. Ti ludia utekaju pred vojnou, pred zabitim svojich deti a pred znasilnenim svojich manzeliek, nie preto, aby sa "mi nevyplavovali" na plaz. Cize az sa vam pri vasich opalenych najedenych nohach vyplavi mrtve dieta, ktore cestu neprezilo, bude to len mala neprijemnost na dovolenke...
Smutno mi je z toho.
Tak ved ostante doma na lubeznom Slovensku a nechodte k moru, riziko, ze sa z mora vyplavi nieco, co sa vam nebude pacit, totiz hrozi vsade.
Inak ak sa bojis mafianov, tak len pripomeniem, v akej krajine zijes, to je vsetko. Peknu dovolenku.
@kiwi3 dakujem za tip 🙂
@bosoriak dakujem aj za vasu reakciu. Vôbec som nemyslela nic zle na ludi, co migruju. Moj prispevok nemal byt vobec rasisticky, xenofobny atd. Predsa len mam respekt pred krajnou aj pred migrantmi. Je to premna nieco nove s cim som sa nestretla, tak som sa len pytala na nazory, predsa len viete, co sa ludia napocuvaju z medii a z okolia. A keď cestujete s detickami chcete, aby boli v bezpeci. Samozrejme najbezpecnejsie je sediet doma, ale tak trosku im treba dopriat aj zo sveta. Kazdopadne môj prispevok nemal nikoho poburit, nedaj boze urazit, ak sa tak stalo hlboko sa ospravedlnujem. Dakujem krasne a ak aj vy sa chystate, tiez Vám prajem krasnu a nicim nerusenu dovolenku 🙂
@bosoriak no uz by aj stacilo tolko slnecneho svitu
Takychto pravdivych videi je k dispozicii stovky....ja tam nevidim ludi zo Syrie, vidim tam africkych darmozracov
Toto nie su migranti z vojnovej zony
@tenerifka 😨
@adriana1990aa to nie je z toho sicilskeho hotela, ale aj toto sa deje v ITA
@adriana1990aa bat sa nemusis tohto vobec. Migrantov odvazaju hned do taborov a mafianov moc turisti nezaujimaju ti maju ine starosti 🙂
@tenerifka tak to mi bolo jasne, ze sa to tam deje, preto som sa pytala, kazdopadne dakujem aj za tvoj prispevok 🙂
@momoqui dakujem, uz sa normalne tesim konecne si spravime radost s rodinkou ❤
@adriana1990aa no urcite nie.
@osky mafianov???? Prosim ta oni maju ine veci na starosti ako cakat na Slovensku turistku
ja som na sicilii bola asi 3x a pre mna je to uzasny ostrov s neskutocne milymi ludmi. ak mas deticky oni ich proste miluju. su bezprostredni, srdecni, ochotni, usmiati. cestujeme vzdy bez CK a nemali sme s nicim ani najmensi problem. prave naopak. vsak kde na slovensku sa ti stane ze ti panko na trhu hned ako vidi ze si cudzinec osupe domaci pomaranc a poda nech ochutnas "tipico siciliano" 🙂 a ked chceme kupit par poslednych marhul tak ti ich zabali do sacku a poda len tak bez platenia su posledne tak si ich vezmi. alebo v restike do ktorej sme chodievali mi pri kase chybali asi 2 eura tak som isla ku stolu ze prinesiem a casnik sa usmeje a mavne rukou ze nechaj tak zajtra je tiez den. pre nasu rodinku je sicilia jedna z top destinacii. ja som tam bola aj v 2015 a ziadne "problemy" s migrantami sme nezaznamenali a to sme boli pri trapani kde sa zvykli vylodovat. a suhlasim s predchadzajucimi prispevkami o mafianov ani nezavadis a ak by zrovna aj nejaky isiel okolo teba ani to nebudes tusit 🙂 kazdopadne maju na starosti urcite iny biznis ako turistov.... takze kazdopadne nemusis mat vobec ziadny strach, my tam chodime vzdy bez CK a uplne bez problemov. je to velmi "baby friendly" ostrov, s uzasnou atmosferou a nadhernym morom. ja na siciliu nedam dopustit 😉
@vanesska no tak tento prispevok 100 bodov dakujem ti velmi krasne. A ked cestujete bez ck tak chodite autom atak?
@adriana1990aa 🙂 neboj naladis sa na tu ich juzansku atmosferu a ja si myslim ze budes spokojna.... no autom je to velmi dlha streka takze urcite lietadlom a tam sa presuvame miestnymi prostriedkami.
Nebola som, ale tu mas recenzie 🙂 https://hotel.invia.sk/taliansko/sicilia/santa-...