Hotel Alem, Baško Polje

koliecko
9. feb 2015

Ahojte, žienky, máte skúsenosti, boli ste na dovolenke v hoteli Alem, Baško Polje (HR)? Ako tam varia?

olivetree
9. feb 2015

Ahoj, hotel Alem v Baško Polje je situovaný vo veľmi peknom areáli v tichom prostredí, v borovicovom lesíku, hneď pri pláži, ubytovanie je dosť jednoduché, ale čisté. Strava je tam však veľmi dobrá a chutná, je tam buď polpenzia - raňajky a večere, raňajky švédske stoly a večere servírované - výber je z troch menu vrátane nápoja. Ak chceš, dajú sa priplatiť aj večere bufetové stoly, a je tu aj možnosť doplatiť si all inclusive. Navyše máš potom obedy, nápoje - pivo, víno, nealko počas celého dňa, poobede kávu, čaj, zákusok. V ponuke ho má CK FIFO, skús pozrieť www.fifo.sk, oni tam majú aj veľmi dobrú KLUBOVÚ dovolenku so slovenskými animátormi.

koliecko
autor
9. feb 2015

@olivetree my sme si už zaplatili, dali sme si all inclusive light. podľa fotiek sa mi páčilo hlavne to prostredie medzi borovicami, lebo pôjdeme s malým dieťatkom. tak som bola zvedavá na hodnotenia od iných ľudí, dakujem za názor.

martin_horvath
9. feb 2015

Súhlasím vo všetkom s @olivetree. VEĽMI jednoduché ubytovanie, krásne prostredie, také chorvátske all inclusive 🙂 ale väčšie deti si nevedeli vynachváliť slovenské animátorky. Ak nie ste nároční, budete spokojní.

syja
13. feb 2015

@koliecko my sme boli pred troma rokmi. Plaz a prostredie uzasne bliizko do bv. Ubytko a strava primerane cene. Animatori fifo uzasni.dcera ich do dnes spomina

jaroe
2. júl 2015

@olivetree
@martin_horvath
@syja

prosim vas neviete ako daleko je od tohto komplexu do kempu? Zvazujeme totiz ubytovanie v mobildome v kempe alebo v Aleme. Este by ma zaujimalo, ako vyzeraju tie depancece hotela, to su male domceky alebo...? A posledna vec, nechybala vam klimatizacia? Dufam, ze nebude az tak horuco ale ak predsa len, dalo sa to vydrzat? dakujem

domeli
2. júl 2015

@koliecko ahoj, my sme tam dovolenkovali pred rokom - so 4 ročnou dcérkou a 1,5 ročným synom.
Prostredie - skvelé, borovicami lemované chodníky i pláž (kamienková, väčšie kamene ako napr. v Baške Vode, čo je 20 minút peši okolo vody po chodníku). Poloha hotela výhodná, fakt na skok k vode (kemp a mobilné domky je trocha vyššie, ale do tých 200-300 m od vody @jaroe - Ty si sa pýtala a tie mobilné domky vyzerali fakt fajn, s terasou - na pohľad aj lepšia voľba ubytovania ako v Aleme).
Celodenné animácie - ráno cvičenie, o 10.00 h. nejaké aktivity s deťmi, 14.00 hry, 17.00 tiež niečo, 20.00 h. večery súťaží pre celé rodiny - slovenskí animátori, nenároční jednoduchý program, ale veľmi dobrá zábava.
Ubytko a okolie - už tu bolo spomenuté - veľmi jednoduché. Povedala by som to takto: keď sme si po zaplatení prečítali recenzie, až som sa obávala, čo z toho bude pravda. Pribalila som vlastné uteráky, posteľné prádlo... Skutočnosť: posteľné prádlo aj uteráky čistučké, voňavé, personál prívetivý. Ale treba sa pripraviť na to, že ide o starý hotel (sčasti renovovaný, halvne dole, recepcia), ktorý nebol postavený ako hotel, ale ako vojenská zotavovňa v 70-80.tych rokoch a teda zub času sa tam už podpísal. Nie je tam výťah, (rodiny s deťmi dávajú na 2. poschodie, na 1. dôchodcov, na 3. azda najvyšportovanejších 🙂, kúpeľna je spojená s WC, tam zub času pocítite najviac. Nie, nie je to špinavné, iba zastaralé (určite crocsy do sprchovacieho kúta). Naša izba bola: predsieň so skriňou a zrkadlom, vedľa kúpeľna s wc, z predsiene oddelenej závesom sa pokračovalo do izby s troma oddeleným posteľami, jedným stolíkom a balkón k tomu. Teda ubytovanie ozaj jednoduché, pre nenáročných klientov. My sme to kúpili ako úplný last minute, takže vzhľadom k cene, polohe hotela. príjemnému personálu a ozaj dobrej a širokej ponuke stravy (a to niektorí vraveli, že varievali ešte lepšie, že kvôli výbornej kuchyni sa tam mnohí vracajú) - boli sme spokojní.
A tiež - nechceli sme veľa atrakcií pre deti (a tam nie sú, ak nerátam 2 hojdačky a trampolínu). Vyvažovali to animátori.
Plus dole pred hotelom, pár metrov od mora sa tancuje každý večer okrem soboty do 23.00 h.
Promenáda tam ale nie je a ani obchody (ak nerátam jeden na tovar ozaj chudobný obchodík, poloprázdny). Na pláži kúpite akurát palacinky a kukuricu, zmrzlináreň tam je, potom tá reštaurácia, kde sa tancuje a pár stánkov s plážovým oblečením.
Ak sme chceli "vzrúšo" či nakúpiť, chodievali sme do Bašky-Vody.
Tak peknú dovolenku prajem :_)

martin_horvath
2. júl 2015

@jaroe
Kemp je hneď nad hotelom. Tu je hotel https://goo.gl/maps/lPwat a tu je kemp https://goo.gl/maps/dwyNa
Malé domčeky sú ešte bližšie k moru - tu https://goo.gl/maps/vpXZY a ako vyzerajú si pozri tu http://images.lmgtfy.com/?q=baško+polje+depandance
Áno, klíma v horúcich dňoch/nociach by bola lepšia. Ja som zobral aspoň ventilátor 🙂
Apropó: na hotelový výťah by som sa moc nespoliehal.

domeli
2. júl 2015

@martin_horvath ja akurát píšem, že výťah tam nie je... A teplo teda bolo - ale tak na dovči pri mori radšej teplo, ako zima (lebo aj takú dovčeu sme absolvovali už - v dlhých rukávoch 5 dní ☹ )

jaroe
2. júl 2015

@martin_horvath
@domeli dakujem za info, vezmeme asi tie mobildomy kvoli klimatizacii, manzel ma prehlasoval 😀 Tie nase domceky budu skor dalej ako blizsie podla popisu CK, tak snad nezoderieme topanky 🙂 Stravu planujeme v Aleme, tak ste ma potesili, ze je dobra, lebo niektore recenzie su teda dost pesimisticke. Inak, fakt tam nie je ziadna restika, okrem tej hotelovej?

domeli
2. júl 2015

@jaroe nuž pred rokom nebolo inej reštiky... Práve preto sme párkrát obedovali v Baške Vode - mali sme polpenziu formou bufetových stolov (akože nám dospelým bohate stačilo, ale deckám sme chceli zabezpečiť obed).

mmmonika
3. júl 2015

V akom čase sa podáva jedlo?

domeli
4. júl 2015

@mmmonika raňajky boli tuším od 7.00 - 9.30 h., obed neviem, to sme nemali a večera od 18.30 - 21.00 h. Ale dobré bolo stihnúť to do 20.00 h., lebo potom už sa tak veľmi nedokladalo. Ale inak: večere kráľovské (vo forme bufetu, myslím): polievka, 5-6 jedál na výber + kombinácie (aj morské veci zvykli byť), šaláty a iné prílohy, kompót a dva druhy koláča na výber - všetko formou bufetových stolov). Pitie bol večer na lískty - výber z džúsov, minerálky, vína, piva - "nárok" na jeden pohár. Ráno čaj, káva a pitie (nealko) bez obmedzení.

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danulkaja1
16. júl 2015

@mmmonika môžem sa spýtať ako ste boli spokojní s hotelom,je teraz na neho ponuka,len recenzie niektoré hrôzostrašné

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz