Grécky ostrov Mykonos

3. sep 2024

Ahojte, mám tu niekoho kto bol na gréckom ostrove Mykonos?
Rozmýšľam nad kúpou leteniek + ubytka bez stravy a preto by ma zaujimalo či bolo potrebné prenajímať si auto z letiska, ceny stravy sú vraj vysoké ..takze aj to by ma zaujimalo koľko vás čo vyšlo, poprípade či ste si varili/ chodili do restik?
Ďakujem za všetky rady a postrehy

simsalabim
3. sep 2024

Hlavne sa oblukom vyhnite neslavne znamej restike DK Oyster.

tenerifka
3. sep 2024

@simsalabim takych restik a barov je tam viac, treba si riadne pozriet napojovy a jedalny listok este predtym, nez si clovek sadne

simsalabim
3. sep 2024

@tenerifka to urcite ano, treba si to pozriet vopred. Je mozne, ze je viac takychto restik, len o tejto sa permanentne pise, tak mi utkvela v pamati, hoci som na Mykonose nebola.

tenerifka
3. sep 2024

@simsalabim ano, tiez som o tom vela citala, ale aj o inych. Ryzuju na blbych turistoch.... Smutne

simsalabim
3. sep 2024

@tenerifka mne zaráža, ako dlho im to prechádza. Cele roky. Beztrestne.

tenerifka
3. sep 2024

@simsalabim tak vies ponuka-dooyt, ceny si mozu nahodit ake chcu, pokial budu turisti ochotni to platit a nereklamovat.....

simsalabim
3. sep 2024

@tenerifka co som citala, tak mnohi angazovali aj policiu... bez vysledku....ceny na plagatoch ine ako v ponukovom listku, turistom do ruky daju iba ponukovy listok bez ceny, pri plateni im daju iny... uz si nespominam na podrobnosti, ale nemozem sa ubranit pocitu, ze aj policia s nimi spolupracuje.

melanta
3. sep 2024

Boli sme na Mykonos 3x, nevarili sme si, mali sme hotel s raňajkami. Denne sme minuli 300 - 500 eur, podľa toho, kde a čo sme jedli a pili. Jedlo bolo 30-80 eur na osobu, podľa toho čo. Flaša obyčajného Prosseca cca 40, víno cca 70-80, šampanské od 100. Neviem, určite sú tam aj fastfoody a low cost podniky, ale nečakaj, že sa tam naješ za 3 eurá. Priznám, ja celkom nerozumiem logike ísť na Mykonos a variť si. Veď existuje napríklad v Grécku toľko nádherných miest, kde sú ceny normálne či nízke.

melanta
3. sep 2024

@simsalabim ja som o tej reštaurácii vôbec nepočula.

simsalabim
3. sep 2024

@melanta mozno citame ine noviny. V britskej tlaci su casto na pretrase... ak pozriet tripadvisor a podobne, zistis, preco.

tenerifka
3. sep 2024

@simsalabim tak to je sila, ak maju rozdielne jedalne listky. Ja som zasa citala, ze maju niekde ceny napr.za 100gramov alebo 1 kus, ale porcia je 10ks

simsalabim
3. sep 2024

@tenerifka ano, to som citala aj ja. Pouzivaju vselijake nekale taktiky.

tenerifka
3. sep 2024

To je taky ostrov, ze idem tam, lebo chcem povedat, ze som tam bola, a ako pises
@melanta, v Grecku su ovela krajsie ostrovy, ktore nie su preplacane ludmi a predrazene, ako tento

tenerifka
3. sep 2024

@simsalabim je to skratka sprosta nenazranost. Ktovie, aka mafia za tym vsetkym stoji

melanta
3. sep 2024

@tenerifka áno, je to umelo vytvorená aura okolo Mykonosu, že ten ostrov je niečo viac. Uznávam, my sme vyskúšali 3 ubytovania, služby boli skvelé. Ale ostrov ako taký - aj "obyčajné" Chalkidiki má krajšie miesta ako Mykonos.

luckajozko21
3. sep 2024

Auto z letiska - ono ostrov je malinkaty, do centra sa da dostat aj busom normalnou linkou. Akurat neviem co tam potom budete robit... Preveziete sa na ubytko, zbehnete dolu do 'centra' a dost. Podla mna je auto nutnost, alebo aspon tie ich stovrkolky/skutre. Ak si spravne pamatam, tak pozicovne su rovno cez cestu od letiska.
Treba si ostrov popozerat, nie len tie party miesta, ale aj tie 'skladky odpadu' a zabudnute domceky vo 'vnutrozemi' a kludne plaze s rybarmi v clnoch.

Jedlo - najest sa da za rozne ceny samozrejme. Ranajky si vies dat v pekarnickach, kde budu od rana sediet iba dedkovci. Ak nechces nejake fancy restauracie, tak je tam dost podnikov s beznym greckym jedlom, gyrosom a tak, kde az tak vela turistov nie je. A nemusi ta to vyjst ani velmi draho. Ale zase - potrebujes auto a googlit.

Kedze 90% navstevnikov tam ide za diskotekami a posedavanim v baroch, tak rano je ostrov 'vyludneny' lebo vsetci spia. Vsetko sa zameriava na nocny zivot. Ide tam len o to aky druh dovolenky vlastne hladas. Podla toho sa ti bude/nebude Mykonos pacit.

muchotrafka298
3. sep 2024

Varit si na Mykonose? Tento prispevok povazujem za vtip. Mykonos je z europskych destinacii miesto celebrit, influencerov a ludi, ktori maju peniaze a su ochotni ich tam minut. Je to najvyhajpovanejsie miesto asi este okrem Santorini. To nie je dovolenkova destinacia pre niekoho, kto nema peniaze a tie ceny su tam tomu prisposobene. Restiky, bary, diskoteky, plazove kluby.
Preco tam chces ist? Lebo na socialnych sietach odtial maju ludia pekne fotky? Nerozumiem tomu osialu, v Grecku ak chces mas aj ovela lepsie ostrovy, vies najst a nemusis ist na celebritny Mykonos.

mirka2418
3. sep 2024

Veď ak je dobrá cena letenky na Mykonos, tak kúp a skús pozrieť ostrovy Tinos alebo Syros, obidva sú trajektom z Mykonosu do cca pol hodinky, obidva odporúčam a ceny úplne inde ako Mykonose 🙂